Став

НАТО након окупације Космета, ,,чува“ интегритет и цјеловитост Украјине

Након данашњег састанка, Андер Фог Расмусен, генерални секретар НАТО пакта, изјавио је да ће алијанса одржавати суверенитет, независност и територијални интегритет Украјине. Ова одлука усвојена је на данашњем састанку министра одбране земаља чланица НАТО пакта. Расмусен је изјавио и да су Украјини ,,врата отворена“ али је додао ,,и да Кијев има данас проблема, на које мора хитно да реагује“.

Изјава око територијалног интегритета, и неповредивости граница, директно се тиче жеље становника Крима, да се отцијепе од Украјине. Мада чланице НАТО пакта нису коментарисале дешавања на истоку Украјине.

НАТО је иначе оцијенио да је насиље на улицама украјинских градова заустављено, и поздравио је ,,чињеницу да је до тога дошло кроз преговоре“ (примјер ,,преговора“ којима је дошло до смјене власти). 

Расмусен је поздравио и неутралност украјинске војске током немира, и нагласио је да се мора наставити политички процес у земљи,  и поштовања владавине права свих мањина, које задовољава тежње народа Украјине. (примјер украјинског поштовања владавине права)

 

ИН4С

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!