Вучићу ајде мало до Великог Трновца, за тамо ти не треба Тачијева дозвола

0
(0)

ПОЛИЦАЈАЦ интервентне јединице Полицијске станице у Бујановцу Горан Ђорђевић, који је примљен је нишки Ургентни центар у понедељак увече око 20 часова са тешким повредама, налази се у коми и прикључен је на апарат за вештачко дисање.

Директор Клиничког центра Ниш др Зоран Радовановић рекао је да је повређени полицајац стабилније, али да је и даље у животној опасности. Припадник интервентне јединице је најпре хирушки збринут због тешких повреда грудног коша, а затим је оперисан и на неурохирургији.

На Ђорђевића је у понедељак увече око 18.30 часова, у полицијској потери код бензинске пумпе на споредном путу Бујановац-Трновац, налетео возач црног „аудија“ бујановачких регистарских ознака.

ТОНЕ ХЕРОИНА

ИТАЛИЈАНСКИ Центар за борбу против мафијеје својевремено у свом извештају обелоданио да се скоро 70 одсто дроге, намењене западноевропском тржишту, шверцује управо преко Прешева и Великог Трновца. Према информацијама из Интерпола, у сваком тренутку у Великом Трновцу има око три тоне хероина спремног за испоруку.
Колима је ударио полицајца, прегазио га, а потом побегао према Великом Трновцу. Интервентна патрола, у којој је био Ђорђевић, имала је налог да заустави „ауди“ и заплени дрогу која је била код возача.

Директор полиције Милорад Вељовић указао је да је, према оперативним сазнањима, на полицајца налетело возило швајцарских регистарских таблица.

– Криминал не преза ни од чега – истакао је Вељовић, који је у обишао тешко повређеног полицијаца у Клиничком центру у Нишу. – Очигледно је реч о извршиоцу који је у сукобу са законом, а о правим мотивима знаће се после његовог хапшења.

У сарадњи са Жандармеријом и Војском Србије блокирани су сви административни прелази према Косову и Метохији. Затражена је и подршка Еулекса, у случају да је извршилац прешао на подручје покрајине.

Вељовић ја напоменуо да је ово тежак ударац на полицију, и да је још један доказ да је њен посао тежак и одговоран, и апеловао на државу и министарство да обезбеди боље услове, пре свега у опремљености.

Брат повређеног полицајца Стојан Ђорђевић, који је са његовом супругом пристигао у у нишки Клинички центар из врањског села Кршевица, каже да је Горан већ 23 године у плавој униформи.

Указује и да је посао савесно обаљао посао у средини која нимало није захвална за полицију. Горану Ђорђевићу је више пута прећено, али се он није плашио. Његова супруга Лозанка каже да је много забринута, али да се нада добрим вестима из болнице.

ЦАРСТВО ДРОГЕ

ВЕЛИКИ Трновац је у Интерполу већ годинама црвеним словима оназначено као највећи дистрибутивни центар дроге на Балкану. Трновац има одлићан географски положај и налази се у непосредној близини граница с Бугарском, Македонијом, Косовом и Албанијом. Због тога се у њега слива велики део хероина из Пакистана, Авганистана, Ирана и Турске.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

5 Коментара

  1. juče je rekao da je srbija jedna sigurna zemlja? sad čovek je možda već počeo da srbiju sabija pod jednu šljivu?

  2. dobar poziv, neka malo tamo ode ako sme…lako mu je po BG-u da se kurči

  3. И на Косову су постајала насељена места где ондашња, у то време, милиција, није годинама ногом крочила… То су ''црне тачке''… У тим местима је била матица криминала сваког облика, од ситног до крупнијег и до најкрупнијег – тероризма… Свима нам је веома добро познато у шта се то све ''излегло''… Е, слична ствар се сада догађа и на овој територији. Незванично, и на подручје Трновца полиција веома ретко залази и када залази то је уз максималан опрез. Да ли је некоме у интересу да запостави једну тако важну територију, узимајући у обзир близину ткз. административне границе и да допусти ширење криминала у толиком обиму… Једна добра акција и сређена ствар. Или ће то нарушити људска права и слободе тамошњих житеља да несметано тргују опојним средствима у огромним количинама стичући огроман новац за који ће купити огромну количину наоружања и од којих ћемо задобити огромне жртве… Већ виђен сценарио….

  4. sklanja se od naroda ….a sklanja ce se jos vise ….ali ce ga se narod dokopati i strti mu sene

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend