Вучић обећао да се због поплава неће бавити изборима, а „уби се од избора“

0
(0)

ИЗБОРНА АГИТАЦИЈА: Премијер у Убу рекао да је напорно радио од првог дана када је постао председник Владе и да не намерава да прекине са својим залагањима и радом: „Нећу себи да одузимам право да радим зато што то траже беспосличари и они који немају ништа друго да кажу него мрзимо те што си успешнији и марљивији од нас“

ИЗБОРНА АГИТАЦИЈА : Поделе на „ђинђићевце“ и „милошевићевце“ премијер није желео посебно да коментарише, објаснивши да жели да избегне било какве поделе, те да верује да је за Србију много боље да се бави својом будућношћу, а не прошлошћу: „Ми некако увек у марту пронађемо разлог да се делимо и нама разлог за повратак у прошлост нису ти људи, већ тек да бисмо се делили, и у садашњости и у будућности, а ја бих баш то да избегнем и због тога никад нисам ниједну лошу реч о било коме од њих рекао“

ФАКТИ: Ево, премијер тврди да највише ради у Србији, а то – никако не може бити тачно јер многи под његовом влашћу морају да раде као антички робови, само што нема робовласника да им обезбеди храну. А и да ради – радили би и други на његовом месту, жудња за влашћу и моћи одувек је била један од највећих покретача. А бесрамно је што све који га критикују трпа у исти кош и проглашава БЕСПОСЛИЧАРИМА. Прво зато што у Србији којом влада Александар Вучић за стотине и стотине хиљада нема посла. А друго: зато највећи број оних који га критикују не критикује његову премијерску марљивост већ његов – курс и клечање Србије пред Меркеловом, Бајденом, Курцом, Мекејном, Блером…

ПРЕМИЈЕР Александар Вучић поручио је данас да министрима неће бити повећаване плате, не зато што мисли да су много или мало плаћени, већ зато што је за њега битније да се плате повећају учитељима, наставницима и здравственим радницима.

„Не пада ми на памет да такве законе усвајамо“, изричит је био премијер, који је данас обишао новоизграђену основну школу „Рајко Михаиловић“ у селу Калиновац.

„Министрима се неће повећавати плата, није ни у претходном периоду тога било. Не мислим да су преплаћени или недовољно плаћени, али је важније повећати плате учитељима и наставницима“, рекао је он Вучић.

Он је додао да зна да има незадовољних, али да га то не занима.

„Не интересује ме то. Нећемо им изаћи у сусрет. Највећа је част за министра да то и буде, а ако неће, нек се бави другим послом“, рекао је он.

„Ако сте много паметни и мислите да можете да зарађујете више, идите у приватни сектор и зарађујте. Овде веће плате неће бити“, закључио је премијер.

Премијер је изјавио да неће давати партијске изјаве док је на снази ванредна ситуација, али да му не пада на памет да себи одузима право да ради, само зато што то траже беспосличари.

Вучић је, на питање новинара да прокоментарише став ДС у вези његовог предлога да се прекине предизборна кампања док траје ванредна ситуација, казао да не намерава да коментарише њихове ставове, као што није ни друге сличне „катастрофалне изјаве“.

„Ја се бавим школама и поплавама. Отказали смо партијски скуп у Лесковцу, а и данас нећу да говорим о партијским стварима. Мислим да ће ова ситуација бити готова у уторак или среду, па ћемо онда наставити са партијским стварима. Мислим да ће бити довољно времена до избора“, поручио је Вучић.

Он је истакао да његови политички опоненти могу слободно да наставе да говоре ружно о њему, али да неће они одлучивати како ће се он понашати.

„Моје је да радим оно што данас чиним. Нисам имао ниједан дан одмора, што није уобичајено у Србији. Ово ми је седма или осма посета Убу, био сам пуно пута у Обреновцу и другим градовима. Нити један премијер није толико пута обилазио сва места у Србији“, рекао је Вучић.

Он је казао да је напорно радио од првог дана када је постао председник Владе и да не намерава да прекине са својим залагањима и радом.

„Нећу себи да одузимам право да радим зато што то траже беспосличари и они који немају ништа друго да кажу него мрзимо те што си успешнији и марљивији од нас“, подвукао је Вучић.

Он се осврнуо и на злоупотребу стања са поплавама и приметио да неки кажу да је код њих све у реду и да су спремно дочекали падавине, а „заборављају“ да код њих и нема бујичних токова, као у централној Србији.

Поделе на „ђинђићевце“ и „милошевићевце“ премијер данас није желео посебно да коментарише, објаснивши да жели да избегне било какве поделе, те да верује да је за Србију много боље да се бави својом будућношћу, а не прошлошћу.

„Ми некако увек у марту пронађемо разлог да се делимо и нама разлог за повратак у прошлост нису ти људи, већ тек да бисмо се делили, и у садашњости и у будућности, а ја бих баш то да избегнем и због тога никад нисам ниједну лошу реч о било коме од њих рекао“, поручио је Вучић.

Додао је да не би ни да их поистовећује, већ да сматра да је бољи избор да гледамо у будућност.

„Ми као да само тражимо разлог да се делимо“, приметио је и навео да једино ми овде причамо о четницима и партизанима, јер то нико више у свету не ради, а ни ми то не причамо зато што су нам једни или други важни или бисмо да их критикујемо, већ само зато да бисмо се делили.

Добро је, закључио је, да ствари из прошлости тамо и оставимо, да о историји суде историчари, а „да ми гледамо можемо ли да помогнемо овој деци“ (у Калиновцу).

Порука престолонаследнику: Карађорђевићи, за почетак – платите струју

ПРЕМИЈЕР је поручио престолонаследнику Александру Карађорђевићу, поводом његове најаве да ће тужити државу, да најпре плати струју.

„Прво ти плати струју коју си дужан Србији, па онда тужи кога хоћеш“, рекао је премијер и додао да ће покушати пристојно да одговори на питање новинара како коментарише најаву тужбе Карађорђевића.

Он је изнео податак да Карађорђевић дугује ЕДБ-у и ЕПС Снабдевању око 70.000 евра.

Према његовим речима, држава је дала објекат Карађорђевићима на коришћење, а тај објекат пропада, јер се не одржава, и плаћала је све, па је ред да и престолонаследник плати струју.

„Платите струју, па кукајте на државу“, подвукао је Вучић и приметио да „сви желе, воле и хоће да нападну државу, када им падне на памет, уз кукњаву и жалопојке, што је „национални спорт у Србији“.

„Не можемо да дођемо у Калиновац и кажемо сељацима да дугују за струју а он дугује 70. 000 евра“, закључио је Вучић.

Преврнути камион посао за Еулекс и Кфор, то је други тип друштва

ВЕЋ трећи камион с робом из Србије који је преврнут на Косову за премијера је проблем којим треба да се баве Еулекс и Кфор, јер су, како каже, они задужени за безбедност и слободан проток робе и људи на територији Косова и Метохије.

Вучић је рекао да превртања пре свега говоре о стању свести тамо, о томе да припадамо различитим типовима друштва, додајући да је поносан што тако нешто не може да се деси у Србији.

„Није у реду што ће сада наша кока кола морати да иде у градове на Косову с обезбеђењем, али, то је питање за Европу, за Кфор и оне којима је посао да гарантују безбедност и слободан проток робе и људи“, поручио је Вучић.

Танјуг,Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Хрвати јавно хвале нову владу Поглавника Вучића, поред премијерке и два министра они би још места у влади

5 (3) Загребачки „Јутарњи лист“ констатује данас да је за Хрватску добра вест да Ивица …

Где нас је довела Вучићева власт: Редови за бесплатну храну у Београду (видео, фото)

4.3 (4) Током викенда колектив „Солидарна кухиња“ кувао је и делио храну у Београду за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend