fbpx

Яндекс.Такси у Београду

0
(0)

У Београду се појавио највећи руски онлајн-сервис за наручивање таксија Yандеx.Таxи, а Србија је укупно 11. земља у коју је дошао руски ИТ гигант и прва земља у централној Европи, саопштено је данас.

Yандеx.Таxи не сарађује директно са возачима, већ само са званичним удружењима која имају дозволу за превоз путника. У Београду окупља више од 600 возила из партнерских удружења.

Апликација се може бесплатно скинути у продавницама Апп Сторе и Гоогле Плаy, а пре пуштања у рад у апликацију су додате детаљне карте Београда и српски језик.

Како се наводи, за наручивање таксија није неопходно навођење адресе, већ је довољно је покренути апликацију и она ће сама одредити где се корисник налази и усмерити аутомобил према њему.

Алгоритми апликације Yандеx.Таxи узимају у обзир удаљеност и гужве у саобраћају и проналазе возача који ће најбрже стићи до корисника.

Директор за међународни развој Yандеx.Таxи Мушег Саакјан рекао је да је такси тржиште у Србији већ формирано и да је тарифа иста за све компаније.

„Због тога смо одлучили да наше конкурентне предности буду квалитет услуга, савремени дизајн апликације и паметне технологије. Yандеx.Таxи тако, на пример, преноси наруџбину најближем возачу, он не мора дуго да чека вожњу или да се вози до путника на други крај града. Сервис формира оптималну маршруту и за возача унапред тражи нову наруџбину у делу града, у који вози путника. Таксисти много краће стоје без вожњи, што значи да могу више да зараде“, рекао је Саакјан.

Менаџер Yандеx.Таxи за Србију и земље централне Европе је Дејан Јефим, који је рекао да је Србија постала интересантна земља за међународне пословне играче и да је зато Yандеx.Таxи решио да уложи новац и технологију у централну Европу.

„Пре самог почетка смо у договору са Владом Србије направили нову мапу Београда. Тако детаљну карту нико нема, чак ни у Словенији, одакле ја долазим. Али Yандеx.Таxи не планира да се заустави само на томе“, рекао је Јефим, пише у саопштењу.

ФоНет

фото: Ројтерс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *