Вучић: Спреман сам да ускладим ПДВ и подстицаје за инвестирање са Албанијом и Северном Македонијом

1
(1)

Председник Србије Александар Вучић види у томе што ЕУ није одобрила почетак приступних преговора Северној Македонији и Албанији упркос реформским напорима, потврду исправности његове политике учвршћивања блискијих веза са Кином и Русијом.“Морамо сами о себи да бринемо, то је једини начин, то је једини приступ, Све друго би било неодговорно“, рекао је Вучић у интервјуу за Фајненшал тајмс (ФТ), који је тај чланак објавио под насловом „Балканске земље рачунају на регионалне везе после одбијања ЕУ“.

Вучић је рекао да се сада види да у процесу приступања Унији не зависи све од земаља које томе теже, иако им се баш то увек говори.
„Они су увек говорили од вас зависи, од брзине ваших реформи… Сад су поштенији, сад бар кажу није све до вас“, рекао је Вучић у осврту на одлуку да се не одреди датум преговора тим двема западнобалканским земљама упркос реформским напорим.

Вућић је рекао да те земље треба више да се окрену региналној сарадњи.

„Не можемо да зависимо од наредне одлуке Европског савета или од тога да ли ће холандска влада одлучити овако или онако или да ли ће данска влада урадити нешто другачије од онога што очекујемо“, рекао је Вучић.

Он је рекао да земље морају најпре да се окрену једне другима, остајући на путу ка ЕУ али не очекујући „милостињу од било кога“.

У вези са недавном потписаном декларацијом о формирању споразума о сарадњи по шенгенском моделу са Северном Македонијом и Албанијом, рекао је да раније суседи Србије нису били заинтересовани јер су очекивали много више од ЕУ.

Он је рекао да је спреман да усклади стопе пореза на додату вредност и подстицаје за инвестирање са Албанијом и Северном Македонијом и изразио очекивања да ће се измедју три земље створити тржиште од 12 милиона људи.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Северна Македонија геополитички положај – историјска слика

5 (3) Притисци Грчке на данашњу државу Северну Македонију постоје од тренутка када је она …

АЊА ФИЛИМОНОВА: Вучићеви великоалбански напори замка за Русију

4.3 (8) Устав Албаније (1998) говори о могућности уједињења Албанаца, полазећи од тезе о „вековним …

3 Коментара

  1. Da li je predsednik, kada je potpisivao deklaraciju sa Albanijom precizirao da je Kosovo u sastavu Srbije ili ce saradivatu sa Albanijom koja ima plan da Kosovo pripoji sebi i postane Velika Albanija? Predsednik i dalje okuplja oko sebe najvece neprijatelje Srbije i sa njima saradjuje. Da imamo normalnu vlast predsednici okolnih zemalja koje su priznale Kosovo ne bi smeli da budu primljeni u Srbiju ni kao gosti ni kao poslovni partneri. Veliki je svet, ima dosta zemalja sa kojima mozemo da eadimo.

  2. Дoк губимо сваки дан на илегалним таксама са илегалном “владом Косова“ дотле овај лудак отвара њима наше границе и помаже им да нас још више окупирају…

  3. a ko te ovlastio monstrume, indijansko bosanski o necemu odlucivati, krvozedna dvoglava azdajo, nisi bre Srbiju dobio ni ko miraz, ni ko babovinu, ni po zakonu, ni po obicaju, vec otimacinom i surovoscu, pogane, uzurpatore i tiranine, i pickin dime.
    jes da dva kupljena il na prevaru dobijena ordena Svetih imas, neki kolekcionari i mnogo vise, al to ti pravo ne daje svetim se nazivati, ni ko svetog te treba slusati, ni to sto u prava se razumes, ko marica u krivo spolovilo, iznad drugih se ne mozes uzdizati; u nadleznosti si Svetog Djordjija, Mikaila, Gavrila, et cetera, /a mnogo vise ih ima/ koji nece dozvoliti da neko ko sere po zemlji bude medju njima svetima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend