Заборавио да је већ једном лагао: Вучић у Ваљеву обећао исте ствари као и пре 2 године?!

0
(0)

Председник Србије Александар Вучић је јуче у Мионици најавио „велике новине“ за Ваљево и овај регион. Рекао је да ће још много људи бити запослено и да ће бити изграђена брза саобраћајница.

– Ми очекујемо у наредном периоду да и у Ваљеву буде још много људи запослено, посебно у Горењу, за које очекујемо да га преузму Кинези. Чим завршимо изградњу ауто-пута Београд – Чачак, крећемо изградњу саобраћајнице, можда и пре краја, брзе саобраћајнице од Лајковца, Непричаве, преко Диваца, Лукавца и Попучака до Ваљева. И то су велике новине, велике ствари и велике новости за овај регион – рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Мионици где је јуче присуствовао отварању нове хале спортова.

Ово није први пут да Александар Вучић „очекује“ заполсење „много људи у Горење“ и „повезивање“ Ваљева са Коридором 11.

То је обећао и у децембру 2016. године у дану обележавања десет година пословања словеначке фабрике у Ваљеву, када је потписан Меморандум између Владе Србије и „Горења“. Вучић, тада је био премијер, је рекао да је „данас важан дан и да би људи разумели шта је то што је потписано и на чему ће радити до коначног уговора, то је 300 нових радних места и 12 милиона евра нових инвестиција“.

То се није десило! Уместо нових радних места и нових инвестиција, „Горење“ је продало већински пакет акција Кинеској компанији.

Вучић је најавио и да би Ваљево са будућим Коридором 11 могло да буде повезано „врло брзо дуплим тракама“.

„Комплетан Коридор 11, од Сурчина, преко Обреновца, Уба и Лајковца до Чачка, завршићемо у наредних годину и осам-девет месеци. Знам да је за вас важно прикључење на Коридор 11 и ако не можемо да направимо ауто-пут до Ваљева, онда можемо да направимо оне брзе дупле траке. То није много скупо и не захтева додатну експропијацију земљишта, тако да то неће бити проблем“, изјавио је Вучић у „Горењу“ почетком децембра 2016. године.

Председник Александар Вучић је јуче рекао да држава „намерно и смишљено потенцира развој, не само Београда, него и других, мањих места. Подсетио је да су „довели фабрике у Крушевац, Врање, Лесковац, Краљево, нова индустријска зона у Крагујевцу са великим Сименсом, доста је уложено и у Мионицу“.

– Држава је доста помагала Мионици и чини ми се да је Мионица направила највећи узлет у односу на околне општине Колубарског округа имајући у виду средства која је користила из Канцеларије за управљање јавним улагањима. Реконструисане су школе, путеви, водоводна мрежа, санирано је неколико клизишта… – навео је Вучић.

Председник је најавио нова улагања, пре свега у Бању Врујци.

– Додатно ћемо уложити и у инфраструктуру у Бању Врујци, али ћемо видети и како још да помогнемо приватницима који добро раде и послују у Бањи. Изградња ауто-пута ће драматично приближити Врујце, Мионицу (на слици испод) и Дивчибаре…, све постаје другачије. „Мишићеви дани“ ће постати свакодневица Београда од 14. до 20. јула, али је суштина да то мора да буде много ближе људима и да могу лакше да дођу. Ја сам данас изабрао па сам дошао овим путем преко Словца, нисам ишао Ибарском магистралом и чини ми се да нисам изгубио време. А тек када буде ауто-пут, то ће бити много лакше – поручио је председник.

У дану када је отворена модерна спортска хала у Мионици, председник Србије је најавио и улагања у спортске објекте.

– Ускоро ћемо почети изградњу националног стадиона у Београду, то ће бити лепотица стадион на коме ће бити могуће да се игра финале Лиге шампиона. Чим завршимо прву фазу изградње тог стадиона конкурисаћемо за добијање финала Лиге шампиона. Поправљаћемо спортску инфраструктуру. Договорили смо се са Звездом и Партизаном, Војводином и Радничким, рекли смо им да смо спремни да уложимо око 35 милиона евра у њихове стадионе у Београду, Нишу и Новом Саду. Мислим да то радимо и да ширимо и у унутрашњост Србије – најавио је Александар Вучић не прецизирајући у којим градовима ће држава инвестирати у поправку спортске инфраструктуре.

Већ виђено. Председник Александар Вучић је и у Мионици остао доследан свом путу великих обећања, ауто-путева, страних инвеститора, лидера у региону, финала…

Обећања за сликање, већином неће бити испуњена у највећем делу Србије, а све и када би била шта бисмо ми имали од финала Лиге шампиона, страних инвеститора и ауто-путева? Постоје градови у Србију који се налазе на ауто-путу, постоје градови у које су дошли страни инвеститори, у којима су отворене нове фабрике, постоје градови у којима су играна финала (додуше не Лиге шампиона), али упркос томе и у њима се лоше и тешко живи!

(извор: колубарске.рс/Дарија Ранковић)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Генерал Божидар Делић: Александар Вучић има више „Ф“ дијагноза! (видео)

3.3 (7) Генерал Божидар Делић је рођен 1956. године у Ђаковици, а Војну академију је …

Вести из луднице : Мост на Палилули

4.8 (11) Рушење Савамале, изградња грандоманског споменика Стефану Немањи, реконструкција тек реконструсаног трга… Мало шта …

Један коментар

  1. Besnog kera na lanac, dobro isibati, pa u kucicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend