Западна медицина изабрала лош пут: Ако буде нових вируса, хоћемо ли се вакцинисати три пута недељно?

Западна медицина изабрала лош пут: Ако буде нових вируса, хоћемо ли се вакцинисати три пута недељно?

5
(3)
  • „Ако нам кажу да нећемо моћи нигде да путујемо, нити да идемо на посао, ми ћемо се, наравно, сви вакцинисати. Али питање је следеће: ‘У реду, примићемо вакцину, али када треба поново да се вакцинишемо?‘“

Пандемија вируса корона открила је проблеме западног друштва, између осталог у Бугарској, укључујући и у области здравственог система који не функционише увек добро, сматра бивши вицепремијер и некадашњи министар образовања, декан Правног факултета Универзитета у Софији Данијел Вилчев.

Бивши министар је признао да не планира добровољно да прими вакцину против короне. Вилчев је нагласио да се не придржава никаквих теорија завере и да тема вакцинације, према његовим речима, покреће питања код било које разумне особе.

„Ако нам кажу да нећемо моћи нигде да путујемо, нити да идемо на посао, ми ћемо се, наравно, сви вакцинисати. Али питање је следеће: ‘У реду, примићемо вакцину, али када треба поново да се вакцинишемо?‘ То питање је од кључног значаја. Да ли говоримо о вакцини попут полио вакцине које се примају два пута, али генерално дугорочно решавају то питање? Или о нечему попут вакцине против грипа када ћемо морати да се вакцинишемо на сваких шест или 12 месеци?“, изјавио је Вилчев у недељу за телевизију „бТВ“.

Он је додао да би у будућности могле да се појаве и друге вакцине и други вируси када ће становништво морати да прими вакцину против постојећих болести, вируса корона и неког новог вируса.

„Тада ће се испоставити да треба да се вакцинишемо понедељком, средом и петком“, истакао је бивши потпредседник владе.

Према речима декана, пут који је изабрала западна медицина неће довести свет до нечега позитивног. Како је објаснио, становништво у Европи и Сједињеним Америчким Државама које је у осетљивим групама, доспело је тамо, јер се здравство усредсредило на лечење, а не на то да спроводи превенцију оболевања и спречи развој болести.

„Ми стављамо акценат на то да узмемо таблету када нас боли глава, уместо да откријемо због чега нас боли. И у томе је проблем, према мом мишљењу“, сматра бивпи министар.

Подсетимо, у Бугарској је у недељу 27. децембра почела добровољна вакцинација становништва. Међу првима су се вакцинисали медицински радници. Вакцинисани грађани треба да понове примање вакцине 18. јануара.

Балканска геополитика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Влада Велике Британије: У трећем таласу Ковид-19 највише ће умирати вакцинисани?!

Влада Велике Британије: У трећем таласу Ковид-19 највише ће умирати вакцинисани?!

4.4 (50) У званичним документима које је објавила влада Велике Британије, модели планираног „трећег таласа“ …

Пример Шведске је довољан да схватимо колико лудило су направили медији…

Пример Шведске је довољан да схватимо колико лудило су направили медији…

4.7 (23) „Слушати епидемиолошку струку у Шведској значи кретати се без маске у затвореним јавним …

Један коментар

  1. Доктор са Чубуре

    Група која интензивно носи маске и живи у изолацији ”олењиће” свој имуни систем јер њега, као војне вежбе војску, одржава будним свакодневни контакт са вирусима и бактеријама које се највише уносе дисајним путем. Година или дуже под маском ће за резултат имати потребу за вакцинисањем против апсолутно свега, а то је очигледно један од циљева ове ковид кампање.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend