100.000 евра за три службеника

0
(0)

Ниш — После две и по године у Нишу је затворен Центар за запошљавање, институција настала у склопу пројекта помоћи незапосленим особама на нишком подручју.

Наиме, нова градска власт је угасила Центар јер је утврдила да претходних година није ништа радио.

Одлуку о гашењу центра донело је ново градско веће Ниша, а градоначелник Зоран Перишић, овај потез образложио је речима:

„Овај центар био је „мртво слово на папиру” јер од пролећа 2010. године, када је основан, апсолутно ништа није урадио од онога што је било планирано. Замисао је, у то нема сумње, била лепа – да центар посредује између Националне службе за запошљавање Србије на једној, и привредника и инвеститора на другој страни“ 

„“Запослена су и три службеника и за две и по године, колико је постојао, резултат рада огледао се само у трошењу новца: у ветар је отишло 73.000 евра, колико је добијено од Ледиб програма владе Краљевине Данске, и, преко тога, још 28.000 евра из буџета града Ниша“. 

Неће више бити ненаменског и узалудног трошења новца из градске касе, односно средстава грађана Ниша, и из фондова који помажу локалне заједнице у нашој земљи, нагласио је Перишић и додао: 

„Неће више бити узалудног трошења новца из градске касе, односно средства грађана Ниша, и из фондова који помажу локалне заједнице“ 

„Центар је служио за одливање новца. Град Ниш је плаћао све време плате и доприносе за три службеника и све остале трошкове, а у истом периоду граад је изгубио приход од издавања пословног простора који је бесплатно уступљен за рад центра“, рекао је Перишић за Политику.

 

Политика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Русија севодња“: Твитер постао политички ангажована организација која спроводи строгу цензуру

0 (0) Твитер је престао да предлаже страницу Спутњика када се њен назив унесе у …

Зарковић: Како су штеточине на власти ланчано уништавале Србију од Слобе до Вучића (видео)

5 (3) Новинар Миодраг Зарковић, гостовао је код Дејана Петра Златановића у емисији „Интервју“, медијски …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend