Више јавно тужилаштво одбило захтев новинара да саслушање одржи у Косовској Митровици

Више јавно тужилаштво одбило захтев новинара да саслушање одржи у Косовској Митровици

0
(0)

Више јавно тужилаштву из Београда, које је новинара Ивана Максимовића позвало на саслушање, одбило је захтев да оно буде организовано у Косовској Митровици.

Иван Максимовић (на једној од изложби својих документарних фотографија са КиМ) осим својим текстовима, такође фотографијама и видео записима сведочи стање на Косову и Метохији ван утицаја политичких или других интересних сфера, онако како људи на терену говоре.

Разлог одбијања да се, према устаљеној судској пракси, саслушање организује према адреси боравка, Тужилаштво ничим није образложило чиме се додатно уноси забуна јер је и у неким недавним случајевима поступано управо на овај начин што је Максимовић у одговору на претходни позив прецизно навео.

Како смо већ раније писали, о чему можете читати кликом на ову ВЕЗУ⇗ иако нема прецизних навода о ком се то „кривичном делу ради“, датум наводног подношења пријаве упућује на одређени закључак да се радио о тексту објављеном на нашем порталу а под називом „Постоји ли за Вучића друго решење осим метка?!“.
Уколико се заиста ради о овом тексту онда то уноси забуну јер Максимовић није његов потписник. У том случају је сасвим извесно да се довођењем новинара у везу по не баш разумној основи, у ствари ради о прогону па чак не ни политичком већ станачком, режимском.

Иначе, Максимовићу, позив је по први пут стигао 21. не баш јасним поводом, али у својству „осумњиченог“, да дође у Више јавно тужилаштво у Београду ради давања изјаве у предистражном поступку.

Следеће давање изјаве је заказано за 17. септембар ове године у Београду.

Иван Максимовић новинар портала КМ Новине и дописник Магазина Таблоид из Косовске Митровице је, иначе, једини новинар са Косова и Метохије који протеклих година извештава, пише и аргументовано разоткрива криминалну структуру владајућег режима и издају Косова и Метохије која се нескривено спроводи.

Извор: КМ Новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ГЕНЕРАЛ ДИКОВИЋ: Српски војник ће се вратити на Косово, нисмо изгубили рат 1999. године!

ГЕНЕРАЛ ДИКОВИЋ: Српски војник ће се вратити на Косово, нисмо изгубили рат 1999. године!

4.8 (9) НАТО 1999. године није остварио свој циљ – уништење одбрамбених потенцијала Југославије, и …

Грчка де факто признала пропалу нарко-терористичку државу косметских шиптара

Грчка де факто признала пропалу нарко-терористичку државу косметских шиптара

5 (6) Министарка иностраних послова и дијаспоре Косова Доника Гервала и министар иностраних послова Грчке …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend