Врање: Заплењена тона замрзнуте пилетине!

Врање: Заплењена тона замрзнуте пилетине!

Цариници су у Врању спречили три покушаја кријумчарења и одузели готово тону дубоко замрзнуте пилетине пореклом из САД и Бразила, саопштила је Управа царине.

Цариници су спречили три пута исту особу да кријумчари месо 19, 22. и 23. новембра, а у сва три наврата у пртљажнику и на месту задњег седишта које је било извађено у аутомобилу затекли кутије дубоко замрзнутих батака из САД и белог меса из Бразила.

Прекршиоцу је одређено задржавање од 48 сати, а потом се очекује да ће бити поднета и кривична пријава.

Наиме, мобилни тим Одељења за сузбијање кријумчарења, који спроводи ”дубинску контролу” на подручју Ниша и околине, 19. новембра је открио у Врању кријумчарени товар меса у гепеку “опел астре” врањанских регистарских ознака.

Аутомобилом је управљао српски држављанин (49) из Врања који је рекао да је месо преузео од непознате особе албанске националности у околини Бујановца, која га је довезла с Косова и Метохије, а да му је намера била да га даље препрода.

Иста особа је 22. новембра поново ухваћена у покушају да пренесе нову количину меса, а затим и данас.

Јуче је иста “опел астра” заустављена на улазу у град, а данас је прекршај откривен у ”ВW Бора”, а возач је, уз асистенцију полиције, заустављен када је ушао у Врање.

Када је покушао први пут да прокријумчари пилетину, Врањанац је у аутомобилу превозио 285 килограма батака и 44 килограма белог меса, а други пут је у возило ставио товар од 300 килограма батака и 12 килограма белог меса.

Цариници цу данас у његовом аутомобилу затекли 285 килограма батака и 12 килограма белог меса.

“Иако је роба очигледно страног порекла, на питање да ли за њу поседује било какву документацију сваки пут је одговорио одрично и сва три пута су цариници откривено месо предали дежурном ветеринарском инспектору у даљу надлежност”, наводи се у саопштењу.

На кутијама се види да је месо пореклом из САД и Бразила, а да је година производње 2016, мада се поменуте етикете не могу сматрати меродавним, пошто их кријумчари неретко фалсификују.

Управа царина ће наставити да чини све да се спрече покушаји угрожавања безбедности и здравља грађана, па ће свако месо које не испуњава услове, а буде откривено током контрола, бити одузето и предато у надлежност инспекторима Управе за ветерину.

Танјуг

фото: Управа царина

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ОДЕ ЦЕНА КОКАИНА У БГД НЕБУ ПОД ОБЛАКЕ! ДЕА у Липљану запленила 400кг кокаина

ОДЕ ЦЕНА КОКАИНА У БГД НЕБУ ПОД ОБЛАКЕ! ДЕА у Липљану запленила 400кг кокаина

Косовска полиција запленила је камион натоварен са 400 килограма кокаина, који је на КиМ ушао …

Напредна лоповска банда је само преко Царине опљачкала буџет за око осам милијарди евра!

Напредна лоповска банда је само преко Царине опљачкала буџет за око осам милијарди евра!

Неколико крупних криминалаца из врха напредњачког картела преко Царине је оштетило буџет за око осам …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *