fbpx

Вама у Степи треба подићу џамију са минаретом од 30 метара да вас мујезин буди свако јутро у пет!

0
(0)

Нема мира ни договора у насељу Степа Степановић поводом најављене изградње цркве-брвнаре. На састанак који је организовала општина Вождовац једино нису дошли представници Српске православне цркве (СПЦ) који су се, међутим, касније обратили јавности својим саопштењем.

Удружење станара насеља Степа Степановић (УСНСС) и даље инсистира на разговору и договору са СПЦ, како би се ова ситуација превазишла.

– Надамо се да ће надлежни унутар Патријаршије бити довољно мудри да за сада не започињу било какве радове на изградњи цркве брвнаре, звоника са палионицом свећа и парохијског дома са контларницом. У насељу Степа Степановић би то, имајући у виду тренутно стање, могло изазвати многобројне, у том смислу и непредвиђене реакције станара. Инсистирамо на испуњењу одлука државе (Министарства грађевине) и тзв. Радне групе из 2014. у којима је предвиђена неопходност изјашњавања грађана пре почетка изградње спорних црквених објеката. Тако би они, изгласавањем, добили свој пуни легитимитет. Поред тога, сваки разговор и било какав могући договор, представљају много боље решење од насилног започињања изградње и неизбежног покретања механизама грађанског деловања, оног које Удружење успешно спроводи већ шест година – поручују из УСНСС.

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отворене кладионице и коцкарнице уз прописане мере заштите, цркве и даље затворене

4 (4) Баријере између слот машина и играча, посуда са дезинфекционим средством испред прага локала …

Антонић: Аутошовинистичка хистерија за Васкрс са хорским денунцирањем православаца

5 (6)  *RSE Balkan направио је снимак шта се дешава уочи Великог петка у цркви Василија …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *