Жути имбецили двадесет и кусур година само серендају о Европској унији а Србе за исту баш ЗАБОЛЕ КУРАЦ!

Жути имбецили двадесет и кусур година само серендају о Европској унији а Србе за исту баш ЗАБОЛЕ КУРАЦ!

Представник фракције Демократске странке (ДС) која се залаже за унутарстраначке изборе, Бранислав Лечић, представио је нови страначки програм у три тачке, у кампањи на изборима за председника ДС које је расписао тај део странке за 26. септембар.

На конференцији за новинаре у централи странке, Лечић је саопштио да је прва тачка новог програма чланство у Европској унији и “бескомпромисна борба за цивилизовану Србију”, друга тачка је национално питање, које је образложио “патриотизмом као новим национализмом”, а трећа представља борба за једнакост, слободу и једнаке шансе за све.

Лечић је истакао да се мора заборавити на “велику Србију” и приче о територији, већ да се мора мислити на то каква се држава жели и рекао да ће сви Срби бити обједињени у ЕУ и поручио да су добросуседски односи неопходни и да се Срби у околним државама морају охрабрити да се добро осећају у тим државама, а не да их Србија инструментализује.

“Србија мора да прекине са Милошевићевим наслеђем, а сведоци смо да је присутно у садашњој власти, али и у једном делу опозиције. (…) Присутно је у начину мишљења и вођењу политике, а то наслеђе је довело до убиства премијера Зорана Ђинђића”, истакао је Лечић.

Нагласио је да не може да се чека да власт председника Србије Александра Вучића “падне на Kосову” да би се формирала политички нова Србија, већ је потребно наћи “одрживо решење” за то питање како би Срби и Албанци кренули даље ка ЕУ.

Лечић је оценио да “није нормално” што опозиција ћути на заустављане евроинтеграције Србије и није подржала покушаје поправљања односа Хрвата и Срба у Хрватској, а “није нормално” ни то што се власт и опозиција у Србији мешају у изборни процес Црне Горе.

“Европска унија није ‘слепа’ идеја”

“Морамо да се помиримо са тим да је Црна Гора независна и да поштујемо другу државу”, истакао је Лечић.

Говорећи о Европској унији, Лечић је нагласио да то није “слепа” идеја, да је потребно усагласити спољну политику с њом и оценио да је ЕУ једина “земља” у којој ће сви Срби са својим правима бити обједињени.

Лечић је казао да је Србија данас схваћена тако да буде јефтино тржиште где ће страни инвеститори да експлоатишу државне субвенције и радну сангу, а да је зато потребно ослонити се на домаћу привреду чији ће профити остајати у Србији, а која “вапи” за помоћ државе.

Оценио је да је “Милошевићево наслеђе” створило оштре поделе у српском друштву на богате и сиромаше и да то “боли”, навео је да је потребно улагати у здравство, образовање и културу али је истакао да је највећи ресурс Србије ипак људски потенцијал.

Лечић, једини кандидат за председника на тим изборима, представио је и свој тим који ће, између осталих, чинити функционери ДС Драгослав Шумарац и Вида Огњеновић и казао да се они неће бавити “антагонизмима” и да ће одолети “кампањама личног типа”.

Део ДС окупљен око званичног председника странке Зорана Лутовца не признање те изборе за председника, расписане за 26. септембар.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Шкода прекинула производњу аутомобила

Шкода прекинула производњу аутомобила

Шкода је прекинула производњу у све три фабрике у Чешкој због недостатка микрочипова и осталих …

Пољски премијер Моравјецки оптужио ЕУ: Уцене и прекорачење надлежности нећемо трпети

Пољски премијер Моравјецки оптужио ЕУ: Уцене и прекорачење надлежности нећемо трпети

Пољски премијер Матеуш Моравјецки оптужио је данас ЕУ за “уцену” и прекорачење својих надлежности у …

5 Коментара

  1. Глумац у цивилу остаје глумац у цивилу.

  2. Достизање цивилизацијских стандарда ЕУ свакако. Улазак у ЕУ притиснути условима, уценама и трећеразредно место у ЕУ – НИКАКО!!! Ти Лечићу иди зарађуј за живот глумом, не продај се свакоме ко ти пред лицем шушне новцем. На крају крајева, иди код тренутних купаца твојих услуга у СНС и остави оног пристојног човека Лутовца да без вас који сте се смучили народу врати ДС тамо где јој је место – у Народну скупштину и владу.

  3. A sto se ovaj covek farba samo do pola? To neki novi trend? Kao jesam sed, al’ od pola!

  4. “Ceka moderaciju”. Aha, znaci i vi ste upali u cenzor lonac! Hvala lepo.

  5. Bezidejni ljudi, a mozda neznaju sta da kazu, jer od gazde nisu dobili odobrenje da misle i to javno iznose.Znamo kakav je njihoiv ucinak, i kako bi se zavrsilo da nisu skinuti sa vlasti, ili ti trona kako sami to kazu.Kakvi su kao ljudi vrlo dobro se videlo kad su sisli sa vlasti, niko nikog nevoli niti moze sa onim drugim.Gordost i samo gordost je ono sto ih u celini najbolje opisuje.Nece srbi takve, netrebaju im, hvala bogu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *