100.000 евра за три службеника

100.000 евра за три службеника

Ниш — После две и по године у Нишу је затворен Центар за запошљавање, институција настала у склопу пројекта помоћи незапосленим особама на нишком подручју.

Наиме, нова градска власт је угасила Центар јер је утврдила да претходних година није ништа радио.

Одлуку о гашењу центра донело је ново градско веће Ниша, а градоначелник Зоран Перишић, овај потез образложио је речима:

“Овај центар био је „мртво слово на папиру” јер од пролећа 2010. године, када је основан, апсолутно ништа није урадио од онога што је било планирано. Замисао је, у то нема сумње, била лепа – да центар посредује између Националне службе за запошљавање Србије на једној, и привредника и инвеститора на другој страни” 

“”Запослена су и три службеника и за две и по године, колико је постојао, резултат рада огледао се само у трошењу новца: у ветар је отишло 73.000 евра, колико је добијено од Ледиб програма владе Краљевине Данске, и, преко тога, још 28.000 евра из буџета града Ниша”. 

Неће више бити ненаменског и узалудног трошења новца из градске касе, односно средстава грађана Ниша, и из фондова који помажу локалне заједнице у нашој земљи, нагласио је Перишић и додао: 

“Неће више бити узалудног трошења новца из градске касе, односно средства грађана Ниша, и из фондова који помажу локалне заједнице” 

“Центар је служио за одливање новца. Град Ниш је плаћао све време плате и доприносе за три службеника и све остале трошкове, а у истом периоду граад је изгубио приход од издавања пословног простора који је бесплатно уступљен за рад центра”, рекао је Перишић за Политику.

 

Политика

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ана Брнабић: Ковид пропуснице само начин да се млади мотивишу да се вакцинишу

Ана Брнабић: Ковид пропуснице само начин да се млади мотивишу да се вакцинишу

Брнабић истакла да ковид пропуснице нису „сребрни или магични метак” за решавање ситуације, већ су …

Валентин Катасонов: Метаморфозе Светске здравствене организације

Валентин Катасонов: Метаморфозе Светске здравствене организације

Светска здравствена организација (СЗО) – једна је од специјализованих установа ОУН, коју чине 194 државе-чланице. Основна функција …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *