Весић обмањује грађане Лазаревца или законе Републике Србије
фото: Јутуб скриншот

Весић обмањује грађане Лазаревца или законе Републике Србије

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је, под притиском великог незадовољства грађана и најављеног протеста дела опозиционих странака, пре тачно 15 дана јавно обећао „да ће у року од два месеца бити ископана три нова бунара”, а из којих ће Лазаревац добити додатну и неопходну количину пијаће воде

“Да је Весићево обећање лаж, показује најпре чињеница да припремни радови на ископавању најављених бунара још нису ни започети, а ту су и други фактори који јасно указују на то да је Весићево обећање послужило само како би се купило време и покушало ублажити незадовољство Лазаревчана,” изјавио је Игор Госпавић, потпредседник Градског одбора Демократске странке.

Општина Лазаревац нема израђен пројекат за ископавање нових бунара, нити неопходну дозволу за радове. За даљу реализацију, неопходно би било спровести поступак јавне набавке, који би и по убрзаном поступку трајао минимум 90 дана. За само бушење бунара требало би одвојити додатних 30 дана, за прву анализу воде 70 дана и још 12 месеци за опремање бунара потребном машинском и електро опремом и за накнадне анализе воде које морају да покрију сва годишња доба. Тек по окончању описаног процеса, могуће је послати захтев Министарству здравља за прикључење бунара на мрежу и добити сагласност, повезати бунаре и почети са прерадом и испоруком пијаће воде.

Јасно је да је за извођење целог поступка у законским оквирима потребно минимум 18 месеци, иако је Горан Весић најавио да ће процес бити завршен за само 60 дана, нагласио је Игор Госпавић и додао да је датим обећањем Горан Весић или обмануо грађане да је могуће добити додатне капацитете воде у најављеном року, или да ће тек да обмане законе Србије и њиховим кршењем доведњ у ризик здравље Лазаревчана.

“Kако бисмо спречили да функционери Српске напредне странке и даље шире лажи, крше закон и угрожавају здравље грађана, Демократска странка ће и даље са пажњом пратити све активности на Весићевим стелт бунарима. Обећали смо грађанима да ћемо поставити #БеДем знања, одговорности и солидарности наспрам бахате и неодговорне власти и то управо чинимо како у Лазаревцу, тако и у Београду и целој Србији,” закључио је Госпавић.

Информативна служба ГрО ДС Београд

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

МЕДИЈИ И РЕЖИМ ЛАЖУ Угоститељи су против ковид пропусница!

МЕДИЈИ И РЕЖИМ ЛАЖУ Угоститељи су против ковид пропусница!

Премијер/ка Србије, Ана Брнабић пре два дана најавила је увођење спорних ковид сертификата у нашој …

МУП Србије послао поруку нарко дилерима у Лазаревцу да у тој општини могу да раде шта хоће!

МУП Србије послао поруку нарко дилерима у Лазаревцу да у тој општини могу да раде шта хоће!

Иницијатива коју су потписали сви чланови Савета за безбедност у овом месту није прихваћена јер …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *