Насловна / Србија / Вучић нашим новцем платио 600.000 евра за откуп родне куће бана Јелачића

Вучић нашим новцем платио 600.000 евра за откуп родне куће бана Јелачића

ОТКУП родне куће бана Јелачића у Петроварадину, за потребе Хрватског националног већа (ХНВ), један је од добрих примера како се Србија односи према националним заједницама у нашој земљи, изјавио је данас Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС.

Већи део простора те зграде је откупљен од досадашњих власника, рекао је Вучевић у разговору са новинарима и додао да је за реализовање пројекта „Кућа бана Јелачића“ Република Србија, на иницијативу председника Александра Вучића, одобрила средства (600.000 евра) а Покрајина ће платити реконструкцију тог објекта.

– Волели бисмо де неки од наредних сусрета председника Србије и Хрватске буде овде у Новом Саду. Могуће је и да председник Вучић овде организује и један од сусрета у оквиру „трилатерале“ Србија-БиХ-Хрватска. То би била прилика да овај пројекат куће бана Јелачића буде реализован, да покажемо шта је урађено.

Вучевић је нагласио да Србија може бити поносна за све оно што ради према свим националним заједницама, односно националним мањинама које живе на територији наше земље.

– Волео бих, и као грађанин, да и Србија има такав третман у Хрватској као што Хрватска има код нас. Да и хрватска влада уради према српском становништву оно што Србија чини према Хрватима. Да се не бојимо да ће неко тамо разбити ћирилични натпис. Као што, ја тврдим, нико неће разбити натпис на хрватском језику, када буде овде писало „Родна кућа бана Јелачића“.

То је, како је нагласио, апсолутно нормално и пристојно и тако треба да ради свака уређена европска држава.

– Србија даје добар пример, какав треба да следде земље региона. Некад то захтева мало више стрпљења, понекад и револт код наших грађана зашто сународници немају такву пажњу суседних држава, али мислим да Србија треба да буде корак испред, да буде светао пример.

Вучевић је, приликом обиласка радова на Петроварадинској тврђави, закључио да у Србији треба да будемо поносни на све оно што је са српске стране урађено у контексту договора хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић и председника Вучића.

З. Грумић, Новости.рс

Актуелно

На северу Kосова на шиптарским изборима гласали само они Срби који су приморани

Незаинтересованост за политичке процесе у условима који владају на северу Kосова је логична. То и …

ВЕЛЕИЗДАЈНИЧЕ, локални избори на северу Kосова су расписани по Уставу самопроглашене републике Kосово (видео)

ВУЧИЋ:“честитам на изборној победи у нашој Србији“ Издајниче, локални избори на северу Kосова су расписани …

7 Коментара

 1. Biti protiv naprednjaka nije stvar razuma ili opedeljenja već biološkog opstanka !

  Smrt fašisti-ma
  sloboda Narodu

 2. Ima se, može se. Lako je tudjim kurcem kruške mlatiti.

 3. Aleksandar Vučić je mnogo veće zlo,nego što sam mogao da prepostavim.

 4. ALEKSANDAR VUČIĆ JE NAJVEĆI KONVERTIT!!!

 5. Majku vam jebem izdajnicku!

 6. Он се нашим новцем разбацује као да му га је Меркелова поклонила, овдје пет милона, онде пет а сада 600000. Узмите математику колико би породица спасену у Србији са тим новцима. Колико би се вантелесних оплодњи могло обавити тим новцем, а кажу нема се једном или дватпут и то вам је то. Док са друге стране имамо пропаст сопствене нацио по питању броја становника, а он на сваком кораку дели као да му је то дедовина. Када се решимо овог издајника можемо се нада нечем бољем.

 7. Он се нашим новцем разбацује као да му га је Меркелова поклонила, овдје пет милона, онде пет а сада 600000. Узмите математику колико би породица спасену у Србији са тим новцима. Колико би се вантелесних оплодњи могло обавити тим новцем, а кажу нема се једном или дватпут и то вам је то. Док са друге стране имамо пропаст сопствене нацио по питању броја становника, а он на сваком кораку дели као да му је то дедовина. Када се решимо овог издајника можемо се нада нечем бољем. Молим реците где сам то рекао, зашто ово не пустате да народ прочита.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *