Врање: Заплењена тона замрзнуте пилетине!

Врање: Заплењена тона замрзнуте пилетине!

Цариници су у Врању спречили три покушаја кријумчарења и одузели готово тону дубоко замрзнуте пилетине пореклом из САД и Бразила, саопштила је Управа царине.

Цариници су спречили три пута исту особу да кријумчари месо 19, 22. и 23. новембра, а у сва три наврата у пртљажнику и на месту задњег седишта које је било извађено у аутомобилу затекли кутије дубоко замрзнутих батака из САД и белог меса из Бразила.

Прекршиоцу је одређено задржавање од 48 сати, а потом се очекује да ће бити поднета и кривична пријава.

Наиме, мобилни тим Одељења за сузбијање кријумчарења, који спроводи ”дубинску контролу” на подручју Ниша и околине, 19. новембра је открио у Врању кријумчарени товар меса у гепеку “опел астре” врањанских регистарских ознака.

Аутомобилом је управљао српски држављанин (49) из Врања који је рекао да је месо преузео од непознате особе албанске националности у околини Бујановца, која га је довезла с Косова и Метохије, а да му је намера била да га даље препрода.

Иста особа је 22. новембра поново ухваћена у покушају да пренесе нову количину меса, а затим и данас.

Јуче је иста “опел астра” заустављена на улазу у град, а данас је прекршај откривен у ”ВW Бора”, а возач је, уз асистенцију полиције, заустављен када је ушао у Врање.

Када је покушао први пут да прокријумчари пилетину, Врањанац је у аутомобилу превозио 285 килограма батака и 44 килограма белог меса, а други пут је у возило ставио товар од 300 килограма батака и 12 килограма белог меса.

Цариници цу данас у његовом аутомобилу затекли 285 килограма батака и 12 килограма белог меса.

“Иако је роба очигледно страног порекла, на питање да ли за њу поседује било какву документацију сваки пут је одговорио одрично и сва три пута су цариници откривено месо предали дежурном ветеринарском инспектору у даљу надлежност”, наводи се у саопштењу.

На кутијама се види да је месо пореклом из САД и Бразила, а да је година производње 2016, мада се поменуте етикете не могу сматрати меродавним, пошто их кријумчари неретко фалсификују.

Управа царина ће наставити да чини све да се спрече покушаји угрожавања безбедности и здравља грађана, па ће свако месо које не испуњава услове, а буде откривено током контрола, бити одузето и предато у надлежност инспекторима Управе за ветерину.

Танјуг

фото: Управа царина

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вијести: Црногорска полиција запленила више од тоне кокаина у Зети, ухапшене две особе

Вијести: Црногорска полиција запленила више од тоне кокаина у Зети, ухапшене две особе

Након синоћње рекордне запљене више од тоне кокаина, полиција је ухапсила двије особе док се …

На Градини заплењено више од 13 килограма хероина

На Градини заплењено више од 13 килограма хероина

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе граничне полиције и Полицијске управе у Пироту запленили су на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *