Србија

“Говор тела” Вучића и Раме показује да је реч о два ноторна буљаша и вези у којој је Вучић “девојчица”

Потпредседник Маршаловог фонда Иван Вејвода каже да се у преговорима Београда и Приштине наилазило на зидове, али и да су проблеми увек били превазиђени.

“Застој у преговорима постоји, не треба потцењивати проблем са којим се Београд суочио, али преговори трају већ пет година, превазилажени су многи проблеми, видећемо како ће овај бити превазиђен, како тачно, тешко је рећи. Постоји обострана воља, обе делегације одлазе у Брисел и разговарају, тако да ће се наћи решење, као и за претходне проблеме“, рекао је Вејвода гостујући у Кажипрсту Б92.

Потом је ситуацију у односима Београда и Приштине упоредио са недавним споразумом колумбијских власти и побуњеничке организације ФАРЦ, притом остављајући по страни референдум којим су грађани Колумбије одбацили тај споразум.

“Увек је изгледало као да се дође до неког зида који је непрелазан. Постоји обострана воља и Београд и Приштина желе у Европску унију, познато је који су услови за то“, додао је Вејвода.

Он је присуствовао форуму на ком су говорили премијери Србије и Албаније и истакао је да Албанија није ту ни да би помогла ни одмогла у дијалогу Београда и Приштине.

“Вучић и Рама су рекли да је дијалог једини начин да се нађе стабилност, нису негирали проблеме, важно је да се то не потискује, они су рекли које су разлике. Гледајући њихов говор тела, сви су изашли са позитивном нотом и то је правац у ком ће се ићи. Важно је да све буде на отвореном“, истакао је Вејвода.

Подсетио је да се зна да Европска унија неће у своје чланство да прими државу са територијалним проблемима јер не жели да понови грешку као са Кипром.

“На Кипру се решење види после 42 године, надам се да у случају Косова и Метохије то неће трајати толико. Видимо да се сваки пут нађе решење, па се онда говори о томе колико је то тешко било… То је структура преговора и то смо видели до сада. Питање имовине је било једно од најкомпликованијих и приликом распада СФРЈ, можете мислити колико је то сад компликовано, а договора нема без попуштања, обе стране“, закључио је Вејвода.

Б92

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!