Политика

Ти си Бошко заборавио да је Шунтави полазник школице из Гармиш-Партенкирхена

Слажем се у једном са г. Шутановцем: Политика Двери се апсолутно не поклапа са пропалом политиком ЕУ нема алтернативу и са политиком бесомучног пљачкања земље коју је спроводио и он и коју је наставио да спроводи Александар Вучић. Међутим, Београдски избори су локални избори и изузетна су прилика да се начне апсолутна власт Александра Вучића на свим нивоима. Ако Шутановца то не занима, да сам у демократама запитао бих се за кога ради мој председник?

Познато је да се Двери и Демократска странка никад не могу усагласити по питању уласка Србије у НАТО, даљих преговора о приступању ЕУ, Бриселских споразума и економског модела који треба применити у Србији. И ту нема спора, нити дилеме ни код гласача Двери, али ни код гласача Демократске странке.
Моја дилема у вези са Шутановчевом изјавом више се односи на део да „Опозиција треба да се уједини, око јасне платформе, јер није довољна мржња према било коме, па да на градске изборе изађемо с том листом“. Одмах и отворено кажем: Двери нису део и неће бити део било какве коалиције којој је основа сарадње мржња ма према коме, па и према Александру Вучићу, иако је очигледно да и он гаји неку врсту патолошке мржње према Дверима из само њему познатих разлога. Ми такав лични анимозитет немамо и базирамо се само на објективној критици погубне социо-економске и националне политике коју спроводи.

Мене чуди да Шутановац пристаје да користи Вучићеву конструкцију, који све време понавља да њега опозициони лидери мрзе. Ако је Шутановац пристао да буде „неко ко мрзи“ како је Вучић рекао, онда ја лично и Двери сигурно нисмо део те коалиције. Шутановац себи даје за право да одређује ко је опозиција, а ко не, а сам изјавама помаже Вучићу да сарадња опозиције не успе.

Двери су јасно изразиле свој став по питању коалиционе сарадње: свака сарадња на обезбеђивању фер и поштених изборних услова је неопходна, ако мислимо да СНС не влада Београдом још 4 године. Свако друго укрупњавање опозиције за београдске изборе око евентуалне заједничке платформе и листе опозиције у једној или две колоне мора бити предмет одлуке органа покрета и ја о томе нећу одлучивати самостално без одлуке Главног одбора и председништва Двери.

Саветујем и својим колегама, лидерима опозиције, да ослушну шта им говори њихова структура и гласачи и да не излазе пребрзо са својим закључцима, јер од њиховог опреза понајвише зависи успех њихових странака и покрета на наредним изборима. Осим ако немају задатак да баш због њих опозиција не успе да оствари добар резултат на наредним изборима.

Двери

Један коментар

  1. OPOZICIJA JE OTIMALA ALI CINI IM SE NEDOVOLJNO.SADASNJA VLAST BOLJE I VISE OTIMA.ZAJEDNICKO IM JE DA SE NEDIRAJU I STITE.ZATO NIKO NIJE U ZATVORU.NIJE MI JASNO SAMO DOKLE CE TO DA TRAJE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!