Вучић у мају 2014: До краја 2015. биће изграђени први државни станови по цени од 380 евра по квадрату

Вучић у мају 2014: До краја 2015. биће изграђени први државни станови по цени од 380 евра по квадрату

0
(0)

Премијер Србије, Александар Вучић, изјавио је средином 2014. године да ће већ крајем 2015. године бити изграђени такозвани “јефтини” станови по цени од 380 евра по квадратном метру. Вучић је најавио изградњу 100.000 јефтиних државних станова. Дошли смо до краја 2015. године, а ни ‘с’ од станова. Пројекат није ни покренут.

Према речима нашег лажљивог премијера, јефтини станови по цени од 380 евра по квадратном метру требало би да буду завршени до 2015. године. Ово је Вучић изјавио средином 2014. године. Годину дана касније, ни ‘с’ од станова.

Судећи по његовим речима, станови би већ требало да буду завршени у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, Зрењанину, Кикинди, Краљеву, Крушевцу….

– Премијер је најавио изградњу око 100.000 станова, који би били величине око 80 квадрата, а период отплате би био око 20-30 година са каматом која износи око 3 одсто. То би значило да би месечна рата била око 120 евра, што је мање од рентирања, говорио је тада Вучић.

Подсетимо да је јефтине станове требало да гради компанија “Араптек”. Када сте последњу пут чули Александра Вучића како говори о фирми “Араптек”?

– Разговарамо са Араптеком, једном од најмоћнијих светских компанија, чија вредност прелази 220 милијарди долара. Они раде брзо, добро, јефтино. Да бисмо решили тај проблем наших полицајаца и војника, којих укупно има 40.000 са нерешеним стамбеним питањем, улазимо у тај пројекат, слагао је Вучић средином 2014. године.

Поред лажних јефтиних станова, Вучић је тада најавио државне подстицаје за запошљавање.

– Свака компанија која има три или четири запослена, ако запосли још једног за њега ће платити 30 одсто обавеза, а држава осталих 70 одсто како би имали социјално и пензионо осигурање. На десет запослених радника однос је седам према три. Држава плаћа за седам, а предузетници за три. То вам дође јефтиније него да вам сви раде на црно, а имате мотивисаног и стимулисаног радника, навео је тада Вучић.

Телепромптер, НСПМ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићеви "успеси" у 2020. - поносу нема места. Напротив!

Вучићеви „успеси“ у 2020. – поносу нема места. Напротив!

5 (4) Александар Вучић је на конференцији за медије одржаној 28. децембра тврдио да је …

ИНТЕРВЈУ: Славко Никић - Вучић је издајник! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Славко Никић – Вучић је издајник! (видео)

4.6 (11) Гост ванредног интервјуа на Славија инфо тв био је човек који је разбио …

Један коментар

  1. Kupio bih jedan od tih jeftinih stanova. Saznajem da će rok otplate biti 30 godina, pa me zanima postoji li mogućnost da se za 30 godina otplaćeni stan, zameni za stan iste kvadrature u naselju „Beograd na vodi“?*

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend