Ко то и за чије бабе здравље води пропагандни рат против српских војних служби безбедности?

0
(0)

ЗАШТИТНИК грађана Саша Јанковић изјавио је да се не осећа безбедно због претњи које добија и да су уместо критика на његов рачун последњих дана изречене најружније личне дисквалификације.

„Овде се критичари сматрају издајицама“, рекао је Јанковић за телевизију Н1 и истакао да би требало да се активирају шири контролни механизми као што је Скупштина Србије.

На питање на основу чега је изјавио да има сазнања да Војнобезбедносна агенција (ВБА) прикупља податке о лидерима синдиката и политичким партијама, Јанковић је одговорио да је до њих дошао на основу докумената и изјава грађана од којих неки раде у службама.

„Нема законске основе која може дозволити да ВБА прикупља податке о судијама. Ако постоји сумња да је неки судија корумпиран онда то раде полиција и цивилна служба али не ВБА. То важи и за лидере политичких партија. Ако су тачна сазнања, она не могу бити оправдана законом“, рекао је омбудсман.

Он је рекао да је председника Србије Томислава Николића обавестио о свему, пре него што је изашао у јавност.

Српска напредна странка (СНС) позвала је надлежне органе да спрече нарушавање безбедности заштитника грађана Саше Јанковића, уколико је он заиста угрожен.

Посланик СНС Милован Дрецун рекао је у среду да је за његову странку неприхватљиво да се заштитник грађана, који ради веома одговоран посао, не осећа безбедно.

Поводом извештаја омбудсмана у којем наводи да има сазнања да је Војнобезбедносна агенција (ВБА) незаконито прикупљала податке о лидерима синдиката и политичким партијама, Дрецун је рекао да „све такве тврдње треба проверити и видети колико има истине у томе“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тужилаштво тражи од ВБА и БИА да испитају трговање оружјем из Kрушика

4 (4) Тужилаштво за организовани криминал од Војнобезбедносне агенције (ВБА) и Безбедносно информативне агенције (БИА) …

Бивши шеф ВБА: Многи из актуелне власти стављају рођаке и пријатеље да контролишу извоз наоружања

5 (6) Бивши директор Војнобезбедносне агенције Србије (ВБА) Момир Стојановић изјавио је да многи чиновници …

5 Коментара

  1. Nije to više naša VBA. To je sve puno političkih poltrona i američkih agenata koji uz to uživaju i diplomatski imunitet u Srbiji.

  2. Treba da znaju kome su dužni da pruže obezbedjenje ! 😛

  3. Шта раде те службе безбедности ? Кога обезбеђују, јер Србију је преплавило швабско семе ? И још се каже ЗА ЧИЈЕГА КУРЦА ЗДРАВЉЕ И ПОСТОЈИ ТО ШТА ГОД БИЛО СВБ?

  4. nekomo cvrsto radi na rusenju ugleda vojske

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *