Политика

Обрадовић: Изборна крађа је у току – Вучићу у медијима 92 одсто, свим осталим кандидатима 8 одсто

НАЈВЕЋА крађа у изборном процесу је неравноправан медијски третман свих председничких кандидата на наступајућим председничким изборима – рекао је председнички кандидат Двери на данашњој конференцији за медије одржаној у Народној скупштини.

„Тврдили смо и тврдимо да су прекршени сви законски и други регулаторни услови да ови избори буду фер и поштени и данас вам презентујемо доказе за ове наше тврдње.

Овако изгледа заступљеност кандидата у бесплатном информативном програму у последњих седам дана од 6. до 13. марта:

Александар Вучић 56%, Вук Јеремић 10%, Саша Јанковић 9%, Војислав Шешељ 8%, Бошко Обрадовић 7%, Саша Радуловић 3%, и сви остали кандидати 10%.

Шта можемо да закључимо из ове веома једноставне и прецизне табеле, кандидат власти више од 56%, а десет председничких кандидата имају заједно мање него он“ – рекао је председник Двери.

Он је додао да ова врста статистике говори да је изборна крађа већ у току. И ако се овом податку дода још један податак – да се Александар Вучић, поред ове позиције председничког кандидата, појављује у медијима и у функцији премијера, онда ова заступљеност Александра Вучића у информативним емисијама скаче на невероватних 92%, а сви остали кандидати заједно 8% заступљености у медијима.

„Да ли је то изборна крађа? То је највећа могућа изборна крађа, која је већ у току. Какви су то слободни избори ако нема слободних медија? Какви су то избори ако нема дебата и сучељавања мишљења и програма председничких кандидата?“ – упитао је Обрадовић.

Обрадовић је још истакао да су оваквом заступљеношћу у медијима прекршена два закона. Закон о избору народних посланика и Закон о електронским медијима, који директно говоре да се овако нешто не сме дозволити у изборном процесу.

„Нема Надзорног одбора Народне скупштине, који би пратио овај изборни процес, јер су напредњаци спречили његово формирање и нема општеобавезујућег упутства РЕМ-а о понашању свих јавних емитера у овом изборном процесу. Дакле, нема правила. Постоји само једно правило: Алексдандар Вучић 92% медијског простора, сви остали кандидати заједно само 8%.

Зато је правни тим Двери јуче упутио приговор РЕМ-у где смо јасно указали на кршење члана 51 Закона о избору народног посланика и члана 24 и 26 Закона о електронским медијима“ – закључио је Бошко Обрадовић.

Обрадовић је на крају рекао да Двери настављају и сутра борбу против политичке мафије у Србији, и да ће сутра у Двериликсу, поново обелоданити нове корупционе радње.

(саопштење Српског покрета Двери)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!