Знате ли ви шта је накурњак? (видео)

0
(0)

Да, да, добро сте чули – накурњак! Веровали или не, и то постоји! И прави се само на планини Влашић.

Наиме, у једној од последњих епизода емијисе “Сасвим природно“ Јован Мемедовић је посетио планину Влашић и упознао гледаоце са специфичностима овог краја. Једна од њих свакако је и накурњак – мушки доњи веш.

Накурњак плету само мушкарци, од чисте, фине вунице. Састоји се од предњег и задњег дела и садржи учкур, који накурњак одржава на месту. Намењен је чувању мушких репродуктивних органа, носили су га пастири, а потом и планинари.

Како у својим емисјима воли све да проба, Јован Мемедовић ни овог пута није имао куд, па је пробао накурњак. А камере су све то, наравно, забележиле

телеграф.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

7 Коментара

  1. Napadaju Memedovića,a nisu gledali emisiju.Bio je najmladji u tom društvu i pokazao za šta služi.Štiti od hladnoće muškarce-čobane po Sjenici i planinama

  2. Poznato je da se nakurnjak koristio u prošlosti i u severnoj dalmaciji. Muškarci su ga koristili prilikom odlaska u hladne zimske dane u planinu ili kada su obavljali neki posao izloženi nevremenu van kuće.

  3. Ova e odlicen dokaz , i koga nemalo lekari, vo slucajov urolozi, narodot mnogu dobro znael kako da go zastiti svoeto zdravje. Alal vera Jovane, ne sekirajse za neosnovanite kritiki koi doadjaat od bilo kogo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend