Већину у украјинском парламенту контролише Сорош!

Већину у украјинском парламенту контролише Сорош!

0
(0)

Дуго времена политички експерти расправљају о теми немонолитности украијинске странке „Слуга народа“, која је уз име Владимира Зеленског добила апсолутну већину у украјинском парламенту (Врховна рада). Међутим, ако су то раније биле само претпоставке, сада је и сам украјински председник обратио пажњу на нејединство партије. Као што политичка аналитичарка Елена Бондаренко верује, читава невоља „Слугу народа“ је у томе што многи од њих уопште штите интересе украјинског народа.

Скандал који се назире у украјинској политици добио је коначни изглед, пошто је јуче (25. октобра 2019.), председник Украјине Владимир Зеленски на друштвеним мрежама објавио да би један од посланика партије «Слуге народа» могао да учествује у корупцији. Стога сви представници финансијских, пореских и царинских одбора морају проћи тест детектора лажи.

Према политичкој аналитичарки Елени Бондаренко, проблем партије „Слуга народа“ налази се управо у чињеници да су многи представници те странке заштитници америчког бизнисмена Џеорџа Сороша: „Погледајте ко се сукобио. Сукобили су се ‘грантоједи’ (парламентарци који припадају структурама Џоргџа Сороша и који живе на рачин грантова-новца овог олигарха – прим. прев.) и део који намерно, мада скривено, покушавају да се супротставе овој Сорошевој групацији унутар партије „Слуга народа“.

Сорошс, сигурна је Бондаренкова, има представнике у многим странкама украјинског парламента: «Ако неко мисли да највећи део фракције у украјинском парламенту припада Игору Коломојском, онда греши. Највећи део посланика сада припада Сорошу. Он је успео је да убаци своје агнте у скоро све политичке партије, па и партији „Слуга народа“. Они су заправо посвуда.»

Заправо, то је, како каже политолог, суштина сукоба – „Слуга народа“ је подељен у одвојене групе које представљају интересе разних олигарха: „Неки намећу оне ствари које нису написане у Украјини, односно нису их написали наши експерти. Другим речима, они покушавају да разбију шему јавних набавки и потчине је себи, како би у потпуности отворили тржиште за мултинационалне компаније, тј. за странце. Други део покушава да шему јавних набавки сачува за националне компаније. “

Према представљеним информацијама, најгоре ће тек доћи у Украјину. Барем, ако заштитници Џорџа Сороша буду у стању да прогурају кроз парламент жељена решења. Уосталом, није тајна да је амерички бизнисмен успео да утиче на политичке процесе у многим земљама. И увек је ова Сорошова активност производила у држави где је успевао да утиче до прилично катастрофалних последица.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: http://geo-politica.info/bondarenko-bolshinstvo-v-verkhovnoy-rade-prinadlezhit-sorosu.html

Балканска геополитика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СЛОВЕНИЈА: С моторном тестером на парламент, викао „доста ми је локдауна“ (видео)

СЛОВЕНИЈА: С моторном тестером на парламент, викао „доста ми је локдауна“ (видео)

5 (1) Један мушкарац покушао је да упадне са моторном тестером у здање парламента Словеније …

Вашингтон пост: САД ће можда морати да попусте Русији у Украјини и на Балтику

Вашингтон пост: САД ће можда морати да попусте Русији у Украјини и на Балтику

5 (1) Лист упозорава Белу кућу да САД – ако желе да одвоје Русију од …

Један коментар

  1. На ширем пламу и многе друге зрмље, па и Србија има исти проблем. Супербогаташи су (одавно) повели рат против целог света.
    Како год да се ова ситуавија разреши, супербогаташи ће морати да присилно (законски или како год) предају моћ народу. Једини начин да се то уради јесте да се од супербогаташа одузму непојмљива напљачкана богатства. Потом се мора системски блокирати неумерено богаћење.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend