Велимир Илић: Напредњаци не крадуцкају, краду лопатама

Велимир Илић: Напредњаци не крадуцкају, краду лопатама

“Нова Србија ће на на београдским изборима подржати Александра Шапића и његову листу. Он је највећа корист за грађане Београда” рекао је Велимир Илић у интервјуу за Данас.

– Као одговорни људи сматрамо да резултатима које је остварио као председник општине Нови Београд може највише да допринесе развоју целог града. Такву одлуку донели смо због Београђана и Београда, без добијања било каквог мандата и било каквих услуга заузврат, каже за Данас Велимир Илић, лидер Нове Србије, позивајући Београђане да не расипају гласове на мале странке и да уколико не желе да подрже Шапића, да гласају за друге две велике листе Драгана Ђиласа или Драгана Шутановца. Илић каже и да неће у кампању са Шапићем, јер је он способан сам да иде у кампању – Каже Илић

Многи у очекивали да ће Нова Србија подржати Драгана Ђиласа, одлучили су да не дају материјала медијима да окрену раније речи лидера Велимира Илића и злоупотребе их.

– Свесно нисам ни ишао у било какву коалицију са Драганом Ђиласом, јер сам знао да ће режимски медији да злоупотребе моје раније изјаве о Ђиласу и да ће кренути у хајку ко је коме шта рекао пре десетак година. Знао сам да би подршка Ђиласу била контрапродуктивна за њега. Шта год да сам говорио о њему док смо били политички неистомишљеници, мислим да је Драган Ђилас за Београд урадио много више него Синиша Мали и Горан Весић. Ђилас је мала беба у односу на ово што данас раде ови који воде Београд.

На констатацију данапредњаци тврде да је Ђилас углавном трошио паре из буџета, без видљивих резултата, Илић стаје у одбрану некадашбњег градоначелника Београда.

– Он је урадио неколико капиталних објеката у Београду, мост на Ади, Кинески мост, заједно смо градили обилазницу око Београда, насеље Степа, насеље Рибар, а то је око 7.000 станова. За разлику од њега, најкапиталнији објекат који су урадили напредњаци је расвета, јелка, фонтана на Славији и кречење неколико зграда. Мост код Винче нису пипнули, Прокоп такође, нису изместили Железницу око Калемегдана, метро није пипнут. Само се шминкало у кругу двојке и даноноћно то промовисало на њиховим медијима – каже он.

Тешке изјаве на рачун Ђиласа које је некада изговарао и које се врт4е на Пинку објашњава чињеницом да нису истомишљеници.

– Са Ђиласом је било сукоба и проблема, али и сарадње. То је политика и није битно шта је ко о коме рекао, већ шта сада ко може да учини како би дошло до промена у Београду. Ту причу гура Жељко Митровић, али било би лепо да пусти шта је сам говорио док је био у ЈУЛ-у, шта је говорио за Весића и Малог, или шта је Вучић говорио за њих и они за њега. Када би ми сада завртели шта је Вучић све рекао против својих коалиционих партнера и шта су они рекли за њега, то би био тек циркус.

Сматра да је ово најпрљавија кампања до сада.

– Ово је најпрљавија кампања коју сам икада видео, јер су за напредњаке ови избори бити или не бити. Они се грчевито боре да опстану по сваку цену, јер ће се у противном обелоданити, примера ради, колико је њихових функционера направило хотеле на Копаонику. Где год да прођеш Копаоником, чујеш, ово је Батин, Микин, Жикин, Перин хотел. Сви то знају. Нека кажу зашто је пројект Обреновац – Сурчин ишао без тендера, нека кажу како се финансирао Београд на води и на који начин су се из Коридора прале паре. Како је уговорена фабрика за прераду воде која још није испројектована.

Каже да се данас краде више него икад.

– Немој више да ми помињу нека крадуцкања, то је периферија. Данас нема крадуцкања, али они много краду, краду лопатама и то ће се сазнати кад-тад. Мораће једном да докажу порекло имовине кад падне Београд и када градом завлада једна демократска власт.

Вестионлине

фото: М. Каровић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Мило и Блажо Ђукановић путем пореских рајева скривали власништво над имовином у преко пет држава (видео)

Мило и Блажо Ђукановић путем пореских рајева скривали власништво над имовином у преко пет држава (видео)

МАНС открива тајне послове Мила и Блажа Ђукановића у оквиру глобалне истраге о офшор компанијама …

Вучић преко лобиста у Русији хоће да купи себи подршку и одрекне се још 29% НИС-а!

Вучић преко лобиста у Русији хоће да купи себи подршку и одрекне се још 29% НИС-а!

Александар Вучић остаје све више без подршке, како на истоку, тако и на западу, а …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *