fbpx

Вучић „поцепао“ социјалисте: Дачић и Антић против Ружића и Славице

0
(0)

У Социјалистичкој партији Србије је после избора завладао општи хаос! Након што су пристигли резултати са биралишта, у тој партији су се поново формирали табори за и против сарадње са напредњацима, сазнаје „Ало“ из извора блиских СПС-у.

Док табор у СПС-у са потпредседником странке Бранком Ружићем на челу инсистира на одласку у опозицију, онај који званично управља странком, њен председник Ивица Дачић чврсто је уверен да странка треба да буде део будуће владе.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић истиче да ова подела постоји већ дуго у редовима социјалиста.

– Све је мотивисано личним интересима. Бранко Ружић је раније имао много бољи положај и био је повезан са разним пословним структурама. Резултати избора су продубили сукоб унутар СПС-а и поделу на оне који могу нешто да добију у власти и на оне који не могу добити ништа. Они који ништа не могу да добију желе да радикализују однос између социјалиста и напредњака – казао је он.

– Бранко Ружић, Милутин Мркоњић, Новица Тончев и Славица Ђукић Дејановић ликовали су када су стигли резултати избора, јер сматрају да би имали до пет одсто бољи резултат да су нападали Вучића током кампање. Они то мисле на основу доброг резултата који је постигао Тончев у Сурдулици – објашњава извор.

Исти саговорник тврди да се у табору који је за сарадњу са Вучићем налазе председник СПС-а Ивица Дачић и његов заменик Александар Антић.

– Дачић и Антић хоће да наставе сарадњу са напредњацима у новој влади. Александар Антић сматра да је некоректно и лицемерно нападати оног са којим си био годинама у влади. Са друге стране, Ружић, Мркоњић и Тончев желе да СПС буде у опозицији, одакле би рушили Вучића – наводи даље извор листа.

Ружић је пре неколико дана и јавно рекао да жели да буде у опозицији. – Лично бих волео да будем у опозицији. Ред је да они који победе имају прилику да искористе и покажу шта све могу да допринесу држави – казао је Ружић, али је и отишао корак даље, па је истакао да је одлука ни мање ни више него на социјалистима.

– Да ли ће СПС ући у владу или не, зависи од позива СНС-а и од одлуке СПС-а. Вучић треба да размисли шта Србију чека. Ми ћемо, уважавајући шта се дешавало, водити рачуна о нашем дигнитету и спрам тога ћемо доносити одлуку – казао је Ружић.

С друге стране, поруке које долазе од Дачића и Антића су радикално другачије. Лидер СПС-а је казао да се чуо са председником СНС-а. – – Уколико такав позив добијемо, спремни смо да разговарамо о наставку сарадње са СНС јер је то у најбољем интересу Србије – казао је Дачић.

Његов заменик Александар Антић је навео да су социјалисти свакодневно у комуникацији са СНС и да је „лопта у ногама напредњака“ у вези са формирањем владе. – Треба пустити да прође мало времена да се саберу утисци. И треба препустити иницијативу напредњацима – рекао је он.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДЈБ: Изменом закона о референдуму Вучић и Дачић припремају терен за предају Kосова окупатору

4 (5) Покрет Доста је било саопштио је данас да Српска напредна странка и Социјалистичка …

Српски комунисти приводе крају комадање Србије по споразуму који имају са усташама из 1935. године

1 (2) Министарство државне управе и локалне самоуправе предложиће да се одлука на реферерендуму доноси …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *