Вучић после 103 дана протеста коначно примио ветеране из Пионирског парка

5
(19)

Дан 103….

Данас је, после мало више од три месеца, Председник Републике Србије, Александар Вучић с министрима, здравља, финансија, одбране и борачког ресора, примио петочлану делегацију ратних ветерана из Пионирског парка.

У разговору који је трајао сат времена, делегација ветерана је одлучно нагласила опште захтеве и предала захтеве који се тичу новог борачког закона.

У делу разговора везаног за посттрауматски стресни поремећај, чланови ветеранске делегације су изразито нагласили да су борци који су погођени овом болешћу изузетно дискриминисани и обесправљени.

Захтевано је да се апсолутно скину сва временска ограничења за остваривање инвалидско-борачких права учесника ратова по основу ове болести.

У вези са борачким додатком за ветеране млађе од 60 година, наглашено је , да је потребно таква давања окарактерисати као један од видова националног признања и да никако не може бити социјално давање.

Односно да не треба бити условљено социјалним и материјалним статусом, већ се треба базирати на основу рана, дела и учешћа у рату.
Такође, наглашено је, да борци требају бити приоритет у остваривању права, после вишедеценијске небриге државе.

Предочени су и остали захтеви, приоритет при запошљавању бораца, дан ветерана за Видовдан, оснивање борачког министарства, почасног вода у случају смрти ветерана, нове свечане униформе за ветеране, признавање учешћа у рату за период проведен на Косову и Метохији од 23. марта 1998. као и за Крајишке борце, укидања права дезертерима, и друго.

С друге стране Председник је нагласио да је највећи проблем државе финансирање борачког додатка, као и финансије уопште везане за примања бораца.

Такође, за посттрауматски стресни поремећај и остваривање права бораца по основу те болести, Председник је изјавио да тај проблем „треба“ решити.

За оснивање борачког министарства је рекао да не обећава ништа, али није рекао и да не може.
За дан ветерана на Видовдан је рекао да то није проблем, као и за већину нематеријалних захтева.

Председник је на крају састанка рекао да ће сви захтеви бити размотрени и да ће у року од седам дана заказати следећи састанак, када ће изнети став државе шта ће бити прихваћено од захтева и на који начин, као и шта неће бити прихваћено.

Иначе, састанак је одржан без присуства медија, сликања и снимања.

Остало је да се сачека следећи састанак где ће се видети какав став има држава у вези свих захтева.

Свакако, ветерани остају у Пионирском парку.

Одговорно лице протеста, Ненад Станић.

На бранику Отаџбине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићеви „успеси“ у 2020. – поносу нема места. Напротив!

5 (4) Александар Вучић је на конференцији за медије одржаној 28. децембра тврдио да је …

ИНТЕРВЈУ: Славко Никић – Вучић је издајник! (видео)

4.6 (11) Гост ванредног интервјуа на Славија инфо тв био је човек који је разбио …

5 Коментара

 1. Не верујте му ништа. Сада се усрао од страха јер су се Срби у Црној Гори пробудили а ускоро ће и Срби у Србији па купује време пре него што побегне из земље.

 2. За наше људе који су остали без дела тела, дела живота, доброг дела здравља и још поножени пред сваким шалтером, – нема пара.
  Срећом биће издашних новчаних средстава за помоћ Албанији у земљотресу, као што је било пар милиона евра и француској сиромашној држави за цркву Нотр Дам, као што је било за сваког иностраног хоштаплера који је у Србији куповао или отварао фирму. Већа права има сорошев мигрант у Србији него ратни војни инвалид.
  Ако пара нема, бар су наши ветерани дочекани топлом бригом председника према Србима. Ипак је то нешто, зар не?

 3. vi JUNACI kao da ste razum izgubili; ponizavate se pred GENOCIDNIM TUDJINOM, karaguz muratom, doktorom za smrt i uciteljem mengelovim i mutavim mula jusufom lopovcinom i molite da vam daju to sto vam pripada.
  kad Junak i Carevic Marko Kraljevic vata ralo i volove pa baca na janjicare, vi pred njima klecite i u satoru se smrzavate. avaj, Avaj, AVAJ
  koliko vas on postuje stavio vam je jasno do znanja, ludak, unosce dece, lopovcina i kriminalac, nato sluga, fasista, satanicta, etc.
  ma to sranje treba odmah uapsiti i odma suditi.
  ma sto ga ne uvatiste za grkljan i ne pitaste gde su onih 117 miliona eura koje je neko ukrao, u sta moze verovati samo dusevno bolesni, o drugim zlocinima sud naroda SRBSKOGA ce svoje reci.

 4. ma sve nesto prebiram po glavi, dal imade smisla pred krmke bisere prosipati, em se mogu ugusiti, em naucili po govnima riti.
  dzaba gluvom na gusle udarati i o cojstvu i junasstvu pevati, dzaba od slepca vodju puta napraviti, taj vazda zivi u crnilu pa mu sve jedno gde ce stici, a od mutavog ne trazite pesme vam pevati, jerbo ce te i sami gorko zakukati.
  use i u svoje kljuse i u znoju lica svoga leba zaradjujte a i onda naci ce se ne malo onih koji ce vam i to malo stvoreno oteti a to vredi i sabljom braniti.
  Sirotinju brante i postujte a kako na zlikovce i otimace na slavskoj ikoni pogledajte.
  miliji i drazi su mi podmukli germani nego servi, surovi i sirovi, uvek tudjina sluge i robovi.
  a sto od Srba ostalo poganima i barbarima bosanskohercegovackim, ustasama i pascadijom crnogorskom u izgnanstvo poslani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend