fbpx

Због непрописног паркирања, комунални милицајци Београђанину претили, увртали му руку, претресали га и ухапсили, а нестала му је и коверта са 150 хиљада динара

5
(25)

Како се једно непрописно паркирање претворило у драму, у којој главне улоге имају комунални милицајци и грађанин коме је уз казну, прећено, увртана му рука, претресан је и приведен у станицу. И ту није крај, пре претреса је, како за телевизију Н1 каже овај Београђанин имао око 150 хиљада динара, а из аутомобила комуналне милиције изашао је празних џепова.

У шта ће се претворити излазак из аутомобила до продавнице у београдском насељу Жарково, Драган Вилдовић није могао ни да сања.

Јесте се непрописно паркирао, али није слутио да сусрет са комуналном милицијом може бити тако драматичан.

„Лепо сам вас питао шта ће вам моја лична карта, ви сте дужни да ми одговорите, шта ће вам моја лична карта“, упитао је он.

Личну карту је дао, међутим наставио је да поставља питања, а и да мобилним снима милицајку која је, како Вилдић каже, постајала све непријатнија.

Милицајка: „Пошто снимате, ево имате снимак да ће вам стићи прекршајни налог на кућну адресу.“

Грађанин: „Шта значи то, колики налог, лепо Вас питам, немојте да сте бахати, шта се дешава са казном?“

Милицајка: „Ајде вози“.

Грађанин: „Шта сте рекли, ајде вози, нећете да ми кажете шта се дешава са казном?“

Милицајка: „Добићете прекршајни налог, ја сам лепо рекла“.

Грађанин: „Шта значи то, која казна је у питању?“

Милицајка: Како не разумете, никада ниси добио казну? Дај телефон. Сад ћу ти бре пишем ометање бре!“

Грађанин:  „Које ометање?“

Милицајка: „Сад ћу ти бре, пишем напад…“

Грађанин: „Који напад?“

Уз завртање руку Вилдовић је убачен у ауто комуналне милиције. Каже, ка станици Чукарица кренуо је са четворомесечним хонораром у џепу, који је непосредно пре инцидента подигао у банци.

„Она је села са мном позади, пребацили су ме преко предњег сувозачког седишта, ја сам клечао на задњем седишту, она ми је држала заврнуте руке, док смо ишли ка станици узела је да ми претреса џепове. Кад су ме увели у кола ја сам имао са собом коверту са 150 хиљада динара, Они су ме извукли напоље, она је остала у колима, њен колега је изашао, а ја сам са двојицом улазио у станицу и њима пријавио да ја у џепу више немам тих 150 хиљада динара“, каже он.

Драма се наставила и наредна четири сата у станици. Према Вилдовићевим речима, милицајци су уместо извештаја пред њим писали сценарио у ком он постаје насилник.

„Он куца извештај, она седи ту иза њега, и он се окрене и каже – он те ударио ногом у стомак, раме, она виче – да, да, ударио ме у стомак, и руком у раме. А она од кад је ушла у станицу, све време глуми, држи се за стомак, масира раме, не можете да верујете којаје то све представа“, прича Вилдовић.

Начелник се извинио, комуналци суспендовани

У све се умешала и полиција, тужилац и адвокати.

Драган Вилдовић је са својим адвокатима снимак однео и начелнику комуналне милиције, који му се како каже извинио. За телевизију Н1 из те службе, између осталог, одговарају да комунални милиционари нису оправдано и правилно употребили средства принуде, да су прекорачили границе свог службеног овлашћења.

Наводи се и да су против комуналног милиционара и милицајке покренути дисциплински поступци, те су удаљени с посла, а о читавом случају обавештено је и Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду.

(Н1)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ухапшена екипа KТВ телевизије (видео)

5 (21) Чланови екипе KТВ телевизије ухапшени су данас јер су желели да правовремено и …

Вучићу: Имаш и поруку од Срба из Србије (видео)

5 (15) И ово је кратко, јасно и јебитачно. Погледајте:   Resistance ✊😉😈 pic.twitter.com/y2LCqJ52wO — …

Један коментар

  1. policajci nasilnici i kabadahije, jedna od rak rana Srbije, a tek ce biti jauka i bolesti, tek ce ove zveri braniti ludog cara i njegov copor pogani. — tek ce biti suzavca, pendreka, gumeni metaka, tejzera, suteva apsa i zlostavljanja, jer poso robova i sluga je sluziti gazdu za komad leba, a gotovo svaki u zlostavljanju i mucenju uziva ko ova debela baba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *