Влада у августу није сменила ниједног директора јавног предузећа, иако је Вучић обећао смену 70% менаџмента

Влада у августу није сменила ниједног директора јавног предузећа, иако је Вучић обећао смену 70% менаџмента

0
(0)

Влада током августа није сменила ниједног директора јавног предузећа, иако је премијер крајем јула најавио да ће за месец дана бити промењено 70% менаџмента.

То је уједно још једно од премијерових бројних обећања, које није испуњено у року који је зацртао у јавности, пише Данас.

Када ће бити нова „тура“ смена директора предузећа, питање је на које Данасу нико није одговорио из кабинета премијера, од чланова Владе и високих функционера владајуће странке СНС. На седници 28. јула, одржаној у Нишу, Влада Србије разрешила је директоре Железница Србије, Аеродрома Београд, Дипоса, Државне лутрије Србије, Дунав осигурања, Директората цивилног ваздухопловства и Агенције за безбедност саобраћаја.

Премијер Вучић је тада најавио да ће и у ЕПС-у „морати да буде“ темељних кадровских промена, али да их за сада нема јер „још нису нашли довољно добро решење“.

„Ово је само почетак процеса промена у јавним предузећима, а оне ће се наставити и током целог августа. Намеравамо да тада променимо 70 одсто менаџмента у нашим јавним предузећима. Уместо разрешених директора биће именовани вршиоци дужности директора, а затим ће на јавним конкурсима бити изабрани најбољи и најстручнији људи“, рекао је Вучић у Нишу.

Заборављени Беко

Најава да ће привредник Милан Беко водити Железнице Србије такође још није реализована. Беко је јавно саопштио да је прихватио позив од премијера Александра Вучића да преузме вођење Железницама. Влада Србије, међутим, још није изгласала његово именовање за вршиоца дужности директора нити више ико од представника власти помиње ту тему.

Он је потом поновио медијима неколико дана након тога да је тадашња смена руководилаца седам државних фирми само увод у „велико чишћење“. Међутим, увидом Данаса у извештаје са седница Владе Србије током августа, али ни почетком септембра, није смењен ниједан директор јавних предузећа, већ су именована само два вршиоца дужности директора – у Државној лутрији Србији 14. августа и у ЈП „Нуклеарни објекти Србије“ на седници 21. августа.

Премијер Вучић, подсетимо, изјавио је поводом 100 дана рада владе да проблеми постоје у свим јавним предузећима, а најтежа је у онима у којима се већина новца крије уместо да се тај новац враћа држави. Он је менаџерима јавних предузећа поручио да „они служе држави“. Осим у два три јавна предузећа која добро послују, у осталим се недовољно профитира, додао је премијер.

„Те паре су државне, а у тим предузећима они крију на десет рачуна разне новце, као да је то њихова прћија, а не државно. Ми смо вас оформили, дали смо вам монополску позицију да бисте то држави плаћали. А ми многима од њих и даље плаћамо“, рекао је Вучић почетком августа.

Ни закон о јавним предузећима, чије је усвајање премијер Вучић најавио још у свом експозеу у првих 100 дана рада Владе, још није ни близу завршетка. Како је Данас већ писао почетком августа, на изради нацрта тог закона тек је почело да се ради, те ће са још причекати на његово усвајање.

 

Данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу, марш са Дрине! И ти и твоји тровачи!

Вучићу, марш са Дрине! И ти и твоји тровачи!

5 (5) „Умирем од смеха кад гледам демонстрације… то је нешто најсмешније, демонстрирају у западној …

Пензионер Вучићу: Не требају ми твоје лизалице и цуцле, врати паре што си опљачкао!

Пензионер Вучићу: Не требају ми твоје лизалице и цуцле, врати паре што си опљачкао!

5 (4) Пензионерима ће од понедељка на кућну адресу стићи првих 700.000 пакета витамина – …

10 Коментара

  1. kako da smeni kada su ista govna u njegovoj su stranci ne dira ih eh propala srbijo ovde se samo komentarise a niko na ulicu da izadje tako nam i treba

  2. kada je on imao obraz i istinu nekada odrzao nikada

  3. Вучић опет лаже! VOLJA NARODA

  4. ko hoce da glumi neka ide u pozoriste a politiku da vode pametni i ozbiljni ludi

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend