fbpx

Вучић после 50 и више дана протеста и даље одбија да прими ратне војне ветеране и саслуша њихове захтеве (видео)

5
(4)

У центру Београда, свакодневно, ратни војни ветерани прикупљају потписе подршке својим захтевима. Око њиховог штанда застајкује маса света, расптује се за њихове захтеве и углавном, огромна већина, дају им подршку да истрају у своме протесту.

„Овде смо и да бисмо обавестили оне који још не знају за наш протест због медијског мрака, да смо 50-ти дан у протесту, у Пионирском парку, преко пута Народне Скупштине Србије. Пре неколоко недеља покренули смо акцију писмене подршке грађана нашим захтевима, а од прошле седмице долазимо свакодневно овде, у Кнез Михаиловој улици, код Руског цара, од 14 до 16 часова, анимирајући народ и будећи у њима свест о нама јер смо толико дуго били запостављени и остављени на задној маргини друштву, као да не постојимо”, за Србин.инфо је рекао представник бораца и ратних војних ветерана, Ненад Станић, образлажући зашто су у само центру града ратни ветерани поставили свој штанд за потписивање подршке њима и њиховим оправданим захтевима.

„Овде смо сваки дан, у споменуто време, осим када је кише и неко баш лоше време. Често имамо и неку допунску акцију. Данас смо од почетка Кнез Михаилове, уз песму, поносно марширали до Калемегдана показајући Београђанима праву параду поноса”, додао је Станић позивајући грађане да слободно да дођу у Пионирски парк, где могу да се упознају са њиховим захтевима и да им дају, исто тако, подршку, јер ће они тамо бити свакодневно све док се њихови захтеви не испуне.

„Ми смо своје захтеве преали Председнику Србије, али засада нисмо добили никакав одговор. Имаћемо стрпљења, да сачекамо, да нас прими, надамо се да ће имати разумевања да нас саслуша јер се ради од суштинским стварима, када су у питању борци, ратни војни инвалиди и њихове породице, ” подвукао је Ненад Станић додајући да су сличне акције прикупљана потписа захтевима ратних ветерана покренуте и у другим градовима широм Србије.

„Потписи подршке грађана су нама веома битни. Када нам прилазе људи овде, дајући нам потписе и када нам долазе у Пионирски парк нама то изузетно значи јер говори само једно: да ми нисмо џаба ратовали као што су многи наметајући говорили да би утицали на свест људи да би патриотизам прогласили опасним или превазиђеним”, закључио је Ненад Станић испред бораца и ратних војних инвалида који протестују већ 50ти дан у Пионирском захтеву до испуњења следећих својих захтева:

1) Предлог нацрта о борачко-инвалидској заштити да се повуче из процедуре, да се формира радна група и да се понови јавна распарава везано за израду закона.

2) Посттрауматски стресни поремећај и остале болести које поремећај проузрокује да се скине досадашње ограничење од пет година за оставривање борачко инвалидских права.

3) Да дан ратних ветерана буде на Видовдан и да се обележава као државни празник.

4) Борачки додатак за ветеране до 60 година живота, а после 60. године борачка пензија, без обзира на материјални и социјални статус.

5) Националне пензије за све ратне војне инвалиде и породице погинулих бораца.

6) Да се формира посдебно борачко министарство и да министар буде доказани ратни ветеран.

7) Да се доказаним дезертерима укину сва борачка права.

8) Да се неуставна допуна закона о правима РВИ и ЧППБ из 2018. године одмах укине, а заједно са њом и сва решења која су донета по овом закону којима су овој популацији одузета трајно стечена права која су стекли на основу закона из 1989. године.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Слободан Антонић: Ко се више препао протеста – Вучић или N1 oпозиција?

5 (30) Сирота N1 опозиција. Не сме чак ни да гледа младеж која скандира српском …

Напредњаци са Французима потписали уговор о метроу за Београд који кошта ШЕСТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА!

3.7 (6) Уговор о изради пројектно-техничке документације за пројекат изградње метроа у Београду потписали су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *