Војне игре: Непогрешиви српски тенкисти на корак до полуфинала

Војне игре: Непогрешиви српски тенкисти на корак до полуфинала

Тенкисти Војске Србије на корак су од уласка у полуфинале „Тенковског биатлона“, који се одржава у Русији, у оквиру 3. Међународних војних игара.
Друга посада српских тенкиста је током данашње индивидуалне трке на стази у Алабину била непогрешива, што се одразило и на расположење у самом тиму.

Атмосфера међу нашим тенкистима је сјајна, чак се може режи и да је победничка.

Вођа српске делегације потпуковник Саша Тодоров је оценио да је данашња вожња српске посаде била „технички перфектна“, без иједне грешке у савладавању препрека.

„Што се тиче гађања такође смо били перфектни, погодили смо све циљеве“, додао је потпуковник.

Тодоров наводи да је екипа извукла лекцију из прве трке, када нам је резултат био нешто слабији од очекиваног.

„Данашњи дан је показао да смо после прве трке извршили добру анализу, извукли закључке, отклонили неке недоумице и решили неке техничке проблеме које су се дешавале првој посади у тенку. Такође, данашња трка је показала колико су наше посаде увежбане како у ватреној оспособљености, тако и у савлађивању тактичке стазе“, рекао је Тодоров за Спутњик.

Екипа Србије сада је фокусирана на трећу индивидуалну трку која их очекује 6. августа и која ће одредити полуфиналисте.

Срби се такмиче у групи са Киргизијом и главним фаворитом „Тенковског биатлона“ — Русијом.

Све три екипе такмиче се на тенку Т-72 Б3, руске производње.

„Надамо се да ће и трећа посада савладати стазу и постићи овакве резултате, а то нас онда сигурно води у полуфинале. Након тога, предузећемо даље мере да остваримо што бољи резултат“, нагласио је Тодоров.

Потпуковник је додао и да су наши тенкисти током данашње трке имали проблем са тенком и да ће покушати да то питање реше што пре.

„Тенк нам се данас ’гушио‘, па ћемо покушати да до следеће трке тај проблем отклонимо и да тенк унапредимо, како бисмо добили на брзини. То се постиже заменом неких резервних делова, чишћењем филтера за ваздух и гориво“, објаснио је шеф српске делегације.

У „Тенковском биатлону учествује 57 посада из 19 земаља.

Прва фаза такмичења подразумева индивидуалне трке посада, а затим се збрајањем резултата одређују полуфиналисти. Свака екипа има три посаде.

У другој полуфиналној етапи такмичења тзв. „штафети“ надмеће се 12 екипа.

Полуфиналне трке ће бити одржане од 8. до 10. августа, а потом ће четири најбоље ући у финале, које ће бити одржано 12. августа, на дан затварања Војних игара.

Спутник

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

„Вашингтон пост” признао преваре у текстовима о Русији и Трампу из 2017. и 2019. године, за које су добили Пулицерову награду

„Вашингтон пост” признао преваре у текстовима о Русији и Трампу из 2017. и 2019. године, за које су добили Пулицерову награду

„Вашингтон пост” је уклонио велике делове текста из своја два чланка објављена у марту 2017. …

Ма жигошите одмах стоку и у гулаге то спровести, какви ку*ац QR кодови и изолација!

Ма жигошите одмах стоку и у гулаге то спровести, какви ку*ац QR кодови и изолација!

„Министар спољних послова“ Московске патријаршије Иларион Алфејев тражи увођење QR кодова и изолацију невакцинисаних Москва. …

Један коментар

  1. Високи официри америчке војске у посети Србији, састаће се са Вучићем
    http://www.nspm.rs/hronika/ambasada-sad-u-beogradu-visoki-oficiri-americke-vojske-u-poseti-srbiji-sastace-se-sa-vucicem.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *