Велеиздајнички режим покренуо брзинско мењање Устава Србијe; Зашто?

0
(0)

Одбор за уставна питања Скупштине Србије заказао је у понедељак седницу на којој ће се расправљати о Предлогу за промену Устава РС за петак, 14. јун 2019. године, мимо редовног заседања Скупштине. Народним посланицима, осим позива, није достављен материјал за ову седницу Одбора и председник Одбора чак одбија да посланицима достави материјал образлажући своју одлуку тиме да је материјал достављен у новембру прошле године како би ваљда њихов посао анализе и дискусије о предлогу учинио што тежим.

ДЈБ упозорава да се овај најважнији државни акт не може мењати на овакав начин, посебно не док траје бојкот Народне Скупштине Републике Србије од стране опозиције због кршења свих правила од стране власти и претварања скупштине у позорницу за вређање посланика, искључивање микрофона, спречавање било какаве смислене расправе и усвајање закона гласањем на звонце.

Промене се односе на дуго очекивану деполитизацију правосуђа. Противљење стручне јавности, судија, тужилаца, адвоката најављиваним променама Устава јасно говори да Власт покушава да судску власт стави под комплетну контролу партијске власти и тиме зацементира партократију у Србији.

Као главни разлози за промену наводи се приступање Србије Европској унији. Под овом мантром су у Србији донесени бројни закони који су од Србије направили колонију, уништили домаћу привреду, привилеговали стране банке и корпорације и учинили живот грађана Србије неизвеснијим и тежим. 

Зашто овако на брзину жели да промени Устав? Да ли власт, уз ове промене Устава, намерава да у последњем моменту убаци и неке друге, као што је избацивање преамбуле из Устава?

ДЈБ позива СНС-ову скупштинску већину да повуче најављене измене Устава из скупштинске процедуре, заједно са опозицијом приступи измени пословника Скупштине, врати Скупштини достојанство, престане са вређањем посланика, отвори јавни сервис за све опозиционе политичке опције и тиме створи претпоставке за нормалан политички живот у Србији. Док се то не деси, сви закони и предлози немају легитимитет и опозиција у њима не треба да учествује.

достајебило.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Овако је Вучићев ортак Тачи мучио и сатирао Србе: Убијао их чекићем у главу, терао да пију разређивач…

5 (8) Када је један затвореник питао да добије воду натерали су га да попије …

Правно обавезујећеш споразума нема нити ће га бити! Него кад ће ратну штету да нам исплатите?

3.8 (4) „Став Немачке по питању Косова се није променио и циљ је да се …

2 Коментара

  1. pascad mu jebala sve naj milije i naj draze, naso se narkoman dovucarali iz ko zna koje rupe, da meni i mojodeci kroji buducnost. — da Veliki Bog da da se ziv raspadas od raka i da sve sto po kuci ti odilo isto tako zavrsilo. HHHRRRK PU

  2. Каква промена Устава кад је земља окупирана. Његова издаја је већ забележена тако да измене неће утицати на казну која му следи и од БОГА и од НАРОДА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend