Вучић и СНС за потребе Монсанта и тајкуна Костића уништавају српске семенарске институте

Вучић и СНС за потребе Монсанта и тајкуна Костића уништавају српске семенарске институте

Београд – Саопштење Двери поводом криминалних радњи у Институту за кукуруз „Земун поље“

Покрет Двери упозорава јавност да је на делу уништење семенарских научноистраживачких института – Института за ратарство и повртарство у Новом Саду и Института за кукуруз „Земун Поље“. У научним круговима увелико се говори и да је следећи на удару Институт за воћарство у Чачку.

Процес уништења Интитута у Новом Саду почео је пре четири месеца, а од скора исти сценарио понавља се у Институту за кукуруз „Земун поље“. На делу је грубо кршење закона, од стране управног одбора састављеног од партијских послушника. За противправне радње и незаконито стање које је уведено у овом институту, одговорна лица морају да сносе кривичну и материјалну одговорност.

Обавештавамо јавност да је последњи час да дигне глас и подржи синдикате и научно веће, у њиховој борби за спас ових значајних институција. Двери су се већ овом позиву одазвале, свесне значаја проблема. Производња семена је од стратешког развојног и безбедоносног значаја за државу. Не сме се дозволити да због ускостраначких интереса (запошљавање неколико десетина страначких активиста), материјалне користи (промет семена само 4 основне ратарске културе у Србији износи 178 200 000 евра) од пљачкања имовине и производа института, једна групација нечасних људи уништи светски реномиране научне установе са вишедеценијском традицијом.

Када једном уништите институте и растурите научне тимове, потребне су деценије да би се исти обновили. Стране мултинационалне компаније спремно чекају тај тренутак да преузму наше тржиште. На тај начин се и широм отварају врата уласку ГМО хране у Србију, јер су научни институти последња линија одбране од те опасности.

Ако будемо ћутали и дозволимо уништење семенарских института, Србија не би могла никада да успостави свој суверенитет и независност, јер би прехрана становништва зависила од воље страних компанија, потпуно би била уништена безбедност државе и грађана, онемогућен развој пољопривреде као виталне привредне гране, а о економској штети да и не говоримо. Да ли ћемо стварно дозволити ово?

 

Двери

припрема: Србија данас

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ђурић и Шапић очи у очи! Шапић побегао од питања у вези нелегалне виле (видео)

Ђурић и Шапић очи у очи! Шапић побегао од питања у вези нелегалне виле (видео)

Оснивач и председник Покрета ‘’Ћале, ово је за тебе’’ Петар Ђурић је данас око 12 …

Ниш: И пут до Марса трајао краће од реконструкције моста код Тврђаве

Ниш: И пут до Марса трајао краће од реконструкције моста код Тврђаве

Пут до Марса, прво путовање Kристофера Kолумба до Америке, изградња Емпајер стејт билдинга – нека …

14 Коментара

 1. Ovaj tajkun nije "postao" za vreme Tome…ma svi od reda su ga podrzavali..Tadic…Djilas…Mihajlocic..Ceda.. ama bas svi……Ako je zakinuo drzavu ..pa UHAPSITE GA…..sta cekate…..

 2. Лупежи за које сте гласали…

 3. grobar ce stvarno da nas sahrani sve 🙁

 4. Kad pogledam tog celavog smrada pa onda pogledam u svoje gace,dodjem do zakljucka da I ja imam tajkuna u gacama@

 5. Лупежи за које сте гласали…

 6. a da nije bilo bolje da su Dveri umesto saopstenja podneli tuzbu ??

 7. ćirka i šojića treba u aps izda li su KUMA a vi mislite da vole srbiju ko je pevao četničke pesme zadnjih dvadeset godina a sada su okrenuli ma nemoj te mi kazti bre ološ

 8. Анонимни

  Ово је чак и горе него издаја КиМ, јер КиМ можемо и да вратимо једног дана, ако Бог да, а ГМО се тешко искорењује јер се запати у земљи.

 9. Ovi pre grobara su nas ubili a on nas samo zatrpava da ne smrdimo!

 10. Док се сви безбожници и безаконици у Р Србији не похапсе нема добра живота.

  Зашто нема никога (војска, полиција, жандармерија, царина, погранична полиција, КОС БИА итд…) да ради свој посао, хапси за коју добија плату ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *