Безбедност

2015. године презентација новог руског тенка „Армата“

Нови руски тенк на платформи „Армата“ ће се појавити на Паради победе 9. маја 2015. године, рекао је у интервјуу руским новинарима заменик директора „Уралвагонзавода“ Вјачеслав Халитов. Осим тенка, тамо ће се први пут појавити и тешка борбена пешадијска машина на истој платформи.

Халитов је рекао да су стручњаци приликом конструисања „Армате“ користили све од перспективног искуства: делимично заштиту посаде, ватрену моћ, мобилност.

„Армата“ је јединствена платформа или тешка гусенична шасија, на чијој бази се могу конструисати и лоцирати различити типови машина.

«Тенк ће се појавити као плод ширег пројекта «Армата» и имаће потпуно дигитализовани систем управљања. Оклоп тенка биће такав да ће канале везе посаде са командом штитити и од пресретања и од ометања јер нови оклоп ће бити такав да кроз њега неће моћи да прође никакав спољни сигнал. Посада ће вишеслојним оклопом и композитним материјалима бити потпуно заштићена од свега што се може догодити са мотором тенка, његовим резервоаром са горивом и залихом граната» – открио је извор упознат са реализацијом пројекта.

 

Извор: Глас Русије 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Ovaj tenk prestavlja revoluciju novi materijali nano oklopa s tekućim oklopom te defiitivno izgleda novi laseri koji kjamju veči domet i jače magnetno polje omogućit će zaštitu od direktnog pogotka i granate brzine 1800m/s.Tenkće posedovati novu arenu e1 koja če gađati protiv oklopne rakete brzine i 900m/s.Svakako po nemim modifikacijam moguće su razne varijante čak s tri cevi različitih kalibara 135 130 i 140 mm ovo bi omogućilo ispaljenje granate dometa 90 km isplajenje protiv oklopne rakete herme a dometa 100 k m brzine 4 maha i ispaljenje rakete dometa krstareće brah mos 2 manja verzija brzine 6 maha dometa 100km ovo sve navodi radar koji je isti onaj na t 50 avionu što znači može ciljeve gađati na ovim daljinama.

    ovo će sve biti uvezano s mikrosatelitima zatim bespilotnim letelicama novim zvkometrijskim

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!