fbpx
Насловна / Србија / Политика / Власт у Ваљеву продаје имовину због избора, а не због Хале спортова
Власт у Ваљеву продаје имовину због избора, а не због Хале спортова 1

Власт у Ваљеву продаје имовину због избора, а не због Хале спортова

Властима су потребне паре пред локалне изборе па зато желе да продају градску имовину, оцењује опозициона ДС, после најаве градских власти да ће продати станове и локале у власништву Града који се не користе, како би се обезбедио новац за изградњу нове Хале спортова.

Демократе сматрају да је ваљевско руководство СПС “у паници пред локалне изборе”, па је одлучило да недостатак новца надомести продајом имовине како би се покренула предизборна градилишта и предизборни пројекти.

– Очигледно је да уочи децембарских локалних избора Град нема новца, очигледно је да је држава заборавила на Ваљево, пошто у претходне три године наш град није добио никаква средства из републичких фондова и државне касе. Недостају и средства од донатора, па се власт досетила да до новца дође продајом имовине која је у власништву Града – каже председник Извршног одбора ДС у Ваљеву Александар Ђукић.

Он је критиковао власт због безидејности како да уложи новац од продаје имовине, додајући да нова Хала спортова, која се гради још од 2000. године “свакако није приоритетан објекат, нити инвестиција од значаја за Ваљево”.

– Градимо халу спортова од неколико милиона евра, а при том нема мањих спортских терена у градским насељима. Хала спортова није објекат за године кризе када локалне самоуправе немају новца за њено одржавање – каже Ђукић не спорећи д Ваљеву треба хала спортова, али не у овом тренутку.

По његовим речима, власт не треба да продаје ни Дом војске, што је један од предлога већ да то здање, које је откупљено од Министарства одбране, треба да постане мултифункционалан културни центар.

П. Вујанац, Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kорито реке Kолубаре низводно од Ваљева постало депонија 11

Kорито реке Kолубаре низводно од Ваљева постало депонија

Експлоатација шљунка, али и депоновање разног врста отпада, све више угрожава биљни и животињски свет …

Пословање фирме трговца оружјем Бранка Стефановића оца министра полиције строго поверљиво 12

Пословање фирме трговца оружјем Бранка Стефановића оца министра полиције строго поверљиво

Случај Бранка Стефановића, оца актуелног министра унутрашњих послова, својеврсни је парадокс – што се више …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *