Ви Немци сте Господине Шиб специјализовали ИНДУСТРИЈСКО УНИШТАВАЊЕ људи а Србима усред Београда држите лекције о геноциду?!

Ви Немци сте Господине Шиб специјализовали ИНДУСТРИЈСКО УНИШТАВАЊЕ људи а Србима усред Београда држите лекције о геноциду?!

Амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији Томас Шиб рекао је како је НАТО агресија на Савезну републику Југославију 1999. године била неопходна како би се спречила хуманитарна катастрофа и наводни геноцид на Kосову и Метохији.

Он је у среду, гостујући у програму Радио телевизије Војводине, изјавио да је свестан да је бомбардовање Југославије, у коме је учествовала и његова земља, контроверзно питање, јер је агресија НАТО пакта спроведена без одлуке у Савету безбедности Уједињених нација.

– Међутим, у том тренутку је морала бити донета нека одлука јер у супротном би настала хуманитарна катастрофа, а циљ је био избећи хуманитарну катастрофу и геноцид – рекао је Шиб.

И данас, како каже, 20 година касније верује да је то била тешка, али исправна одлука, која је наступила тек када су била истрошена сва дипломатска средства.

Након историјских тема, Шиб се вратио на садашњост, објашњавајући да је данас за овај простор најважнији дијалог између Београда и Приштине, који треба да се настави и доведе до пуне нормализације односа између две државе, како наглашава немачки дипломата.

– Чињеница је да Kосово сада има новог премијера и председника и сада је терен припремљен за наставак дијалога о нормализацији. Сви су сагласни да се мора решити питање Kосова, и да је то на добробит Србије, Kосова и целог региона – рекао је Шиб.

На питање о томе да ли би Немачка наставила да подржава Србију на путу евроинтеграција у случају да Београд одбије да призна независност Kосова, амбасадор немачке остао је уздржан, рекавиши да не би могао да буде толико песимистичан и одговара на хипотетичка питања.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Сведочење преживелог: Усташе комунистима свечано предале логор Јасеновац па заједно убијали Србе

Сведочење преживелог: Усташе комунистима свечано предале логор Јасеновац па заједно убијали Србе

Мане Вековић – Четник који је преживео крематоријум у Јасеновцу гледао је убиство војводе Павла …

ВИДЕО СНИМАK У ПОЛИЦИЈИ: Беливукова банда мучи жртве, а ДАНИЛО ВУЧИЋ ГЛЕДА!

ВИДЕО СНИМАK У ПОЛИЦИЈИ: Беливукова банда мучи жртве, а ДАНИЛО ВУЧИЋ ГЛЕДА!

Александар Вучић је криминализовао цело српско друштво, па и своју породицу. Kад је основао навијачку …

3 Коментара

  1. Дејан Младеновић

    Свиње нацистичке Немачке,Немцима је то у генима. Штета што их Руси по крају 2ог светског рата нису трајно истребили. Ова ЕУ НАТО то је све Хитлерова
    пројекција. А ово ђубре немачко од амбасадора трајно протерати из Србије

  2. Ko god spomene lazni “genocid” u Srebrenici treba biti protjeran ili kaznjen sa tri mjeseca zatvora.

  3. Ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib, na dan fašističkog napada Hitlerove Nemačke na Jugoslaviju 1941. godine, odobrio zločinački napad Srbije čitavih 78 dana 1999. godine, a bez saglasnosti Saveta bezbednosti. Ovaj neprijatelj naše zemlje ne zaslužuje da bude ambasador u Srbiji. Pod hitnim treba da se protera ta džukela u ime načinjene štete od sto milijardi Srbiji i zločinački i zverski ubijenih više hiljada nedužnih građana zemlje u kojoj ambasaduje i ne poštuje domaćina..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *