Србија

Илић показао нову фотографију министра Лончара, наводно из Шилерове

Потпредседник и посланик Нове Србије Драган Јовановић искључен је из те странке због понашања и изјава супротних њеној политици, изјавио је данас лидер Нове Србије Велимир Илић. Он је показао и нову фотографију на којој се министар Златибор Лончар, како тврди, види са “члановима земунског клана поред базена у Шилеровој улици”.

На фотографији се, међутим, поред Лончара виде некадашњи фудбалери Партизана Данко Лазовић и Драгољуб Јеремић, као и доктор Мирослав Рисовић.

Како пише Инсајдер, Рисовић је приведен у акцији “Сабља” и нађен му је нелегалан пиштољ. Нагађало се да је овај лекар био близак са шефовима Земунског клана, па чак и да је дојављивао Милораду Улемеку шта се догађа током реанимације Ђинђића, којој је присуствовао. Како није било доказа да је учинио противзаконите радње у корист Земунског клана, он је пуштен.

Инсајдер наводи да је Рисовић потом напустио земљу, користећи хрватски пасош, и да је отишао у Канаду. Током свог мандата, министарка правде Снежана Маловић 2010. је тражила од канадских власти да лоцирају Рисовића, јер је у Србији против њега покренут преткривични поступак због сумњи да је био сарадник Земунског клана

Према сазнањима Инсајдера, подаци из Канаде никада нису стигли.

Илић је на конференцији за новинаре данас показао фотографију на којој је министар здравља Златибор Лончар са, како Илић тврди, “члановима земунског клана поред базена у Шилеровој улици”.

Мрежа за истраживање криминала и корупције – КРИК упоредила је ову слику са фотографијама луксузне виле у Шилеровој начињене приликом рушења здања 2003. у оквиру акције коју је држава предузела против Земунског клана, и утврдила да су шаре на плочицама базена и бели сводови са стубовима, идентични.

Илић је затражио оставку Лончара због фотографија.

Осврћући се на фотографију коју је показао на прошлој конференцији за новинаре – на којој је Лончар с Душаном Спасојевићем, Илић је рекао да није тачна изјава премијера Александра Вучића да је Лончар оперисао оца Душана Спасојевића, па да су потом њих двојица након тога отишли у кафић где су фотографисани јер је у то време Лончар био на специјализацији.

Илић је на конференцији затражио и оставку министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић зато што је “крила” извештај радова на Коридору 10.

Он је поновио да је на пословима око изградње Коридора 10 било много неправилности и финансијских малверзација и да о томе говори извештај Министарства грађевинарства.

Јовановић имао задатак да сви пређу у СНС

Илић је рекао да је Драган Јовановић “био на задатку да НС нестане с политичке сцене” и да сви пређу у Српску напредну странку. Како је рекао, неки посланици НС-а су “уцењени” и зато напуштају посланички клуб, али је додао да ће та странка направити још већи и бољи посланички клуб о чему ће ускоро обавестити јавност.

“Нека иду сви који хоће. Један оде, десет дође, то је политика”, рекао је Илић.

Искључењем Јовановића из странке, на Илићевој страни у Скупштини Србије су остала још само два од пет посланика – Мирослав Маркићевић и Горан Пекарски.

Н1 Београд, Бета, КРИК, Инсајдер.нет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!