уторак , новембар 21 2017

Вучићева арапска фирма “ Београд на води“ прошлу годину завршила са губитком од милијарду и по динара

Заједничко предузеће српске Владе и компаније из Уједињених Арапских Емирата, Београд на води д.о.о. прошлу годину завршило је са губитком од милијарду и по динара, показују подаци из њиховог финансијског извештаја објављеног на сајту Агенције за привредне регистре.

Највише трошкова ово предузеће исказало је у вези са зарадама, залихама као и производњом, односно у њиховом случају изградњом станова у Савском амфитеатру. Иако се инвеститор хвалио продајом станова у претходној години, вредност залиха у односу на претходну годину повећана је за 29 милиона евра.

Занимљиво је и то да су недавном одлуком из овог предузећа настала још два – ”БW Кула” и ”БW Галерија”. У документу објављеном на АПР-у стоји да је издвајање посебних пројектних привредних друштава учињено како би се обезбедила економска самосталност. Ко ће бити на челу ових друштава за сада није познато.

Финансијских проблема има и промотивни штанд, а заправо ресторан Сава Нова као први објекат пројекта ”Београд на води”. Наиме, према подацима Народне банке Србије Сава Нова је у блокади и то за нешто више од 4 милиона динара. Истовремено, ово предузеће има и више судских спорова на име новчаних потраживања у укупном износу нешто мањем од два милиона динара.

Власник ресторана Сава Нова, који се заправо налази у објекту који је требало да представља промотивни штанд, је Горан Ћулафић, који је трећи по реду власник од када ресторан постоји. О лошем пословању и законским нерегуларностима у вези са пословањем овог ресторана Истиномер је и раније извештавао.

Истиномер.рс

Актуелно

Вучићева мафија планира распродају градских водовода и изворишта питке воде

Председник Александар Вучић почео је да спроводи план по коме ће Београдски водовод и канализација …

Коле ГМО дели масовне отказе радницима у банкама које је преузео!

У ПРОЦЕСУ припајања Јубанке власничкој АИК банци, око 800 људи остаће без посла. Мало мање …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons