Обављено вештачење: У Титовом сефу нема ништа Титово, све покрадено од Карађорђевића

Обављено вештачење: У Титовом сефу нема ништа Титово, све покрадено од Карађорђевића

Председник Државне комисије Србије Оливер Антић рекао је да је добио извештај вештака о садржају недавно отвореног такозваног „Титовог сефа“ у Народној банци Србије, истичући да у том сефу нема ништа Титово и да све су ствари династије Карађорђевић.

„У сефу нема ништа Титовог, све је од Карађорђевића. Стигло ми је вештачење, вештак је све погледао и проучио. То су покретне ствари још од краља Александра и краљице Марије Карађорђевић“, навео је Антић.

Он је додао да још нема процене вредности тих ствари, али да оне припадају породици Карађорђевића, те да немају везе са сукцесијом бивше СФРЈ, јер је реч о приватној имовини.

„Врло ускоро ћемо изаћи у јавност о овом сефу. У петак је стигло вештачење, а ускро шаљемо извештај суду“, рекао је Антић, који је био на челу трочлане државне комисије.

Државна комисија отворила је у априлу такозвани „Титов сеф“ у Народној банци Србије после више од 30 година од када су, по одлуци Предсједништва СФРЈ, ти предмети тамо депоновани.

„Депо 555 Председништва СФРЈ“ отворен је на захтев Првог основног суда у Београду, пред којим се води оставинска расправа између Титових наследника.

Према ранијем писању београдске штампе, велики број нађених ствари има сигнатуру Карађорђевића, па чак и лични потпис краља Петра, као и вредна нумизматичка збирка и Орден Карађорђеве звезде, украшен брилијантима, рубинима и смарагдима, који је припадао краљици Марији.

Државну комисију је овластио председник Србије Томислав Николић да изврши увид у ствари које је Председништво СФРЈ похранило у депо број 555 у Народној банци Србије.

Пошто је Комисија коју је именовао Николић, као правни наследник Предсеништва СФРЈ, пописала нађене ствари, судски вештак је у њиховом присуству извршио увид.

Срна

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Отворено писмо Предрагу Кону

Отворено писмо Предрагу Кону

Предраже Коне молим да се уклоните са медија, Ваша неискреност а слободан сам рећи и …

Вучићу, то ли су исте државне структуре којима си ти осам година шеф док одржавају везе са мафијом!?

Вучићу, то ли су исте државне структуре којима си ти осам година шеф док одржавају везе са мафијом!?

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да држава зна ко је у четвртак извршио …

17 Коментара

 1. stari neprevazidjen si bio i jos te ne mogu da stignu i da idu mlaznjakom za jos98 god.

 2. otvaranje sefa uradili Klauz i Glavonja,majstori poznati u Evropi

 3. nisu stigli da ponesu sa sobom kad su pobegli,sto znaci da to niko nije ukrao

 4. Od Karađorđevića … pre toga, verovatno od Obrenovića i još pre … čije li je. U svakom slučaju naslednik vrlo često viče poput meni nekog bliskog "Ovo je moje, moja očevina" osporavajući pravo ostalima koji su na istoj zemlji rođeni na svoju očevinu i dedovinu … Balkan je ovo … Srbi … Inače, sve je to bilo po zakonu, a kako reče jedan moj poznanik "zakone su vrlo često pravile jedne budale da bi zaštitili druge budale" ili su ih naopako tumačili …

 5. koliko vidim svi do sada pa i ovi današnji se otimaju za neko "blago" a primetio sam još da su svi koji su se otimali za to "blago" nestali a blago je još tu…

 6. Koga li ovi nece jos milovati. U sefu je, nije odneseno. A ovi ce sada to prejebati, kao i sve do sada. *Drzavna komisija*. I Bogu plakati. Sta se imajos uzeti ?

 7. Нисам лепо прочитао па се извињавам. Покрадено је сво богатство Краљевине јер Бечки коњушари нису ни имали шта да унесу у Краљевину Југославија

 8. sta reci sve je bilo u njihovim rukama i dode kraj

 9. sve je bilo u njihovim rukama i tome dode kraj

 10. Карађрђевићи су понијели све што се могло понијети. Авиони са Капиног поља код Никшића једва су под теретом узлетјели… Над Атином десио се и инцидент када је испао сандук са златом и убио једног пуковника грчке војске! Папирних новчаница остало је на товаре. И како то да су носили папирни новац, а нијесу такве вриједности …. прича за малу дјецу!

 11. сотона, један од убица Српског рода…

 12. Najveci srbomrzac . To blago je trebalo da se prbaci u englesku podmornicom bilo je u jednoj pecini cekalo na ukrcavanje. Onda je jedan major izdao I to je palo u ruke srboubici koji je to delio sa svojim kadrovima(ubicama srba).koga poneke budaletine I dalje slave. Pobio je vise srba nego turci za 500 godina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *