Вучићев ИЗДАЈНИЧКИ РЕЖИМ припрема и продају Телекома!

Вучићев ИЗДАЈНИЧКИ РЕЖИМ припрема и продају Телекома!

Председник УО Мона хотел менаџмент Томислав Момировић каже да ће повећањем неопорезованог дела зараде уштеда бити око 300 динара по раднику.

– То је мало, 300 динара по раднику мање пореза месечно: Можда је то мало, нашој фирми која има 800 запослених можда ће и да се осети, али је то први пут да имамо неко пореско смањење. Фокус политике је увек некаква јефтина демагогија грађанима да ће влада нешто да да, влада не треба ништа да да – изјавио је Момировић за Ал Џазиру.

Оценио је да повећање неопорезвивог дела прва револуционарна промена у сусрет привреди, а у компнији коју води биће искоришћена за инвестиције.

– Зашта да искористимо тих 300 динара него да уложимо да би зарадили више, привредници размишљају исто, хоће још више да уложе да зараде да би имали још веће зараде, и овде и у свету? – казао је он.

Сматра, такође, да је добар тренутак да се привреда додатно растерети, а први корак би требало да буде смањење пореза на додату вредност са 20 одсто на 18 процената.

Момировић је казао да је пут којим иде земља добар, али да ако желимо агресивнији раст, веће запошљавање и веће плате, морамо да покажемо додатну храброст и неке економске потезе повучемо агресивније.

На питање да ли ће раст плата у јавном сектору пратити и раст зарада запослених у фирмама којима руководи он и његова породица, Момировић је казао: “Ми у нашој фирми нисмо смањивали плате, није нам падало на памет. Зашто? Кад бих сутра дошао и смањио плате 20 одсто, 50 одсто људи би ми отишло сутрадан”.

– Код нас су плате већ веће него у јавном сектору. Има дисбаланса који су невероватни да багериста у Лазаревцу има већу плату од неурохирурга у центру Београда. Ко може да уђе у такво такмичење? Треба направити искораке у том смислу, влада има толико својих бизниса и то кочи економију ове земље већ деценијама, то мора да се реши – сматра Момировић.

Он је рекао да је ситуација са државним предузећима сада већ смешна.

– Не може партијски да се управља предузећима, не може влада да води бизнис – казао је он и одговорио одрично на питање да ли би прихватио да као добар менаџер води неко државно предузећа.

– То није оквир у којем можете да се бавите бизнисом, то је као да обучем ронилачко одело и да играм кошарку. Немогуће је у тим околностима. Зато се дошло до тога да је Галеника, која је најбољи бизнис, на субвенцијама, Дунав осигурање до пре неку годину на субвенцијама, ПКБ на субвенцијама. Уверен сам ако се Телеком не приватизује хитно, за неколико година ће бити фирма која ће бити на субвенцијама – каже Момировић.

Ал Џазира

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Шиптарском лобисти Вучићу у посету стигао шеф руске Спољне обавештајне службе Наришкин

Шиптарском лобисти Вучићу у посету стигао шеф руске Спољне обавештајне службе Наришкин

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са директором руске Спољне обавештајне службе (СВР) Сергејем …

Вучић Меркеловој: Надам се да ће бити реализован и пројекат аутопута Ниш-Приштина

Вучић Меркеловој: Надам се да ће бити реализован и пројекат аутопута Ниш-Приштина

* Председник Србије изразио наду и да ће ситуација дозволити да канцеларка Меркел још једном, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *