Србија

ИСТОРИЧАРИ ОБЈАШЊАВАЈУ НЕОБИЧАН ФЕНОМЕН: Британци мрзе Србе вековима

БЕОГРАД – Британска резолуција о Сребреници, у којој се Срби оптужују за геноцид над Бошњацима, само је логична последица политике Британаца према Србији која сеже у векове, сматрају историчари.

Они кажу да су империјалистички циљеви Велике Британије били увек у сукобу са интересима Србије.

– У првој половини 19. века Велика Британија је штитила интересе Турске науштрб Србије. Они су и на Берлинском конгресу 1878. тражили да се Србија одрекне неких срезова на истоку Србије у корист Турака.

Када је 1903. извршен атентат на краљевски пар Обреновић, Британија је била прва земља која је са Србијом прекинула дипломатске односе, и то је трајало три године – каже за Курир академик Драгољуб Живојиновић.

Британија је, подсећа, подржала анексију БиХ 1908., када су Аустроугари на силу припојили Босну, а против наших интереса су били и у балканским ратовима 1912. и 1913.

– Постоје подаци који показују да се Британија залагала за стварање велике Албаније у жељи да спречи Србију да изађе на море  додаје он, док историчар Момо Павловић каже да су Британци, када је почео Први светски рат, притисакали да се Србији одузму територије на северу како би рат био локализован.

– Британија је империјалистичка држава и њени интереси се никада нису поклапали са српским. Тако је било у Првом и Другом светском рату, али и након тога.Подржавали су сепаратистичке тенденције у СФРЈ, а подржавају и албанске терористе.

Историчар др Срђан Цветковић наводи да је Британска тајна служба велики новац уложила у преврат 27. марта 1941, који је увукао Краљевину Југославију у Други светски рат;

– Британци су тражили отварање новог фронта како би умањили своје губитке, што је имало катастрофалне последице по наш народ.
Велика Британија понудила нов документ у СБ УН
И НОВА РЕЗОЛУЦИЈА НА НАШУ ШТЕТУ

У новој варијанти британске резолуције о Сребреници само су козметичке измене, суштина је иста – Србија се и даље оптужује за геноцид.

Премијеру Александру Вучићу уручена је јуче та нова варијанта резолуције, у коју су унети и неки елементи руске резолуције. Ублажен је део који се односио на сексуалне злочине, па сада пише да су их чинили сви у конфликту. Међутим, и даље је наглашено да постојање геноцида не сме да се негира. Вучић је рекао да нов текст не може да се назове победом Србије:

– Ниједан текст резолуције о Сребреници за нас не би био лак. Пажљиво ћемо проучити предлог и радићемо све да заштитимо наше интересе.

1878. на Берлинском конгресу Британија тражила да се Србија одрекне неких срезова у корист Турске

1903. Британија била прва земља која је са Србијом прекинула дипломатске односе после атентата на краља Александра и краљицу Драгу Обреновић

1908. званични Лондон подржао анексију БиХ од Аустроугарске

1912-13. Британија је била против српских интереса у балканским ратовима

1914. на почетку Другог светског рата Британија тражила да се Србији одузму територије на северу

1941. британска тајна служба финансирала преврат 27. марта, којим је Краљевина Југославија увучена у Други светски рат

 

Аутор: Р. Кантар, Курир

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

 1. Британци је опширан појам. Прави Британци (Притени-Prydein) су Шкоти, Ирци и Велшани.
  Овде је реч о англо-саксонским говнима.

  1. Jedna mala ispravka…. ”Briti” ili ”Britanci” su skup keltskih plemena koji su zivjeli na tlu rimske provincije Britanije, To je teritorija današnjeg Velsa i Engleske… Sjeverno se od ”Hadrijanovog zida” nalazila se zemlja ”Pikta” ( plavo – obojenih), Kaledonija (naziv po najvećem Piktskom plemenu i ti stanovnicu su najstariji na cijelom tom skupu ostrva uopšte), zapadno je Hibernija, današnja Irska- teritorija gdje su obitavali ”Geli” i to je druga grupa keltskih plemena od kojih vode porijeklo Irci i dijelom današnji Škoti. Dakle, zaključak: SAMO SU VELŠANI PRAVI BRITI! A ovo ovde je, slažem se s vama, riječ o anglosaksonskim govnima Englezima…Pozdrav

 2. Није никакво чудо што нас мрзе јер су делом потекли од срског стабла…звучи познато!

 3. Лепо је рекао средином 90тих, за енглеске педере Др Војислав Шешељ;” енглези су толика ђубрад да је то генетика доказала””

  1. Није чудо онда што је Никола Пашић говорио да децу од малена треба учити да мрзе Енглазе….јесу вала лоши, бар колико сам видела за свог живота…лицемери, похлепни ….ма, никада их нисам волела (част изузецима).

 4. Englezi su dokazali kolika su govna. Srbi su ih do sada voleli, a od sada cemo ih mrzeti isto kao i oni nas. Neka in se kote siptari po Londonu i neka prodaju drogu njihovoj deci, vreme ce uciniti ostalo. Ionako su degenerisana nacija, U londonu, kad god prodje neki Rols Rojs ili Bentli, jedini Englez u njima je sofer!

 5. Jedan moj drugar (a nije sa Balkana) uvek kaze kako je prelazak iz Skotske u Englesku kao da odjednom predjes u pakao…! (a nije ni Shkot)
  Englesku vekovima vode odvratne porodice iz Venecije, koja je bila i ostala poznata po svojoj okrutnosti prema juznim Slovenima oduvek.. priruzili su im se i hazarski cionisti, a svi skupa praktikuju satanizam.
  Ti isti venecijanci (sadasnji Englezi) su nasli nekoliko glupana u vizantijskoj Srbiji koje su nagovorili na izdaju Vizantije (pod raznim obecanjima koje naravno nisu ispunili). Od tada pocinje srpska propast. I od tada venecijanci-Englezi znaju kako ce uvek uspeti da nadju medju crnogorco-srbima nekog izdajnika da pomocu njega ojade srpski narod, a ostvare svoje interese..

 6. Studiram ,,mental health” na Melburnskom univerzitetu i znate sta smo ucili…Vinston Cercil je imao dijagnozu psihicki bolesne osobe tj Bi polar disorder……zakljucite sami…idite na sajt o bi polar-u u svetu i videcete i sami.

 7. @JOŠ OD VIZANTIJE- Druže,crnogorco-srbi ne postoje već su ili crnogorci-potomci ILIRA ili Srbi izbegli iz ratova sa vizantijom ali ih ima u malom broju u primorskom delu. Dijagnoza ti je vrlo tačna da su najveći problem u Srbiji političari ili bilo koji drugi posao u vlasti da imaju osobe poreklom iz Crne Gore,Hercegovine,Like,Dalmacije. Isto je i sa crkvenim klirom. pogledajte danas ko je glavni u Sinodu SPC,ne računam marionetu Irineja patrijarha,već mislim na Amfilohija Radovića,Atanasija Jeftića,Irineja Bulovića,Grigorija,Teodosija Šibalića episkopa Raško-Prizrenskog koji je oteo sa svojim zemljacima episkopski tron vladiki Artemiju na najpodmukliji način. Postavljaju svoje zemljake na najveće crkvene pozicije da bi dobili što jaču podršku. Znaju Englezi koga da koriste protiv Srba i to sa ljudima iz ovih navedenih krajeva rade prilično dugo. Na ovim našim prostorima to su rđe od ljudi,onim čestitim svaka čast ali ova prva grupa gleda da na svaki način uništi Srbe i Srbiju .i na žalost,mnogo ih ima.

 8. Невладају енглези са енглеском. Они који мрзе Србе су већ нешто друго. Зови те их како хоћете и нека се они зову како хоће. Становништво енглеске (England – angle land) или земља Ангела је измјешана као данашња турска или италија. Енглези као енглези обичан народ незнају него шта им се предава на телевизији и у новинама и такви су већина. Неволе ни американце савјезнике а камоли нијемце или старе непријатеље и конкуренте французе. Како ће вољети нас и у њиховим очима, зашто би вољели нас. Има много изузетака али код велике већине постоји једно арогантност и примивитизам који их наводи да мисле да сви на свијету морају причати енглески и да нико нема права на свијет ни у свијету осим њих. У кратком, шовенисти! А имају муда да прозивају Србе нацијоналисте у неком негативном смислу а они смију и смије се бити патриота. Има тога код многих народа а то је друга прича. Један енглески историчар је изјавио да британија није ништа друго него Србска колонија. Одма су га владајућа класа смакли. Ко је владајућа класа!? Ко мисли да је римско царство пало нек се предомисли. Сад је само у другом облику! С.с.с.с.

 9. 1941 britanija nije bila tvorac puča kao što se pokušava da predstavi ali jednostavno nije mogla da se pomiri sa sporazumom koji je SSSR imao sa Nemačkom o nenapadanju čime se stekao utisak da dok Rusija kupuje vreme pripremajući se za rat slično kao nekada kad se sporo spremala za rat sa Centralnim silama, postoji nada se taj glavni udar Nemačke može preusmeriti sa Rusije na Britaniju kako bi se time obuzdala oba neprijatelja Rusije, tj i Britanija i Nemačka. Britanska služba se s tim ne miri jer se tu kombinuju činjenice protiv njenih interesa a u korist SSSR tj Rusa. Britanija će obaveštajno podržati promenu režima i bilo koju opciju koja bi išla na promenu režima. Ali na sreću britanije ta opcija je već tu gde su je i postavili njeni masonski saradnici još tokom krvavog prevrata 1903. Izveden je tihi puč tokom noći između 26 i 27 marta tokom koga je najmlađi “naslednik” uzurpatorskog prestola Petar lažno proglašen punoletnim i zatim zbačena vlada sa namesnikom Pavlom. Naravno da britanija nije imala nameru da menja uzurpatorsko masonsku antisrpsku kliku već samo da menja jednog saradnika za drugog za svaki slučaj. Komunisti koji su znali da je trojni pakt usmeren ka prodoru na istok ali nisu znali za datum puča ipak su svojim dotadašnjim pritiscima na namesničku vladu i režim sklon kapitulaciji obrazovali sve uslove da se taj puč izvede, inspirisali mase a onda je britanija samo podmetnula svog kandidata kao kukavičje jaje. Kominterna je bila protiv takve smene jer to vodi u rat, ali su neredi nastavljeni. Rat se u svakom slučaju nije mogao izbeći a svi pokušaji da se dokaže suprotno su neprofesionalni i politički manipulativni.

 10. Englezi su neopevan sljam, genetika dno dna, u stvari bi voleli da su Srbi tj. kraljevska rasa, zato nas i mrze…ali da bi bio Srbin, moras debelo da zasluzis.

 11. Svaka imperija kaznjava narode koji se deklarisu kao pristalice rivalske drzave, a nagradjuje vazale.
  Zato ne postoji mrznja u politici nego interes da se kaznjavavaju pro-ruski nastrojeni pravoslavni Srbi, pro-ruski nastrojeni katolicki Kubanci, Neposlusni Iracani muslimani…
  Zato ni

 12. Na starim rimskim kartama koje se mogu videti na BBC oblast iznad Hadrijanovog zida, koja se graniči sa Rex Romanum, naziva se Terra Vendorum iliti u prevodu sa latinskog – Zemlja Srba..Engleska ” tajansdtvena” istorija kaže da su tu živeli ” tajanstveni” Pikti, o kojima se ništa više ne kaže.A kad sabereš 2+2, ispada da je latinska terra Wendorum- Zemlja Srba ujedno bila i zemlja Pikta.Dakle, mrze nas još od vremena kada su nas nazivali Pikti:Dakle h r o n i č n o !

 13. Englezi su osnivači ustaškog pokreta !U svakom velikom sukobu zalagali su se za masakr Srba kao Rusofila iako su često neprijatelji Srba bili i Engleski-turska austrija Nemačka…- a da tako jeste potvrđije činjenica da su Englezi spasli Pavelića a da je Tito dobio Engleski pasoš u Moskvi od tadašnjeg konzula Ficlroja meklejna potonjeg velikog prijatelja u jugoslaviji i naravno Elizabeta je srušila kraljevinu svoje sestre kraljice Marija da bi uspostavila Titovu komunističku državu !!?Posledice danas su vidlhjive u trenutnom stanju na Balkanu !Arrkan navodno veliki srbin ubijao je za Dolanca i drugove iz Slovenije a naoružao je ustaše HDZ-ea sa dvanaest šlepera zajedno sa Tuđmanom Šuškom Perkovićem ubicom Đurekovića koga je Aekan i ubio a prijateljstvo sa Engleski advokatom Artkana otkriva to !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!