Америке

Амерички лист The Epoch Times разоткрио како функционишу западна цензура и диктат

* Раскринкао рад агенције која од 2018. године дели „оцене истинитости“ свим медијима, друштвеним мрежама и свим изворима информација. И, не само у Сједињеним Државама јер послује у светским размерама. Зове се The News Guard. А са њом су повезани и Пентагон, и Мајкрософт, и Светски економски форум

* За ову структуру постоје само ставови либералне „дубоке државе“, а све остало су погрешна мишљења. The News Guard носиоцима погрешних чињеница и размишљања снижава рејтинг. Понекад им пишу и захтевају да уклоне „погрешан материјал“ са сајта, уз обећање да ће им оцена бити враћена

* „Чувари вести“ су, захваљујући својим „везама до неба“, потписали уговоре са глобалним рекламним агенцијама. Мало људи зна за њих, али замислите да само једна агенција – Publicis управља пласирањем реклама за корпорације као што су Disney, Verizon, Bank of America, Pfizer… Ко добије лоше оцене од The News Guard неће добити новац од реклама од ових и других корпорација

* У управном одбору The News Guard су и Мајкл Хејден, бивши директор ЦИА и НСА, Андерс Фог Расмусен, бивши генерални секретар НАТО, и многи други познати ликови

________________________________________________________

Aутор: Дмитриј КОСИРЕВ

ОВО би био велики скандал у озбиљним земљама. У накадашњем Јапану би изазвало масовни харакири. А у Америци – ништа. Једино у Конгресу прете тнеком ужбом.

До открића за велики скандал дошла је новинарска истрага америчког листа The Epoch Times, који има централну улогу међу медијима на републиканском крилу.

Овај лист је раскринкао рад агенције која од 2018. године дели „оцене истинитости“ свим медијима, друштвеним мрежама и свим изворима информација. И, не само у Сједињеним Државама јер послује у светским размерама.

Агенција се зове The News Guard. А међу именима, која су са њом повезана, су и Пентагон, и Мајкрософт, и Светски економски форум.

Њено деловање показује како свуда, планетарно,  функционише либерална цензура.

Где је „Министарство истине“ које блокира непријатне информације и мишљења не само у САД, него свуда докле стижу руке структура попут The News Guard који није карика у државном апарату, већ чисто приватна структура, али са добрим везама.

Укратко, пред нама је разоткривање једног од многих механизама „дубоке државе“ која покушава да завлада светом.

Генерално, о многим питањима постоји мишљење либералне „дубоке државе“, а све остало су погрешна мишљења. The News Guard носиоцима погрешних чињеница и размишљања снижава рејтинг. Понекад им пишу и захтевају да уклоне „погрешан материјал“ са сајта, уз обећање да ће им оцена бити враћена.

Рећи ћете: неки бројеви светле у углу екрана, па шта?

Узмимо, на пример, да сте се спустили испод 60. А то „60“ вашу тв, лист, блог или сајт аутоматски сврстава међу „непоуздане“.

Штавише, ако ваш медијски ресурс игнорише претећа упозорења приватне структуре The News Guard, не желећи да ишта исправља и да се покаје се за ширење „лажних вести“ – биће вам само још горе.

Остаћете без рекламног мовца, а за тим ће уследити друге невоље.

„Чувари вести“ су, захваљујући својим  „везама до неба“, потписали уговоре са глобалним рекламним агенцијама. Мало људи зна за њих, али замислите да само једна агенција – Publicis управља пласирањем реклама за корпорације као што су Disney, Verizon, Bank of America, Pfizer…

Ко добије лоше оцене од The News Guard неће добити новац од реклама од ових и других корпорација.

Ништа лично, одлуке о буџетима за оглашавање понекад доносе роботи – узимајући у обзир те исте бројеве који трепере у углу екрана.

Идентификација нетачних чињеница и мишљења се такође не врши ручно, већ помоћу кључних речи. Помоћу вештачке интелигенције.

The News Guard има уговоре и са јавним библиотекама и још многима.

Ко помаже у склапању тих уговора?

Важну улогу у томе имају чланови управног одбора The News Guard , а међу њима су: Мајкл Хејден, бивши директор ЦИА и НСА, Андерс Фог Расмусен, бивши генерални секретар НАТО, и многи други познати ликови.

Тако то ради.

Јер, „дубока држава” је покушала да створи светски систем контроле ставова и мисли.

Сама чињеница да се сада разоткрива механика испирања мозгова (а то је само један од њених зупчаника) већ је знак њеног неуспеха, јер је невидљиви непријатељ много гори од видљивог.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Факти.орг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!