Обрадовић: Изборна крађа је у току – Вучићу у медијима 92 одсто, свим осталим кандидатима 8 одсто

0
(0)

НАЈВЕЋА крађа у изборном процесу је неравноправан медијски третман свих председничких кандидата на наступајућим председничким изборима – рекао је председнички кандидат Двери на данашњој конференцији за медије одржаној у Народној скупштини.

„Тврдили смо и тврдимо да су прекршени сви законски и други регулаторни услови да ови избори буду фер и поштени и данас вам презентујемо доказе за ове наше тврдње.

Овако изгледа заступљеност кандидата у бесплатном информативном програму у последњих седам дана од 6. до 13. марта:

Александар Вучић 56%, Вук Јеремић 10%, Саша Јанковић 9%, Војислав Шешељ 8%, Бошко Обрадовић 7%, Саша Радуловић 3%, и сви остали кандидати 10%.

Шта можемо да закључимо из ове веома једноставне и прецизне табеле, кандидат власти више од 56%, а десет председничких кандидата имају заједно мање него он“ – рекао је председник Двери.

Он је додао да ова врста статистике говори да је изборна крађа већ у току. И ако се овом податку дода још један податак – да се Александар Вучић, поред ове позиције председничког кандидата, појављује у медијима и у функцији премијера, онда ова заступљеност Александра Вучића у информативним емисијама скаче на невероватних 92%, а сви остали кандидати заједно 8% заступљености у медијима.

„Да ли је то изборна крађа? То је највећа могућа изборна крађа, која је већ у току. Какви су то слободни избори ако нема слободних медија? Какви су то избори ако нема дебата и сучељавања мишљења и програма председничких кандидата?“ – упитао је Обрадовић.

Обрадовић је још истакао да су оваквом заступљеношћу у медијима прекршена два закона. Закон о избору народних посланика и Закон о електронским медијима, који директно говоре да се овако нешто не сме дозволити у изборном процесу.

„Нема Надзорног одбора Народне скупштине, који би пратио овај изборни процес, јер су напредњаци спречили његово формирање и нема општеобавезујућег упутства РЕМ-а о понашању свих јавних емитера у овом изборном процесу. Дакле, нема правила. Постоји само једно правило: Алексдандар Вучић 92% медијског простора, сви остали кандидати заједно само 8%.

Зато је правни тим Двери јуче упутио приговор РЕМ-у где смо јасно указали на кршење члана 51 Закона о избору народног посланика и члана 24 и 26 Закона о електронским медијима“ – закључио је Бошко Обрадовић.

Обрадовић је на крају рекао да Двери настављају и сутра борбу против политичке мафије у Србији, и да ће сутра у Двериликсу, поново обелоданити нове корупционе радње.

(саопштење Српског покрета Двери)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић преко Зоране Михајловић поново отворено саботира изградњу гасовода кроз Србију

0 (0) Након што је влада јуче повукла предлог закона о давању гаранција за кредит …

У трци за патријарха 15 кандидата: Вучић „ровари“ преко Селаковића

4.8 (10) Нови 46. поглавар СПЦ требало би да буде изабран у уставном року од …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend