Владика Григорије потонуо у свејерес екуменизма. АНАКСИОС!!!

0
(0)

ДУБРОВНИК – Владика Захумско-Херцеговачки Григорије у изјави за БН ТВ себе назвао бискупом.

Да ли је у питању лапсуз или намерно поређење с обзиром на то да је изјаву дао у Дубровнику само је њему познато.

Владика Григорије врло је утицајан и познат у јавности као особа која СПЦ приближава Католичкој цркви својим бројним посетама Загребу и Западу, а од скора седиште своје епархије из Требиња преселио је у Мостар.

Наиме, у православној цркви Светог Благовештења у Дубровнику херцеговачки владика Григорија и дубровачки бискуп Мато Узинић служили молебан за јединство свих хришћана. Два вјерска великодостојника у својим беседама истакли су важност екуменистичког дијалога.

 

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Горан Живковић: Издајнички савез екуменисте Иринеја и евроунијате Вучића

5 (1) „Наши властодршци изгубили су и памет и поштење.А да су изгубили памет, показује …

СЛУЧАЈ ЦРKВЕ СВ. САВЕ У ЊУЈОРKУ: Потрошили 2 милиона $ за кућу епископу, а верници се моле на згаришту

5 (1) Обнова спаљене цркве стоји у месту, јер за то наводно нема пара. С …

Један коментар

  1. Svi mi potomci Svetog Save, pojedinačno i svenarodno, s punim pravom moramo da se zapitamo šta zajedničko sa rimokatolicima nalaze pojedini episkopi i sveštenici naše Crkve. Zašto, molitveno opšteći sa katolicima krše crkvena pravila, unose smutnje i svađe u narod Svetog Save, što u konačnom dovodi do podela i razaranja naše Srbske crkve? Zašto je potrebno da budućim srbskim sveštenicima u bogoslovskim školama i na fakultetima predavaju jeretici, rimokatolički profesori i fratri i koju i kakvu veru će takvi sveštenici sutra prenositi narodu srbskom?Zatvaranje očiju i ćutanje pred očiglednim skrnavljenjem svetinja, kršenjem Svetih kanona i propovedanjem jeresi, gaženjem svetih predaka naših znači omogućavanje daljeg širenja istog i postajanje saučesnikom u izdaji vere, naroda i otadžbine. Mirno posmatranje i ćutanje o ovakvim nedelima jeste zločin protiv Crkve, naroda i otadžbine!…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend