Зеленовић Фонд за отворено друштво и ЕУ пита – знају ли шта је демократија

Зеленовић Фонд за отворено друштво и ЕУ пита – знају ли шта је демократија

ПРЕДСЕДНИК Заједно за Србију Небојше Зеленовића упутио је данас отворено писмо представницима Европске уније и организаторима округлог стола власти и опозиције о изборним условима, упитавши зашто ћуте на изјаву министра унутрашњих послова Небојше Стефановића да је то доказ демократије, као и да ли знају шта је демократија јер до састанка “не би ни дошло да постоји демократија”.

“Фонд за отворено друштво нас је позвао на дијалог са представницима власти о изборним условима. Дијалог је организован на неутралном терену, Факултету политичких наука, јер смо напустили оно што владајућа већина назива парламентом, иако је режим Александра Вучића тамо по свим принципима диктатуре згазио и последњи атом демократије”, навео је Зеленовић у отвореном писму, поводом састанка на Факултету политичких наука.

Како је рекао “остајући на трагу борбе за нормално друштво на демократским принципима”, одазвали су се позиву и “као одговорни људи поштовали захтев организатора да састанак буде затворен за јавност и да након састанка не дају изјаве за медије”.

         “Министар унутрашњих послова, поносни власник две фалсификоване дипломе (основних и докторских студија), овај састанак је назвао ‘доказом демократије’. Ви као организатори овог састанка на његову изјаву ћутите. Представници ЕУ на ову изјаву ћуте”, истакао је Зеленовић.

Он их је упитао и да ли знају да до “састанака на тему изборних услова никада не би дошло да постоји демократија?”

“Да ли ви имате неке своје демократије, које нама у Србији не припадају? Да ли знате да сте својим ћутањем дали алиби суноврату једног друштва, једне земље, свих њених грађана, остајући неми на чињеницу да се то назива демократијом? Нама је потпуно јасно да је овај састанак организован као последица најаве могућег бојкота пирамидалне криминалне организације коју режим назива изборима. То нису избори. Ово није демократија”, навео је Зеленовић.

Он је рекао и да су представници опозиције, учесници састанка, поштовали принцип тишине.

“То не значи да ћемо остати неми на вашу тишину. Поново да вас питамо: да ли знате шта је демократија? Не можемо се око истине договарати”, нагласио је Зеленовић.

Он је своје писмо организаторима састанка и представници ЕУ започео питањима:”Да ли знате шта је демократија? Да ли знате шта демократија подразумева? Да ли знате које су основне тековине демократије?”

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Орбан оштро критиковао ЕУ Паганију због укидањa слободе говора када је у питању ЛГБТ покрет

Орбан оштро критиковао ЕУ Паганију због укидањa слободе говора када је у питању ЛГБТ покрет

Орбан осудио ауторитарне мере ЕУ. Мере против Мађарске, које је покренула ЕK због закона за …

KОНАЧНО ОДЛАЗИ: Тотално неспособна, од ЕУ направила мигрантску колонију

KОНАЧНО ОДЛАЗИ: Тотално неспособна, од ЕУ направила мигрантску колонију

Са одласком са политичке сцене де факто лидера Европске уније Ангеле Меркел, блок је упловио …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *