Став

2015. је година буђења Срба у 7523. години

Метафизички скандал, који само Срби могу себи да дозволе и уопште да га изведу догодио се у последње време међу многим Сорабима у земљи и расејању.

Болно буђење из утопистичког сна у режији Бечко – Берлинске школе (наших старих “пријатеља”), која нам је програмирала генерације и генерације академских грађана и стање у ком се ово друштво налази после таквог сна, и оно што нас чека након непријатног буђења, описују једноставно речи историчара Едварда Мајера.

АКО ЈЕДНОГ ДАНА НЕКА ОД СЛОВЕНСКИХ ЗЕМАЉА БУДЕ ПОСТИГЛА ПОЛИТИЧКИ ИЛИ КУЛТУРНИ УТИЦАЈ У ЕВРОПИ, ЦЕЛОКУПНА СТАРА ИСТОРИЈА – МОРАЋЕ ДА СЕ ПИШЕ ИЗНОВА.
(ЕDVARD MEYER, НЕМАЧКИ ИСТОРИЧАР, XIX век)

На кули Смедеревскe тврђавe пише да је сазидана 6938. године. Има записа оновремених историчара који наводе да се Косовска битка одиграла 6897. године. Чувени законик цара Душана донет је 6857. године. Одговор на ова и још многа друга питања лежи у календару који су Срби користили од оснивања државе, па све до прихватања јулијанског календара.

Реч је о најстаријем календару познатом историји. По њему, године су се бројале од „постанка света 1. септембра 5508. године пре рођења Исуса“.

Интернет револуција двосмерне слободне комуникације и информације за разлику од телевизијске једносмерне цензурисане, довела је до тога да људи данас сазнају многе скривене чињенице и разазнају многе истине и лажи.

Технолошки прогрес и технолошко описмењавање, довело је до буђења масе која је спавала мртвијем сном.

Шок, сазнање да те је неко учио погрешно, да је суштина школског програма кроз који је свако од нас прошао био лажан, систематска манипулација, модерно покрштавање, доводи човека у стање шока и неверице.

После почетног шока, здрави делови ће се регенерисати, одбацити старо и прихватити ново (изворно) односно истину, природно, без двоумљења, болесни ће наставити да спавају и одумрети у фајловима лажи, бесмисла, условљени материјом.

Последњих година ишчекивања на овом путу који ни мало није био лак за Србију а и ни за цео свет, изненада, брзином светлости дошли смо коначно до раскршћа, природне селекције и глобално и као држава и индивидуално свака јединка за себе. Бог је све уредио како треба и све опет потврђује промисао божију.

Окачити на зид календар на којем пише година 7523., је данас пре свега храбра одлука, то је одбацивање личног ега и колективног лудила западног потрошачког друштва који слави нову годину по грегоријанском календару, празник који у најбољем случају не значи ништа. Поготово не нама, православним Србима.

То је одлука о прихватању Бога, Христа за спаситеља, то је повратак свом идентитету, то је повратак достојанства Срба и сваког човека који више не жели да се стиди под перфидном англосаксонском дискриминацијом, где је бити Србин нешто ружно, примитивно, просто, а бити њихов роб цивилизацијски напредак.

Време ишчекивања заменило је време буђења, отрежњења.

Маске су спале.

Долази време одлуке.

Изговори су сада немогући, време је да се изабере пут, страна, димензија, царство.

 

Сликовест

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Од тог очекиваног буђења нема ништа.
    Нас нису Турци правили 500 година, већ напротив Ватикан преко неколико хиљада година је нас провлачио и навлачио ка данашњем комплетном дезиорентацији и осиромашењеу.

    Иво Андрић:
    „Дуготрајно робовање и рђава управа могу толико унаказити и збунити сватања једног народа, данас је то Српски народ, да здрав разум и прав суд толико отанчају и ослабе, да се потпуно извитопере. Такав поремећен народ не може више да разликује не само добро од зла, него и своју сопствену корист од очигледне штете“.

    Поједини наши суграђани су учили школе ван Србије на рачун страних донатора, а по завршетку тих њихових школа и даље су били на платним списковима и Српство и сама Србија је изнутра поједена, а техника “информационог оружја” је учинила да Један од кључних „колетералних“ производа “Информационог оружја“ по Српским народом је да васпитни систем није учио народ паметним колективним и координираним акцијама, поступцима, због тога је Српски народ дан данас разједињен и не воли колективне акције, колективни рад. Треба се учити колективном раду, усуглашено радити са људима различитих, чак и противречних погледа. Срби се могу мрзети између себе , мрзети један ругог, али у име општег Српског циља, Српског интереса могу и морају одлично и сложно радити заједнички и захваљујући том спрези у свемо побеђивати.
    Српски народ је прекомерно поларизиран и често поистовечује крајне противречности.
    Излаз постоји.
    Излаз увек постоји.
    За ту енер5гију потребан је “Егрегор”.
    “Егрегор преставља колективан ум, групни ум, национални ум!
    “Егрегор” у Српском народу ће увек расти у снази заједништву и тајаће вековима.
    “Егрегор” је она карика заједништва коју данас Срби немају, одрекли су се и пљунули су на свиог “Егрегора” кад су се одрекли своје прадедовске вероисповести, својих “Богова” и прихватили су тушег Бога, прихватили су хришчанство.
    Тја излаз је увек испред свих нас, само та унутрашња енергија која нам сада недостаје, може да се активира и изнедри избор по нашем животу и по нашем интересу, али једна ласта не чини пролеће.
    Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

    1. Који си ти морон,многобожачка идолатрија је побеђена крсном смрћу тог ,,туђег” Бога,Христа Спаситеља који је страдао и славно васкрсао ради нас ,ради целог света!Ко то неће да види тај се сам изопштава из будућег Царства Небесног!

  2. Ovaj članak nije tačan, bar ne po pitanju kalendara.
    To nije NAJSTARIJI kalendar, veće je NAJMLADJI. Koristio se od IX do XIV veka u Vizantiji i Srbiji, a zatim je napušten kao netačan i veoma težak za računanje.
    I ako se godine računanja uzimaju po Biblijsko nastanku sveta (totalno netačno), to ne znači da je i toliko star, već je samo kao osnov uzet biblijski datum nastanka sveta.
    Pre pisanja ovakvog teksta, bilo bi bolje da se pisac upozna malo bolje o kalendarima, a ne da dovodi u zabludu čitaoce.

  3. pa,bio tacan ili ne tacno je da su srbi bili mnogobozci,i ako je kalendar totalno poremecen,ne vidim razlog zasto ovaj tzv.pravoslavac pljuje ovog coveka.
    Sto onda ne napljujes i sve ove koji su ubijali za hriscanstvo,i odakle su grci pokrstavali srbe,mnogo je to duboka tema da bi mi sad ovako neuki raspravljali

  4. Za početak svi treba da pročitaju knjige “Odlomci istorije Srba” prof.Miloša Milojevića (izdala je Laguna), “Srbi narod najstariji” Olge Luković-Pjanović. Ove knjige se mogu naći u knjižarama ili bibliotekama. Treba još poslušati po koje predavanje prof.Jovana Deretića ili pročitati ,bar jednu, njegovu knjigu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!