Србија

Због овог текста је ухапшена Весна Веизовић! Циганистан у Србији

Шездесетих година прошлог века међу теоретичарима завера ширила се сада већ добро позната „урбана легенда“. Наиме светски моћници, који су још тада радили на уништењу и потпуном слому србског народа, развили су план како од Србије, што мање и што „осакаћеније направити Циганистан! Све оне Цигане, непожељне у другим демократским држава требало је слити у Србијицу, међу светским спинер мајсторима најизвиканију због нетрпељивости према мањинама а у пракси вероватно најтолерантнију земљу на свету.

У последње време највише медијски пропраћени протести десили су се у Француској. Великодемократски Французи исфрустрирани, огорчени и немоћни да сачувају своје градове од смрада, болести и разбојништва које су се ширили из циганских насеља коначно су устали против ове групације илегалних досељеника и док нису на најдемократскији начин „вратили“ их у земље из којих су дошли нису одустали.

Други случај дешава се у Великој Британији и то баш ових дана. На хиљаде Британаца, познатих по толерантности и поштовању различитости основали су чак „грађанске патроле“ које „чисте град“ од двеста хиљада пристиглих Цигана.

Трећи случај који је у јавности остао малтене незапажен долази из Аустрије, земље која се не либи да покаже своја осећања према овој популацији. Те је према неким проценама појединих ромских удружења Аустрија једна од земаља у којој је највише изражен расизам и мржња према Циганима.

Четврти случај се дешава у Немачкој, земљи из које свакодневно се врше депортације ове мањине, али под великим заклоном од јавности, илити у доброј сарадњи са медијима који очигледно не раде на томе да своју земљу преставе у оном светлу како то чине „наши“ припадници седме силе.

Грчка је од поменутих земаља чланица Европске уније, демократског и толерантног света, вероватно највише извикана. Може се чак рећи да је понела сав терет расизма и нетолерантности који је итекако присутан у свим тим земљама а које своја дела подмукло приписују осталим далеко толерантнијим земљама од њих самих.

Навела сам ових неколико земаља као примере где су се одржали и одржавају свакодневни протести против циганске (ромске) групације илегалних досељеника, а који су далеко већих размера него што је то био протест неколицине људи у Земуну а који је захваљујући домаћим плаћеницима добио светску пажњу и још један разлог више да спустимо главе и прихватимо непожељне из осталих демократских земаља не били смо показали послушност и научили још једну лекцију из примењене демократије.
Да ли се пред нашим очима остварује „урбана легенда“ о Србији Циганистану, или су у страху велике очи како плаћеним нападима веле борци за права мањина називајући све нас забринуте грађане расистима показаће време. Али не неко за 30, 40 година већ врло блиска будућност.

Недавно сам на једном форуму пронашла податак да је у Србију допремљено преко милион и по Цигана, један део се задржао у Србији, док једна половина „кружи“ и даље Европом чекајући још једну повратну карту у једном правцу у Србију. Подаци које сам навела многима су запали за око, те су се бројке од милион и по Цигана у Србији држали „ко пијан плота“ не желећи ни да сагледају остале наведене чињенице а које су до те мере поражавајуће да уопште није битан број оних којима се чине такви уступци од стране властодржаца на рачун сопственог народа.

Истражујући бројке, врло пазиво и тражећи податке о броју Рома, илити Цигана који имају пребивалиште на територији Србије дошла сам до прилично неподпуних података. Наиме велики број њих није ни пописан, а према званичним подацима пописа из 2011. Године као припадници ромске националности изјаснило се њих 147.604, што је чак 36,43% више у односу на попис из 2002. Године. Међутим како наводе ромска удружења тај број је пре дванаест година био за пола милиона виши, односно данашње процене ромског сектора закључују да се број Цигана у Србији креће од 600 до 850 хиљада (http://www.kczr.org/download/okrugli_stolovi/07_koka.pdf).

Имајући у виду да је укупан број становника у Србији мало виши од седам милиона, бројка од милион званично и незванично настањених Цигана делује прилично забрињавајуће, а ако томе додамо и изузетно висок наталитет ове популације( у просеку петоро деце по једном родитељу), „урбана легенда“ престаје да буде легенда и остварује се наш највећи кошмар.

У прилог убрзаном остварењу тог пројекта, који није никаква теорија завере, како покушавају да га „припишу“ појединцима западни послушници, јер прилив од 36 % ромске популације за само девет година није нека фантомска цифра већ званичан податак ( који је заправо много мањи од стварних података са којима се слажу и сва ромска удружења) иде и уговор о реадмисији, или популарнији назван „карта за само један смер – Србију“.

Споразум о реадмисији који је Влада републике Србије потписала са Европском унијом 2007. Године законски обавезује нашу земљу да мора примити сва лица која незаконито бораве у земљама Европске унија. Та лица не морају нужно бити са територије Србије, већ им територија Србије може бити последња транзитна земља пре досељења у неку од земаља чланица. Поред азиланата , Цигана и Шиптара највећим делом са територије Косова и Метохије, реадмисија обухвата и лица без утврђеног држављанства које Србија беспоговорно мора прихватити и које Србија свакодневно и прихвата (http://www.seio.gov.rs/upload/documents/sporazumi_sa_eu/readmisije.pdf).

Лица о којима је овде реч, дакле о Циганима, нису Цигани „староседеоци“ у Србији, под тим сматрам оне Цигане који се не буне против свог вишевековног народског звања, и који су се донекле асимиловали, градски и сеоски Цигани углавном православци, већ пре свега на новокомпановане Роме, углавном исламисте или безверце пристигле из белог света а који немају никакве везе са Србијом нити по доспећу знају иједну реч србског језика.

Мислим, дакле, на оне који по доласку не налазе смештај у центрима за азиалнте, јер нити имамо капацитете за смештај неколико десетина хиљада људи, нити би јавности ико могао да објасни зашто је неко иоле нормалан пристао на потписивање уговора о реадмисији и обавезао своју земљу на прилив једне номадске групације која ни у једном систему није могла да се привикне на утврђене норме друштвеног поретка, већ је користећи тај статус „прогањаног“ народа, одскакала од цивилизације и искоришћавала социјалне програме и углавном кроз нерад, просјачење од људи и државе преживљавала.

Данас имамо званичан податак да је број људи који користе социјалну помоћ 98 591 особа, од тог броја колики је број циганских породица које користе социјалну помоћ немогуће је наћи. Међутим ако зађете по ромским насељима утврдићете да свака од тих породица добија социјалну помоћ од државе. Такође ако је основица за социјалну помоћ 7000 хиљада динара, а за сваку особу приде у породици још три хиљаде динара, и ако имамо у виду да је просек чланова једне ромске породице шест чланова онда имамо цифру од двадесет хиљада динара сваког месеца за само једно домаћинство, односно уколико на ту цифру додамо стипендије општина и републике за свако ромско дете које погађа школу (то им дође као стимулација за школовање), плаћен превоз, бесплатне књиге, дечији додатак, бесплатна ужина, помоћ у пакетима хране, бесплатна струја, вода и остале бенифиције које им обезбеђују бројна ромска удружења онда долазимо не до цифре него до питања, па кога ми побогу издржавамо у сопственој земљи? И због чега?

Пре седам дана властодржци су иселили неколико десетина војних пензионера са Бањице. Тренутно, они су смештени у привремени смештај, у врло тешким условима. Станови које су још пре двадесет година требали да добију од државе никада нису добили и правду тренутно потражују у Стразбуру (Међународном суду правде у ком смо остали без свог судије, јер више нико није надлежан).

Истовремено имамо ситуацију у Земуну у ком су Цигани још пре пет година добили од државе станове и који су данас, након пет година становања у њима постале руине, у складу са њиховим начином живота, зграде су постале вишеспратно руинирано сметлиште пуно заразе и смрада. (Ко не верује, може слободно да провери у Земун пољу). Такође, овде треба додати једну врло битно чињеницу, а то је да нико од ових станара не плаћа никакве комуналије (Струју, инфостан, грејање), и да нико од надлежних не покушава да дође у заплену имовине, односно принудну наплату дугова, док се рецимо пензионерима којима је дуговање пет хиљада динара искључује грејање, односе ствари из куће, другим речима над Србима се врши немилосрдна тортура овог тиранског система где су само Срби грађани другог реда без икаквих повластица и бенифиција.

Са друге стране имамо један врло занимљив случај у Пожаревцу где су такође Цигани добили бесплатно станове од државе, након неколико месеци од усељења, велики број породица је отишао на вишемесечни рад у Швајцарску а своје станове за које не плаћа никакву надокнаду су издали Србима који немају решено стамбено питање. То није јединствен случај, таквих примера имамо у целој Србији, највише свакако у Београду, где се до 2015. Године планира решење стамбеног питања још 2500 циганских породица. Овај пројекат неће пропасти, за разлику од многих који се планирају да помогну србском становништву, јер се питање Цигана у Србији по мишљењу европских експерата мора зауставити у Србији као земљи која ће их прихватити у складу са демократским нормама и заједно са европском унијом радити на поспешењу њиховог положаја и лакшој асимилацији у друштво.

Врло битна ставка у целој овог циганској причи јесте један вековна подвала од разноразних СрПа, а то је да су Срби и Цигани вазда живели у миру и љубави. Што није истина и показују недвосмислено чињенице вишедеценијске и вишевековне. Да бих употпунила своју тврдњу изнећу неколико цитата са израелског сајта (http://www.jerusalim.org/) који говори о злочинима Хрвата и Цигана почињеним над Србима и Јеврејима у усташким логорима:

“Ликвидације у Градинама и Уштицама обављали су испочетка сами усташе, а од 1942. помагали су им и цигани. Осуђеници су морали сами да ископају дугачке и дубоке јаме, усташе су их скинули до гола, избили им златне зубе или зубала, па је затим жртва морала да скочи у раку, гдје ју је дочекао усташа или циганин, те ју ударио маљем по глави или јој пререзао гркљан ножем.“

‘‘Свједоци исказују, да је Циганима на Градини досадило што морају дан и ноћ да копају гробове, па су се машили тољага и тјерали жртве, да саме себи копају дуге и дубоке гробове. Цигани су се натјецали с усташама, тко ће брже и боље резати жртвама гркљане, или их млатити маљем и чекићем по глави.

Кад су јаме биле затрпане, опијали су се усташе и Цигани до бесвијести.“

“Кроз три дана усташки надзорници купили су ноћу по баракама старе, болесне и немоћне Жидове, те тако 17., 18. и 19. студенога 1942. покупили око 800 Жидова, који су били на раду у Јасеновцу. Најприје су их затворили у посебну сабирну просторију, а онда их једне ноћи превезли чамцима преко Саве у Градину, гдје су морали сами да копају своје гробове, а затим су их Цигани поклали и закопали.“

Ово су историјски извештаји, истина од које ма колико покушавали поједини да се сакрију не могу. И самим тим неоспоран доказ који показује да нису пријатељи тако како неки тврде, а о томе како су се понашали за време османлијског завлађивања има такође сведочанстава и помињања код повесничара, нпр. Милош С. Милојевић је написао и за шта су служили османлијама према Србима и како, те та неистина о пријатељству, малтене братског народа не може бити узета за разлог да нам се „наши пријатељи, када смо већ толико везани са њима и испруче са свих страна света“. Јер, онда кад тако један народ „мисли“ онда лепо светски чиниоци („владари“) кажу: кад тако мислите и кад нам се тако представљате – ево вам цигана сви, ми их нећемо и ми тако не мислимо о њима као ви „великодушни небески народ“, и онда је свима добро, јер ви их хоћете а ми нећемо и то је онда природан светски поредак, нема ништа на силу, ви сте једини који волите и хоћете њих, е па ево вам их. Просто и једноставно и нема ту никакве завере. Зато је и Кустурица радио оне филмове, да холограм те пројектоване мисли уврежи се још више!

А пред сваким ко има очи да види, и уши да чује, сваки холограм, па и овај пројектованог циганистана, распршује се чим има снаге зрака из очију оних који виде видом незамагљеним холограмским опсенама матрикса.

Какве су ти мисли такав ти је живот – рече свети старац Тадеј витовнички одавно .И народ који једини има такво мишљење о циганима, какво су комунисти наметнули да је природно србско мишљење(занимиво да то није природно мишљењи ни Хрвата ни Црногораца, ни Словенаца на пример, а сви они имају изграђени циљ националне државе, само нама Србијан(ц)има намећу и даље одржање погубног сфрјизма-југословенштине) онда тај народ нека и прима Цигане, шта се буни кад сам за себе вели „ми и цигани никад нисмо се сукобљавали, ми никад нисмо терали их“ Е кад тако мислите, ево вам их..

У овом тренутку у Србији постоји чак 218 ромских невладиних организација(списак: хттп://www.мц.рс/ромске-невладине-организације-1.1102.хтмл), све те организације можемо гледати као део западног сектора и самим тим имамо званично 218 удружења која подривају националне интересе Србије сарађујући обавезно са властодржцима од којих зависи њихов опстанак. Међутим, не бих у овом случају дубље залазила у политику, мада јасно је да је све то уско повезано што се може видети и из примера који итекако штетно утичу на младе Србе, њихове каријере и „одлив мозгова“ који нас годишње кошта само пет милијарди евра.

Примера ради, девојка моја добра пријатељица пре три године завршила је факултет са одличним просеком, на жалост због материјалних разлога није могла да настави даље школовање и Србија је изгубила једног потенцијалног стручњака/научницу која је итекако својим знањем и жељом за знањем изгубила могућност за даљи напредак јер држава није хтела да стане иза своје аутохтоне грађанке, младе Србкиње и помогне и њој и себи.

Истовремено су ромска удружења са Владом Србије потписала споразум о инклузији Цигана, и држава је прихватила да о сопственом трошку школује сваког Циганина који жели да крене на факултет, без обзира на његов претходни успех у средњој школи, довољно је само да има завршену „неку“ средњу школу. Поред бесплатног школовања, сви Цигани кроз добили су бесплатан дом, бесплатну храну и „џепарац“ од државе. Да не буде рекла казала, пре неколико дана потписан је споразум између два новосадска факултета са националним саветом ромске мањине, те ће тако о трошку државе наредне године на Факултет за привреду и правосуђе и Факултет за економију и инжењеринг кренути нове генерације Цигана.

Држава је у овом случају окренула леђа својим примарним грађанима, Србима, укинула им шансу за даље школовање истовремено школујући кадрове ради њихове интеграције у све друштвене сегменте, како би касније Србима могли да забоду још један нож у леђа и спусте Србе на још ниже гране него што су то у овом тренутку.

Мало смо дакле понижени што нам државом управљају Црногорци, Хрвати, Шиптари, муслимани, односно сви изузев Срба, сада да би понижење било потпуно дошли су на ред и Цигани. Јасно је да кривица није на њима, да је превелика жеђ за новцем домаћих политиканата отишла предалеко, али жељни новца, бољег живота и пре свега власти, а већ сада знајући од малих ногу какав повлашћени положај имају, можемо врло лако доживети једну стару истиниту народну пословицу „дај Циганину власт, он прво уби оца“.

 

Милинко Милинчић, Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

  1. За непуна три дана петицију је потписало скоро 1200 људи што је јако добар број. Ако се тренд настави, први циљ од 2000 људи који ће стати иза обраћања омбудсману Саши Јанковићу ће бити брзо постигнут.

   http://www.peticije24.com/104494

   Можда не би било лоше да сваки потписник поставио себи задатак да доведе још двоје људи. Тако већ код петнаестог у низу, премашили би бројку од 30.000 што је законски минимум да се захтев однесе пред Скупштину. Дакле уз само мало више ангажовања, циљ је итекако достижан. Због тога, причајте о овоме кад год и са ким год. Ширите вест јер немамо средства масовног информисања.

   Да ли цигани (не Роми – јер ако је циган увредљиво, онда би могли да промене назив популарног купалишта у Ада Романија, да буду доследни, а могли би да туже и музичку групу „Gipsy Kings“ за распиривање мржње и нетрпељивости) имају више права или немају, тренутно је секундарно. Примарно је што нам не дозвољавају да кажемо било шта, ограничавају нам језик, а можемо мислити само на свом језику – те нам практично ограничавајући речник, ограничавају права мишљења.

   Са цензуре у медијима прешли су на привођења. Сутра ће нам упадати у станове у глуво доба и намачињати црне вреће преко главе, да нас поједе „демократски мрак“ што би рекао Петар Божовић у култном филму Црни Бомбардер.

   Морамо се изборити прво за основна права речи и мисли. А после, кад можемо да кажемо шта мислимо а да нас не приводе због тога, можемо да разговарамо и о другим стварима.

   Последњих месеци смо сведоци катастрофалног медијског мрака. Привођењем Весне Веизовић власт је окренула нови лист. Спречимо их док не стигну до последњег листа и затворе књигу слободе.

   Без мржње према другима, са љубављу према својима и према слободи, хвала вам још једном на подршци. Идемо даље, заједно, па што каже наш народ, како радили, тако нам и Бог помогао.

 1. treba onoga ko je prihvatio i potpisao to da mu se sudi i na goli otok bez hleba i vode.kako politicari koi rade protiv interesa drzave svoje im se nesudi kao tadic kostunica i drugih????polozili su zakletvu i pogazili su zakletvu

 2. Да је од мене слушала не би тачније изнела чињенице. Браво мадам Весна . Свака честитка. Оно што би имало да се дода је да цигани добијају социјалне помоћи сваке врсте од Србије док Србкиње не могу да имају додатак на дете. ЧЕСТИТАМ НА ОШТРОУМНОСТИ И ИСКРЕНОСТИ ВЕСНА.

  1. Србија је окупирана земља којом владају наши непријатељи у сарадњи са издајничком владом.

 3. Пажљиво сам прочитао текст…Весна Веизовић није у праву – Цигани су чисти,уредни,дотерани,уредно иду на посао и плаћају порез,уредно шаљу децу у школу…негде у неком паралелном свету…

 4. Пажљиво сам прочитао текст…Весна Веизовић није у праву – Цигани су чисти,уредни,дотерани,уредно иду на посао и плаћају порез,уредно шаљу децу у школу…негде у неком паралелном свету…

 5. A ko je tu uvredjen?Vesna ima svo pravo na svoje misljenje i to je sasvim normalno u demokratskoj zemlji ! Ja se Vesni pridruzujem u njenom razmisljanu i u potpunosti je podrzavam ! Molim vas,dali neko zna dali je Vesna pustena?Veoma mi je nelogicno da je i dalje zadrzavaju i maltetiraju zenu…

 6. Citao sam dva puta zbog mojih godina i mislim da bih i ja mogao samo da dodam a ne i da kritikujem ili nesto izbrisem od ovoga sto je napisano.Ne pravim razliku ljudi po boji koze i nacionalnosti ali ovo je danasnja realnost u Srbiji.Svako ko drugacije kaze zna da laze samog sebe.Ima i postenih roma koji zive tesko kao i sav ostali srpski narod ali ima dosta i onih koji od rodjenja samo cekaju na pomoc drzave i u glavi im je da su ugrozeni.

 7. Боже,опрости ми ако грешим душу ,али Крагујевац је постао циганаски град.Брукају нас на сваком кораку скачучи људима који стигну у град на аутомобиле просећи и покушавајући на сили да перу бетробране.гледао сам својим очима кад немогу да их се отресу људи, не могу да их уклоне од аутзомобила.Кад се упали зелено светло та деца (а има И МАТОРИХ) ХОДАЈУ ИЗМЕЋУ АУТОМОБИЛА ,доводећи возаче у незгодну ситуацују.Полиција не предузима ништа,а не дај Боже да неко погине -одговараће возач.А где је полиција да их уклони са путева и раскрсница???

 8. Potpuna analogija sa šiptarima !! Doseljavali se iz albanije na Kosovo, nenormalno razmnožavali, i na kraju nam oteli Kosovo. Tako će i ovi cigani: proterali ih iz Evrope u Srbiju, nenormalno se razmnožavaju, i na kraju ćemo mi Srbi biti manjina. Samo budale mogu dva puta pogrešiti !!! Braćo Srbi, pamet u glavu ! Moramo srušiti ove i dovesti neke pametne ljude !

  1. Pa pocnite polako da se razmnozavate necete biti manjia i imate prava da se upisete po nacionalnosti cigani izvolte gospodo pa dobijajte od drzave pomoc tako ste cete se prodati za pare jer ako se ne razmnozavate mi cigani ukoro vam uzimamo ono sto je vase hahhaaahaha ima nas dosta jos vucic prima sve rome koji su na azilu jer puni budjet zahvaljujuci ciganima cela evropa placa za cigane donacije uzasno velike sto mislite zasto ih nemacka prima toliko jer ima koristi uzimaju na rome milione a mrvice daju njima hahahahaa udjite malo dublje shvaticete poentu zasto ustav brani rome jer ima koristi od njih zato im daju socijalnu pomoc da pokriju silne pare koje uzimaju za cigane gospoda na fotelji

 9. Као Крагујевчанин,слажем се да је Крагујевац постао,одавно,Цигански град.Немам ништа против Цигана,са некима сам ишао у школу,дружио се,са староседеоцима,људима који,како и Весна каже,живе генерацијама у Србији,потпуно су се прилагодили и уклопили.Међутим,Србија је прплављена Шиптарским,Бугарским,Румунским Циганима,који немају никакве везе са Србијом.Да се зна ко је ко више,ко има право да се зове грађанином Србије а ко не.Што се тиче других земаља,с обзиром на то да живим двадесет година у Грчкој,знам да је и овде мање више слична ситуација.На сваком кораку просјаци,углавном Бугарски
  и Румунски Цигани.Домаћи Цигани су потпуно ван тога,слично нашим.Што се толеранције тиче,такође,Грчка је изузетно толерантна према њима,што они,логично,користе на све могуће начине.
  Закључак…православље мора да нестане,рекордним множењем популација попут Цигана,тако да правoslavci постану мањине у сопственм земљама,чије владе послушно спроводе политику уништења по налогу европско атлантске сионистичке банде.

 10. S’obzirom da se klin klinom izbija, Srbi RADJAJTE i RAZMNOZAVAJTE SE. Stanite Romima, Siptarima, Madjarima ,…..na put . Dok se vi skolujete i radite oni se se*saju i prave decu, Vama je i jedno tesko da odgajite, a kamoli 3,4,5, ili 6-oro. Sto se ne ugledate na vase stare majke koje su u vreme II sv rata imale po 6-toro, 7-oro i vise dece. Ali one nisu bile gospodje koje su se vozale po prevozu , nasminkane i u tesnim panatalonama u svojim 50-tim i 60-tim godinama sa sve bundom od nerca i vestackim noktima na stiklama. Bile su prvo majke, zene snajke ,… porodicne zene koje su voleci i gajeci decu u Srbiji tako pokazale da vole Srbiju i cinile dobro u Srbiji da bi njihovoj deci bilo dobro.
  Kao sto su Romi doseljeni u Srbiju, tako su Srbi iseljeni iz nje. I Srbi su otisli u neku drugu zemlju da obezbede sebi i svojoj deci bolji zivot u toj drugoj zemlji.
  Ostanite u Srbiji, radjajte,radite u Srbiji i bice bolje i Srbiji i vama. Ipak po kaficima u gradu u sred bela dana nema toliko Roma koliko srpske nezaposlene celjadi.

 11. Koliko sam procitao clanak ( a dobro sam ga procitao ) autorka se poziva na sajtove Vlade, odluke i delovanja drugih ” demokratskih “drzava, pa i na neke jevrejske izvore o ratnim zlocinima. Sve u svemu iznosi CINJENICE. A cinjenica je da je na delu takozvana “pozitivna” diskriminacija drzave u odnosu na manjine uopste, a kao sto znamo, zabranjen je bilo koji vid diskriminacije. Koliko sam ja ucio u skoli, i u zivotu, prvo idu obaveze pa nakon toga prava ( u skladu sa objektivnim mogucnostima ) a ne obrnuto. Autorka je jednostavno imala htabrosti da javno, preko medija objavi ono sto ( uprkos zataskavanjui drzave i ” nevladinih ” organizavija ) dobar deo gradjana misli, i o cemu se cuti. Ako se neko ne kupa i smrdi,( ko god on bio ) zar je krivicno delo reci mu istinu. Ako moje dete 12 godina vredno uci i radi, zasto i ono ne dobije 30 bodova vise u startu prilikom upisa na fakultet? I jos stosta pocev od gradskog prevoza pa do voznje nerigistrovanih vozila za skupljanje kartona.

 12. pomagao sam jednu cigansku porodicu u selu kod beograda. opremio im kucu i licnim stvarima, odeca, kuhinjski pribor, tv, novac. kada sam trazio da nesto urade uvek sam platio kao i svim drugim radnicima, npr. ciscenje podruma, kosenje trave, uredjenje dvorista. Ali svaki put me slazu kada ce doci i da li ce uopste doci ako obecaju. Na primer, s proleca mi treba pomoc u ciscenju granja i rezanju voca, zovem ih a oni obecaju pa ne dodju. A uvek dodju kjada im trebju poare na zajam. U pocetku mi ih je bilo zao a sada necu viseda cujem za njih jer me lazu i potkradaju. Ali na zalost tako je to odavno u Srbiji.

 13. Svaka cast za clanak.Pisac je kaznjen zato sto ukazuje na gluposti koje je pocinila aktuelna i prethodna vlast potpisivajuci ugovore koje ni najveca budala ne bi potpisala.Do duse ne bi ni oni potpisali da nisu uzeli debele pare za to a ne mareci za interese svoje maticne drzave koja ih je iznedrila odskolovala i delegirala da brani interese same sebe a koju su politicari sramno izdali za saku dolara.

 14. Daliste normalni stalno kukatie srpcke picke na cigancki ku race promenite malo sad stigi I afikanci I sirijanci A cigani napustaju srbija Sada zauvek ALI PORUCITE VUCICU DANEGARAMTUJE LAZNO ZA CIGANE U EU danebi bili proterani iz evope .
  Pozdrav .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!