Синдикати против Вучићеве "агресивне тачеровске англосаксонске социјалне политике у којој ће брига за профит бити једини параметар"

Синдикати против Вучићеве “агресивне тачеровске англосаксонске социјалне политике у којој ће брига за профит бити једини параметар”

Београд — Неприхватљива је најава председника СНС Александра Вучића да ће водити политику агресивног јачања приватног сектора ради штедње у јавном, поручују синдикати.

Вучићева данашња најава “показује да нова влада Србије неће спроводити систем попут Аустрије и Немачке, већ искључиво агресивну тачеровску англосаксонску социјалну политику у којој ће брига за профит бити једини параметар”, саопштили су Удружени синдикати Србије “Слога”.

Како се наводи у саопштењу, Удружени синдикати Србије “Слога” нису против реформи и рационализације јавног сектора, али сматрају да су “апсолутна послушност и рад по сваку цену аконто јачања приватног сектора, забрињавајући”. 

“Ову државу која је некада у свету била појам социјалног благостања, и све њене привредне ресуре су направили радници, радећи даноноћно у корист своје будућности и државе”, подсећа се у саопштењу. 

По мишљењу синдиката “Слога”, неопходно је прво реформисати институције које би требало да штите раднике. 

“И ми хоћемо да се понашамо као озбиљни људи и да омогућимо реалну будућност за нашу децу, хоћемо разговоре и нудимо идеје, али нећемо као одговорни синдикат пристати да неко у име радника пристаје на решења која му не нуде алтернативу”, наводи се у саопштењу које је потписао председник У С С “Слога” Жељко Веселиновић. 

После днашње седнице Председништва СНС у Београду, Вучић је најавио да би нова Влада Србије требало да буде формирана до 25. априла и да у понедељак, 7. априла поцињу разговори о њеном саставу, о чему ће коначну одлуку донети – Главни одбор СНС. 

Политика будуће владе, најавио је Вучић, подразумева “агресивно запошљавање и драматичне уштеде” буџета, али не и отпуштање. 

Вучић је најавио јачање приватног сектора и “пребацивање запослених” у тај сектор, као и “агресивније реформе”, а упозорио на велики “антиреформски потенцијал” јер сви су за реформе док оне не стигну до њих.

 

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Путинов поклон Вучићу за предстојеће изборе, цена гаса и даље 270 долара за 1.000 кубних метара

Путинов поклон Вучићу за предстојеће изборе, цена гаса и даље 270 долара за 1.000 кубних метара

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Сочију после састанка са председником Русије Владимиром Путином …

Вучић преко лобиста у Русији хоће да купи себи подршку и одрекне се још 29% НИС-а!

Вучић преко лобиста у Русији хоће да купи себи подршку и одрекне се још 29% НИС-а!

Александар Вучић остаје све више без подршке, како на истоку, тако и на западу, а …

4 Коментара

  1. KOJI SINDIKAT? CIJI SINDIKAT? KOGA STITI SINDIKAT? IMA LI U SRBIJI SINDIKAT?

  2. Glasali ste za njega sad kad pocne da isteruje iz javnog sektora videcete ko je vucic prodana dusa i placenik brisela.

  3. cela Jugoslavija imala 400 000 u javnom sektoru a mala Srbija 800 000 daj da se zaokruzi na milionce

  4. 2 700 000 penzionera 8 00 000 u javnom sektoru strasno to ni emirati ne bih mogli da izdrze

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *