Насловна / Србија / Политика / Власт у Ваљеву продаје имовину због избора, а не због Хале спортова
Власт у Ваљеву продаје имовину због избора, а не због Хале спортова 1

Власт у Ваљеву продаје имовину због избора, а не због Хале спортова

Властима су потребне паре пред локалне изборе па зато желе да продају градску имовину, оцењује опозициона ДС, после најаве градских власти да ће продати станове и локале у власништву Града који се не користе, како би се обезбедио новац за изградњу нове Хале спортова.

Демократе сматрају да је ваљевско руководство СПС “у паници пред локалне изборе”, па је одлучило да недостатак новца надомести продајом имовине како би се покренула предизборна градилишта и предизборни пројекти.

– Очигледно је да уочи децембарских локалних избора Град нема новца, очигледно је да је држава заборавила на Ваљево, пошто у претходне три године наш град није добио никаква средства из републичких фондова и државне касе. Недостају и средства од донатора, па се власт досетила да до новца дође продајом имовине која је у власништву Града – каже председник Извршног одбора ДС у Ваљеву Александар Ђукић.

Он је критиковао власт због безидејности како да уложи новац од продаје имовине, додајући да нова Хала спортова, која се гради још од 2000. године “свакако није приоритетан објекат, нити инвестиција од значаја за Ваљево”.

– Градимо халу спортова од неколико милиона евра, а при том нема мањих спортских терена у градским насељима. Хала спортова није објекат за године кризе када локалне самоуправе немају новца за њено одржавање – каже Ђукић не спорећи д Ваљеву треба хала спортова, али не у овом тренутку.

По његовим речима, власт не треба да продаје ни Дом војске, што је један од предлога већ да то здање, које је откупљено од Министарства одбране, треба да постане мултифункционалан културни центар.

П. Вујанац, Блиц

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Београд, Смедерево и Ваљево међу најзагађенијим градовима у свету 11

Београд, Смедерево и Ваљево међу најзагађенијим градовима у свету

Према подацима са два најпознатија светска сајта која се баве мерењем загађености ваздуха, Београд, Смедерево …

Ваљево: Предизборни километри блата 12

Ваљево: Предизборни километри блата

Ваљево – Више од осам километара локалних путева у селу Ваљевска Лозница уништено је насипањем …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *