75% нових случајева КОВИД-19 у Сингапуру забележено је код вакцинисаних људи

75% нових случајева КОВИД-19 у Сингапуру забележено је код вакцинисаних људи

Према владиним подацима, три четвртине сингапурских инфекција KОВИД-19 у последње четири седмице догодиле су се међу вакцинисаним особама, јер се кампања вакцинисања убрзава , и све мање људи остаје невакцинисано.

Према агенцији Реутерс, Сингапур је већ вакцинисао готово 75% становништва од укупно 5,7 милиона људи, одмах након Уједињених Арапских Емирата, а половина његове популације је потпуно вакцинисана.

Статистика каже и да од нових 1.096 случајева заразе у последњих 28 дана, 484 или 44 посто је било потпуно вакцинисано, 30 посто деломично једном дозом, а преосталих 25 посто били су невакцинисани.

Према министарству здравља, било је само седам тешких случајева којима је била потребна подршка кисеоником односно респиратор.

Према министарству, сви потпуно вакцинисани и заражени људи нису показивали никакве симптоме или су имали благе симптоме.

Према стручњацима, инфекције које пријављују цијепљене особе не значе да су вакцине неефикасне.

„Како се све више људи вакцинише у Сингапуру, видећемо да се све више инфекција догађа међу вакцинисаним људима“, каже Тео Yik Ying, декан Школе за јавно здравље Saw Swee Hock на Националном универзитету у Сингапуру.

„Претпоставимо да Сингапур постигне стопу потпуно вакцинисаних од 100% … тада ће све инфекције потицати од вакцинисаних људи, а ниједна од невакцинисаних.“ ( баш бистар закључак, нема шта… прим.аут.)

Подаци су такође открили да је инфекција у претходних 14 дана међу вакцинисаним особама старијим од 61 године износила око 88 посто, што је далеко више од млађе старосне групе.

Према Линфи Wанг, професорици на Медицинском факултету Duke-NUS, то је зато што старије особе имају слабији имунолошки одговор на вакцинацију.

Према здравственим властима у Израелу, који такође има високу стопу вакцинисаних, отприлике половина нових инфекција догађа се код вакцинисаних особа.

Сингапурски национални програм ослања се на вакцине Pfizer / BioNTech i Modernu.

Повећање броја случајева нагнало је власти да пооштре ограничења на друштвеним окупљањима док раде на повећању стопе вакцинације, посебно међу старијим особама.

Експрес вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Израелски медији: Катастрофалан неуспех Фајзерове мРна вакцине против ковид-19

Израелски медији: Катастрофалан неуспех Фајзерове мРна вакцине против ковид-19

“Фајзер има ексклузивни уговор са Израелом (склопио Нетанјаху) за спровођење огромног лабораторијског експеримента за вакцине …

Нико неће вакцине! Румунија затвара 117 центара за вакцинисање против ковида

Нико неће вакцине! Румунија затвара 117 центара за вакцинисање против ковида

Смањена потражња за вакцинама против коронавируса у Румунији натерала је власт да затвори 117 центара …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *