Па неће Бакире ни ћуран на свадбу па ко га пита…

0
(0)

Председавајући Председништва БиХ и лидер Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић изјавио је данас да неће признати изборе у Сребреници и да ће СДА пружити сву правну помоћ бошњачком кандидату за начелника Ћамилу Дураковићу, који ће поднети тужбу због грубог нарушавања изборног процесе у том месту.

Изетбеговић је пред седницу Председништва СДА рекао да је „још рано говорити да избори у Сребреници неће бити поништени“, додавши да су за то испуњени сви услови, јер је „грубо нарушен интегритет изборног процеса у Сребреници упадом припадника МУП-а РС у зграду Општине Сребреница у којој је чуван изборни материјал“.
Према његовим речима, на тај начин грубо је нарушен Изборни закон БиХ, због чега мора бити реакција.

– Видећемо да ли ће доћи до тога. Они којима се обрати Ћамил Дураковић о томе треба да се изјасне. Он тек треба да се обрати – казао је Изетбеговић.

Он је рекао да је до изборних манипулација дошло када су припадници МУП-а РС ушли у просторије општине, у којој је чуван изборни материјал, да је тада „угашен видео надзор и одвојени они који морају бити уз изборни материјал“, после чега је, како је навео, српски кандидат Младен Грујичић имао хиљаду гласова више него читав српски блок.

– То су флагрантна кршења, после којих мора бити реакција, тако да ћемо у томе истрајати до краја. Постоје судови у овој земљи и ми ћемо ту стајати уз Дураковића до краја – рекао је Изетбеговић.

Према резултатима које је објавила ЦИК БиХ, после обрађених свих бирачких места, укључујући и гласове путем поште и гласове у одсуству, српски кандидат Младен Грујичић има има предност од 1.487 гласова у односу на бошњачког кандидата Ћамила Дураковића.

Када је реч о изборима у Стоцу, који су због физичког напада на председника Општинске изборне комисије прекинути на дан гласања, лидер СДА је рекао да ће ти избори бити поништени, али је упозорио да чланови ЦИК-а већ улазе у законски вакум и да су обавезни да донесу одлуку о понављању избора.

– Они су у року од 14 дана били обавезни донети одлуку о понављању избора, тако да их пожурујем да то и ураде – казао је Изетбеговић.

Говорећи о односима у владајућој коалицији на државном нивоу, он је рекао да из РС не види другог партнера осим Савеза за промене, који „не прети референдумом и не крши устав“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Трамп се обратио америчком народу: Никада нећу одустати од борбе

5 (9) Никада нећу одустати од борбе за нашу нацију, користићемо све законске аспекте како …

Трамп и Бајден тесно, председника САД изабраће гласови послати поштом и судске одлуке

5 (1) * За Трампа је „под морање“ било да победи и у Тексасу (38 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend