Велики Контролор: Кори Удовички

Велики Контролор: Кори Удовички

БЕОГРАД – Министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички изјавила је данас да ће управљати новооснованим Секретаријатом за јавну политику, чији је посао координација државних органа.

„То тело сада има власт да тај систем води као државни службенички систем, а не политички. Са друге стране, доносићемо правила и процедуре које нас терају да те ствари усклађујемо”, рекла је Удовички за Радио-телевизију Србије.

Према њеним речима, други аспект њеног посла биће средњорочно планирање и интегрисање око „200 стратегија које, када их саберете, три наше државе не би могле да испуне”.

„Реч је о томе да у нашој држави не постоје одговарајући механизми да лева рука стварно зна шта ради десна, и да то буде искоординирано”, казала је Удовички, која је и потпредседница Владе Србије.

Она је казала да потпредседничку функцију има да би могла да буде „координатор са ауторитетом” и појаснила да различити државни органи нису одговорни њој, али да ће министри морати да усаглашавају своје одлуке једни са другима, као и са државним буџетом.

О усклађивању са буџетом водиће рачуна Министарство финансија, а Удовички ће се бавити међусобном комуникацијом различитих министарстава.

Упитана зашто је у новој Влади преузела ресор државне управе а не привреде, како су поједини медији најављивали, Удовички је изјавила да је избор био њен, и да је то била „рискантна одлука” с њене стране.

„Мере које је премијер (Александар Вучић) најавио су страшно важне и хитне, међутим, ја сам била у једној Влади која је донела исто тако важне мере, а на крају су резултати ‘исцурели’ зато што није постојао механизам да знамо да је оно што је урађено, урађено са намером трајности”, рекла је министарка.

Она је потврдила да се заједно са министром финансија Лазаром Крстићем заложила за смањење пензија, али да је премијер то одбио, и додала да ће Влада „урадити све” да покуша да ту меру „заобиђе”.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

6 Коментара

  1. Istrazivanja pokazuju da veliki broj penzionera umre vec u prvoj godini odlaska u penziju. Do oktobra, amnjce se beoj penzionera!

  2. ama ljudi ima stav samo da je gledas, ako imas dobar stomak

  3. Novi sekretarijat? Toliko o smanjenju administracije!!! Napredno zaista

  4. Razvojni put Kori Udovicki – OD DJINDJICA DO VUCICA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *