Виц дана: Вучић се бори за слободу медија

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са представником ОЕБС-а за слободу медија Арлемом Дезиром са којим је разговарао о важности медијских слобода и заштити новинара, саопштено је из Председништва.

Вучић је, како се наводи истакао да Србија чврсто подржава принципе и стандарде слободе медија и изражавања и нагласио да ће се, о нацрту Стратегије развоја система јавног информисања у Републици Србији, консултовати са ОЕБС-ом.

Представник ОЕБС-а је истакао да је приоритет ОЕБС-а безбедност новинара, као и решење случајева убистава новинара. Он је нагласио да је изузетно важно што је Србија формирала Комисију за истрагу убиства новинара и нагласио да ће данас присуствовати обележавању годишњице убиства Славка Ћурувије.

Дезир је истакао важност стварања климе у којој се подржава заштита новинара и спречавају претње, као и да је од изузетне важности успоставити транспарентне услове за финансирање медија.

Председник Вучић је истакао да надлежни органи раде на решавању свих пријављених случајева напада на медије и њихове представнике и улажу максималне напоре да пронађу и казне починиоце насиља над новинарима.

Он је изразио спремност да представника за слободу медија надлежне институције обавештавају о напретку у решавању случајева који се тичу безбедности новинара и мерама које се предузимају у циљу превенције потенцијалних напада.

Извор: Данас, Цензоловка

фото: ФоНет

Актуелно

Вучић купио све медије и постао најмоћнији медијски тајкун (видео)

Александар Вучић је преко Kоперникус купио ТВ Прва и ТВ О2 за 180 милиона евра. …

Небојша Катић: Србија између „искрене вере” и реалности

Да би држава напредовала потребни су дијалог и размена идеја а не аутистично игнорисање критике, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons