Политика

Обрадовић: Не признајем Вучића за председника, бојкот избора до промене изборних услова

НЕ ПРИЗНАЈЕМ резултате председничких избора. У овој борби сам био усамљен у току изборне ноћи, али већ од понедељка више десетина хиљада младих људи свакодневно на улицама Србије кличе исту мисао: „Вучићу, лопове, покрао си изборе!ˮ

Вучић је покрао изборе: од почетка до краја изборног процеса. Не признајем Вучића као председника државе. Позивам све остале председничке кандидате да се изјасне по овом питању.

Ако наши представници у РИК-у гласају против коначних резултата председничких избора – избори морају бити поништени и поновљени.

Ово је веома једноставан тест за све нас: ко је права опозиција, а ко ради за Вучића. Чији представник у РИК-у гласа за коначне резултате ових покрадених избора – тај није опозиција већ је најобичнији Вучићев слуга. И Војислав Шешељ, који је донедавно отворено подржавао Вучића, јуче се изјаснио да су избори покрадени и подржао студентске захтеве.

Вучићу је остао само Паровић са 0,4% подршке у бирачком телу Србије. Ако сви остали из опозиције гласају против коначних резултата избора, власт неће имати већину да прогласи коначне изборне резултате и председнички избори морају бити поништени и поновљени. Такође, у међувремену до гласања о проглашењу коначних изборних резултата на хиљаде грађана може упутити приговоре РИК-у због антиуставног Упутства о начину гласања на КиМ, медијског мрака, притиска на бираче и других елемената изборних нерегуларности.

Истовремено, позивам све опозиционе председничке кандидате, покрете и странке да седнемо за заједнички сто, договоримо се и обавежемо да нико више неће изаћи нити на једне изборе у Србији док се не промене изборни услови и испуне захтеви студентских протеста. Без смене уредника информативних програма у РТВ-у и РТС-у, договора о равноправном медијском третману свих изборних учесника, ТВ дуелима и сучељавањима власти и опозиције на свим телевизијама са националном фреквенцијом као јавним добром, смене одговорних у РЕМ-у и РИК-у, као и сређивања бирачког списка – више не сме да буде избора у Србији, и од тога не смемо одступити као опозиција.

Немам ништа против ванредних парламентарних избора већ у јулу. То је сјајна прилика да срушимо Вучићеву власт и добијемо нову Владу коју ће формирати садашња опозиција. Али, на те изборе не треба излазити ако се не испуне студентски захтеви са протеста и ако не дође до промена изборних услова које тражимо. Па, нека Вучић изађе на изборе са свеукупно 25% грађана Србије који су за све странке власти заједно и доживи крах.

Ово је други једноставан тест да видимо ко је права опозиција, а ко део Вучићеве екипе на власти. Сматрам да смо са ова два потеза матирали и победили Вучића и пре него буде покушао да на силу буде изабран за председника државе после невиђене изборне тортуре и крађе.

(саопштење Српског покрета Двери)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Znao si ti to i na početku kampanje. Zinula ti guzica za 240.000 e pa si učestvovao u prljavoj Vučićevoj igri. Što niste svi odustali na početku, pa neka Vučić i gle ironije sudbine, njegov a nekad on njegov prirepak Šešelj, idu sami u izbore. Uzeo si kao i ostali novca koje u našim uslovima zarade 2 čoveka za čitav radni vek od 40 godina. Kad si pomenuo da je Srbija okupirana zemlja i da je to srž problema a ne promena vlasti. Nisi kao i ostali da ne bi sebi zatvorio vrata Zapada i Evropske unije i sebe izbacio iz prljave igre. Isto bi ti radio kao i ovaj, koji je zna se kako je i šta pričao dok se nije dokopao vlasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!